

Plněné papriky v tomatové lázni
Suroviny 6-8 porcí
- 500 g mletého vepřového masa
- 500 g mletého hovězího masa
- 12 žlutých paprik
- 2 hrnky uvařené rýže
- 1 malá cibule
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce koření na mletá masa
- 1 litr rajčatové šťávy
- 1 rajský protlak
- cukr
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Všechno mleté maso pořadně promícháme s kořením na mletá masa, solí, pepřem, mletou paprikou a následně vmícháme uvařenou rýži.
Poctivě propracujeme a naplníme do připravených paprik zbavených jadřinců, pro jistotu, že bude paprika naplněna celá uřízneme špičku papriky.
Poskládáme do pekáče a zalijeme rajskou šťávou, smíchanou s protlakem a nadrobno nakrájenou cibulí. Je vhodné, aby papriky byly ponořeny ze ¾.
Pečeme v troubě zakryté cca 45 minut a poté dopečeme bez poklice cca 15 minut.
Vzniklou omáčku můžeme zahustit instantní jíškou a nebo vůbec ne, záleží jak nám to vyhovuje. Příloha vařené brambory nebo houskový knedlík.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněné papriky v tomatové lázni
-
Tyto plněné papriky mě naučila moje babička, která žila nějaký čas v Jugoslávii. Tam je dělali tak, že papriky naplnili do tři čtvrtě opravdu mletým masem smíchaným s rýží uvařenou jen napůl, pak je naskládali do hrnce a zalili nezahuštěnou rajskou omáčkou. Na mírném plameni je pak vařili asi půl hodiny. Jedli se s čerstvým chlebem a nebo v tom vedru jen tak studené. Když k tomu uděláte okurkový salát, tak není v létě nic lepšího.
-
inovace velmi zdařilá
v sobotu zrealizováno a opravdu rodince chutnalo
-
nádhera
letos mám nějaký skluz ještě jsem je toto léto nedělala, tak brzy napravím
-
Inovace fotek a použitého koření v receptu
-
... čítal som jeden recept na FaceBooku, kde pani Irenka namiesto mäsa tam dáva drvené orechy a doporučuje to pre vegetariánov ... vyskúšal som a je to doslovne "bomba" ... doporučujem skúsiť
-
naše oblíbené jídlo + bod
-
Jani, instantní jíška je náhodou super!!
-
vše dobré, ale vadí mě ta inst.jíška
, není lepší smetana (např.s moukou)
no, tak nevím, já to tak "hustím"