Zabijačková sekaná
Recept ještě nebyl hodnocenZabíjačková sekaná je ozvláštněná jemným masem vepřové panenky, nakrájeným na malé kostky. Bude krásně šťavnatá díky bránici (vepřové tukové bláně), do které masovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zabíjačková sekaná je ozvláštněná jemným masem vepřové panenky, nakrájeným na malé kostky. Bude krásně šťavnatá díky bránici (vepřové tukové bláně), do které masovou…
Rohlík - housku namočte do studené vody, aby se nasákla. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte ji dozlatova na oleji. K cibuli přidejte nakrájené houby a krátce vše…
Dozlatova usmažené karbanátky jsou velice oblíbené. Vyzkoušejte je ozvláštnit přidáním hermelínu, získají tak zajímavou smetanovo-sýrovou chuť. Karbanátky si nejlépe…
Toto jídlo na grilovačce rozhodně zaujme. Šťavnaté masové kuličky plné bylinek grilujeme na grilovací jehle spolu s paprikou, cibulí a anglickou slaninou. Servírovat…
Plněné žampiony jsou skvělou volbou pro milovníky lahodných a šťavnatých pokrmů. Voňavá masová a pikantní náplň dodá houbám jedinečnou chuť, která potěší nejen při…
Rolky z kuřecích prsou, plněné okořeněným vepřovým mletým masem, slaninou, čerstvou paprikou a sýrem, jsou výborným pokrmem k obědu či večeři, ale mohou posloužit také…
Štěpánská vepřová roláda je lahodný a krásný pokrm, kterým můžete pohostit návštěvu nejen v průběhu vánočních svátků, ale i při kterékoliv jiné slavnostní příležitosti.…
Tento řecký nákyp je obdobou italských lasagní. Vařené těstoviny, lahodná rajčatová omáčka s mletým masem a bešamelová omáčka s vůní muškátového květu. Stačí už jen…
Kuřecí roláda plněná mletým masem je šťavnatý a lahodný pokrm, který spojuje jemnost kuřecího masa s bohatou chutí pikantní náplně. Skvěle se hodí na slavnostní stůl i…
Těstoviny se špenátem a sýrovou omáčkou jsou skvělou volbou pro každého, kdo miluje spojení jemného sýra, čerstvého špenátu a dokonale uvařených těstovin. Tento…
Pokud máte rádi holubce, ale nemáte čas na jejich přípravu, připravte jednu velkou holubku. Příprava zabere méně času a výsledek je dokonalý. Omáčka je krásně barevná…
mlete maso na cibulke orestujeme, ochutime solou, paprikou, korenim a trosku podusume. Ryzu uvarime , kyslu kapustu prekrajame a podusime na cibulke. Dno zapekacej…
Tenký plátek kuřecího masa, (každé prsíčko na to rozkrojíme na 2 řízky) naklepat, osolit, opepřit, potřít hořčicí. Tenký plátek uzeného masa naložíme na kuřecí plátek…
Cibuli nakrájíme na drobno a na lžíci oleje usmažíme do světle hnědé barvy. Necháme chvíli zchladnout, přidáme k masu a smícháme s kořením a zbytkem surovin. Mícháme…
Pokud máme už koupené mleté maso, tak ho pomeleme ještě jednou, aby bylo jemné až mazlavé, přidáme k němu na jemno nastrouhané brambory, mleté papriky, pepř, podravku,…
Kapustu nakrouháme, spaříme vroucí vodou a scedíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme olej, nakrájenou cibuli, kterou restujeme do sklovita. Přidáme…
Smícháme mleté maso, nastrouhaný celer a petržel a vejce. Dochutíme solí, pepřem, červenou paprikou. Vše dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které obalíme ve…
Maso promícháme s vejci, kořením a okapaným nakrájeným zelím, zahustíme podle potřeby strouhankou a vytvarujeme malé řízky. Pro bezlepkovou dietu: Řízečky ještě…
Na oleji opražíme mleté maso, osolíme opepříme a přidáme najemno nakrájené chilli papričky.Ke konci přidáme kukuřici, fazolky a necháme všechno dohromady asi 5 minut…
Brambory oloupeme, umyjeme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné plátky. Mleté maso si opepříme, osolíme a přidáme majoránku. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a česnek…
Mäso zmiešame s vajíčkom, narezanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, rozdrvenými feferónkami, rascou, vňaťou, korením a soľou. Z masy robíme valčeky s priemerom cca 3…
Před mícháním surovin si uvaříme pohanku lámanku - na 100g pohanky 150g vody, lehce osolíme. Pohanku povaříme 3 minuty a odstavíme, aby nasákla všechnu vodu a nic nešlo…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpuštěném sádle orestujeme cibuli a česnek do zlatavé barvy.Přidáme játra a maso. Mícháme…
Housku namočíme do mléka nebo vody a necháme změknout, poté zbavíme přebytečné tekutiny. Maso smícháme s nastrouhaným vymačkaným jablkem, sýrem, houskou, vejcem a jemně…