Martinské ořechové rohlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenMouku prosejeme do mísy, osolíme, přidáme studené máslo nakrájené na malé kostičky, přidáme zakysanou smetanu a vše rychle zpracujeme ( dělám v ETA robotu). Pokud se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku prosejeme do mísy, osolíme, přidáme studené máslo nakrájené na malé kostičky, přidáme zakysanou smetanu a vše rychle zpracujeme ( dělám v ETA robotu). Pokud se…
Vymačkáme citron, popřípadě vyjmeme lžičkou z citronu dužninu.Do hrnku nalijeme 100 ml vody. Do té přidáme šťávu a dužninu z citronu.Nakonec zamícháme med a je hotovo.
Červenou čočku dejte vařit do dvojnásobného množství vody do změknutí. Poté slijte a nechte vychladit.Pekingské zelí nakrájejte, mrkev očistěte a nahrubo nastrouhejte.…
Řepu a citron dobře omyjeme, cibulku očistíme a nakrájíme najemno. Oloupanou řepu nastrouháme nebo nakrájíme na jemné nudličky nebo použijeme k tomu určenou julienne…
Nejprve v dostatečně velké uzavíratelné misce připravíme marinádu z uvedených ingrediencí. Očištěné maso v marinádě celé obalíme a uzavřené dáme do chladu na 2 -3 hodiny…
Kroupy propláchneme vodou, slijeme a zalijeme čistou vodou a necháme 60 minut i déle máčet. Poté uvaříme s troškou soli do měkka.Po uvaření je scedíme, propláchneme aby…
Zkoušíte rádi netradiční recepty? Máme tady pro vás jeden lahodný tip. Pečené kynuté bochánky voní po másle a rumu. Na ně po upečení navrstvíme vařené hrušky s medem a…
Do tohoto letního salátu použijeme křupavé mladé zelené cuketky, mrkev pro zdraví a rajčátka pro potěšení oka. Zálivkou z hořčice a koření zajistíme salátu pikantnost a…
Chcete mlsat o něco zdravěji? Potřebujete připravit zdravou pochoutku dětem? Zkuste tyto mrkvovo - ovesné tyčinky. Budou dostatečně sladké díky medu i mrkvi, přitom…
Příjemné letní jídlo s nádechem asijského koření získáte, pokud si připravíte pokrm podle tohoto receptu. Není to blesková úprava jako v asijském bistru, ale…
Pišingry jsou slepované oplatky, zákusky či cukroví s čokoládovou polevou. V tomto receptu máme máslové těsto s medem, které po upečení zdobíme dvoubarevnou čokoládovou…
Oloupanou červenou řepu nakrájejte na tenké plátky, stejně tak fenykl a cibuli (může být i červená).Pomeranč oloupejte, zbavte bílé dužiny a také pokrájejte na tenké…
Honí vás zrovna mlsná a nemůžete najít to pravé zdravé zobání? Pak si ho pojďte s námi připravit! Nepečené ovesné kuličky jsou jedinečné nejen díky své chuti, ale i…
Pečení perníčků nemusí být jen náročnou záležitostí hospodyňky. Zapojte do přípravy, vykrajování a zdobení také děti. Tyto měkoučké perníčky plné másla, medu a koření…
Netradiční spojení chutí, které může jen překvapit. Kuřecí stehýnka nejprve namarinujeme ve sladko-pikantní marinádě a poté upečeme. Mezitím k nim připravíme višňovou…
Netradiční spojení chutí, které může jen překvapit. Kuřecí stehýnka nejprve namarinujeme ve sladko-pikantní marinádě a poté upečeme. Mezitím k nim připravíme višňovou…
Kokosové "štangle" si oblíbí každý mlsal vánočního cukroví. Kombinace medového těsta s čokoládovou polevou a vrstvou kokosu je lákavá jak na pohled, tak na chuť.…
Sladké medové kokosky s lahodným čokoládovým krémem, s rybízovou marmeládou, chutnají skvěle. Připravit je můžete nejen na Vánoce, ale i při jakékoliv jiné sváteční…
Každá babička a maminka má svůj osvědčený recept na perníčky. V tomto receptu dáváme do základu těsta kokosový olej. Po vyválení těsta a vykrájení tvarů pomašlujeme…
Jedním z nejoblíbenějších druhů cukroví na vánočním stole jsou jistě perníčky. Do základu těsta patří med, koření a mouka, kterou v tomto případě zaměníme za její…
Voňavé kousky vykrájené do různorodých tvarů, zpravidla však takových, které nám připomínají, že je zima a jsou Vánoce. Taková je charakteristika perníčků plných másla,…
Z perníkového těsta zpravidla vykrajujeme drobné tvary, které nám připomínají, že je za okny zima a přichází vánoční čas. Stejně tak však můžeme z těsta postavit…
Recepty podle lety prověřeného receptu babičky jsou sázkou na jistotu. Perníčky, v kterých kromě medu zavoní ořechy a samozřejmě také perníkové koření, navíc…
Receptů na medovník je hodně, ale tenhle je opravdu vynikající. Výhoda je, že těsto můžeme mít připravené předem i v mrazáku a pak je otázkou okamžiku, než upečeme…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Původní pudink vypadal jako jelito. Ten práškový vymyslel britský chemik pro svou ženu
Kinder Surprise: Čokoládové vajíčko mělo upadnout v zapomnění, místo toho láme rekordy a vydělává peníze svým konzumentům
Levný letní oběd: Dušené brambory na osmažené slanině voní bylinkami a velice snadno se připravují