

Těstoviny se špenátem
Suroviny
- Pro 4 osoby
- 350 g vařených těstovin
- 1 mražený špenát
- 400 g mletého vepřového masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 0,5 dcl mléka
- olej
- 50 g eidamu
- sůl
- pepř
- Omáčka:
- tuk
- 20 g hladké mouky
- 3 dcl mléka
- 1 dcl vývaru z masoxu
- 100 g eidamu
- pepř
- muškátový květ
Postup přípravy receptu
Špenát rozmrazíme a ohřejeme obvyklým způsobem na polovině zpěněné cibule. Přidáme prolisovaný česnek se solí.
Na druhé polovině na jemno nakrájené a zpěněné cibule se dusí do měkka osolené a opepřené mleté maso.
Omáčka: do ohřátého oleje zamícháme mouku, přilijeme mléko, vývar a přidáme strouhaný sýr s kořením. Za míchání udržujeme na pokraji varu a dosolíme.
Těstoviny (mušličky nebo kolínka) rozdělíme na talíře, na ně rozprostřeme špenát, maso, zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Těstoviny se špenátem
-
Místo dušeného mletého masa jsme dala šunku. Dětem to moc chutnalo.
+