Jáhlová kaše se sušenými švestkami
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly třikrát prolijeme horkou vodou a vsypeme do studeného mléka.Postavíme na plamen, přidáme máslo, trochu soli a za stálého míchání svaříme na kaši asi 15 minut.Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly třikrát prolijeme horkou vodou a vsypeme do studeného mléka.Postavíme na plamen, přidáme máslo, trochu soli a za stálého míchání svaříme na kaši asi 15 minut.Do…
Kuřecí paličky v případě potřeby dočistíme, omyjeme a osušíme. Následně každou paličku osolíme a opepříme.Máslem dostatečně vymažeme pekáček, jednotlivé paličky…
Nejprve vytvořte směs: máslo s medem a vejci smíchejte dohromady tak, až vznikne pěna. Do ní přidejte nízkotučný tvaroh, citronovou kůru, rozinky a nastrouhané lískové…
Pohanku semeleme na kávovém mlýnku, prosejeme, přidáme k ní hladkou mouku, sůl a promícháme.Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme mouku a vytvoříme vláčné těsto.Na tuku…
Smícháme veškeré ingredience na marinádu a namarinujeme čtvrtky. Přendáme do misky a zbylou marinádou zalijeme. Necháme odležet nejlépe přes noc, ale minimálně 3 hodiny…
Vepřová panenka připravená s ovocnou pikantní omáčkou a zajímavě dochucenými fazolkami bude určitě chutnat vyznavačům kampotského pepře. Spolu s porcí opečených brambor…
Listy špenátu nebo salátu i koriandru opláchneme, necháme okapat a dáme do misky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřince a nasekáme na nudličky. Mrkev oškrábeme škrabkou,…
Snadné a rychlé kynuté bulky jsou obohaceny o vlákninu a další vitamíny ze špaldové mouky. Jsou tak dobrou alternativou klasickému bílému pečivu. Skvěle poslouží čerstvé…
Nenáročné, chutné a ideálně i nepečené cukroví je vyhledávanou alternativou k tradičním receptům. Kokosový základ, který v sobě ukrývá barevné marcipánové zdobení potěší…
Ledový zelený čaj, oslazený medem, s okurkovou a limetkovou šťávou, přijde vhod jako osvěžení při parných letních dnech. Čaj, vonící po mátě, není nijak složitý na…
Čerstvá rajčata ze zahrádky mají sice dlouhou sezonu přes léto, nicméně v zimě jistě oceníme jejich chuť v podobě čatní nebo marmelády. Jedna verze je základní s kořením…
Kuřecí prso pokrájíme na asi 6-8 malých kousků. Ty zlehka naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, přidáme tymián a necháme asi hodinu odležet.Poté na pánvi…
Medový korpus plný oříšků navíc proložený sezónním ovocem. Zde jsou použity broskve. Sladké, šťavnaté a přidávající ještě jednu skvělou chuť do kombinace dobrot. Ať již…
Řepu nakrájíme na kostičky.V misce smícháme olej, med a nálev s pepřem. Prošleháme metličkou, až vznikne emulze.Do misky přidáme řepu a cibuli. Promícháme a necháme…
Křehké cukroví s vůní medu plněné jemným krémem, zahalená čokoládovou polevou a dozdobená dalšími dobrůtkami na vás čekají v tomto receptu. Zkuste je připravit při…
Tolik oblíbené karamelové košíčky s křupavým oříškem uvnitř a zalité čokoládou si nyní můžete připravit i u vás doma. Děti tuto laskominu určitě ocení a zároveň se hodí…
Perníčky patří mezi jedno z nejstarších cukroví. Nejprve se věšely na stromeček a pak dávaly dětem při štěpánské koledě, vydrží totiž dlouho vláčné. Zdobte je společně s…
Těsto na tyto perníčky je dobré nechat důkladně odležet. Již ve středověku nechávali pekaři odležet perníkové těsto i několik měsíců. Perníčky se vám pak odmění svou…
Jakmile kuchyní zavoní perníčky, konečně začínáme cítit tu příjemnou atmosféru přicházejících Vánoc. Pečení a zdobení perníčků patří k naší tradici a především dětem tím…
Biskupské hvězdičky jsou velice dobré jak samotné, tak slepované krémem či marmeládou. Rozinky společně s kandovaným ovocem dodají těstu zvláštní, příjemnou ovocnou…
Medové perníčky různých tvarů a ozdobené bílkovou polevou nesmí na sváteční tabuli chybět. Při jejich pečení můžeme zapojit i ty nejmenší, kterým při jejich vykrajování…
Pokud vám už připadají bílou polevou nazdobené perníčky poněkud nudné, můžete zkusit na polevu malovat vánoční motivy. Je to sice piplačka, ale každopádně určitě potěší…
Co by to bylo za sváteční vánoční chvíle bez cukrovou polevou ozdobených sladkých medových perníčků. Upečte je včas aby se stihly rozležet a změknout. U zdobení využijte…
Receptů na perníčky existuje nespočet a snad každý má ten svůj ozkoušený. Perníčky připravené dle tohoto receptu chutnají po medu a jsou po odležení krásně měkké.…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Luxusní opilé dobroty: Jak vařit s vínem a pozvednout tak obyčejná jídla do kulinárního nebe?
Mýty vs. fakta: Základem hubnutí je nejíst přílohy. Nebo je to jinak?
10 nejlepších dárků pro gurmety: Vanilkový rohlíček ve skle, čokoláda nebo kvalitní káva pod stromečkem potěší