

Plněné papriky v tomatové lázni
Doba přípravy: 80 minut 6-8 porcí Mleté maso 7 názorů
Suroviny
- 500 g mletého vepřového masa
- 500 g mletého hovězího masa
- 12 žlutých paprik
- 2 hrnky uvařené rýže
- 1 malá cibule
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce koření na mletá masa
- 1 litr rajčatové šťávy
- 1 rajský protlak
- cukr
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Všechno mleté maso pořadně promícháme s kořením na mletá masa, solí, pepřem, mletou paprikou a následně vmícháme uvařenou rýži.
Poctivě propracujeme a naplníme do připravených paprik zbavených jadřinců, pro jistotu, že bude paprika naplněna celá uřízneme špičku papriky.
Poskládáme do pekáče a zalijeme rajskou šťávou, smíchanou s protlakem a nadrobno nakrájenou cibulí. Je vhodné, aby papriky byly ponořeny ze ¾.
Pečeme v troubě zakryté cca 45 minut a poté dopečeme bez poklice cca 15 minut.
Vzniklou omáčku můžeme zahustit instantní jíškou a nebo vůbec ne, záleží jak nám to vyhovuje. Příloha vařené brambory nebo houskový knedlík.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 511 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Plněné papriky v tomatové lázni
-
inovace velmi zdařilá
v sobotu zrealizováno a opravdu rodince chutnalo
-
nádhera
letos mám nějaký skluz ještě jsem je toto léto nedělala, tak brzy napravím
-
Inovace fotek a použitého koření v receptu
-
... čítal som jeden recept na FaceBooku, kde pani Irenka namiesto mäsa tam dáva drvené orechy a doporučuje to pre vegetariánov ... vyskúšal som a je to doslovne "bomba" ... doporučujem skúsiť
-
naše oblíbené jídlo + bod
-
Jani, instantní jíška je náhodou super!!
-
vše dobré, ale vadí mě ta inst.jíška
, není lepší smetana (např.s moukou)
no, tak nevím, já to tak "hustím"