Zdravé žitné perníčky
Recept ještě nebyl hodnocenMedové perníčky z žitné mouky, provoněné citronovou kůrou, jsou krásně měkké a v puse se jenom rozplývají. Nechte volnou ruku své fantazii a ozdobit je můžete jak se vám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
	
Medové perníčky z žitné mouky, provoněné citronovou kůrou, jsou krásně měkké a v puse se jenom rozplývají. Nechte volnou ruku své fantazii a ozdobit je můžete jak se vám…
	
			
	
Zimní období a zejména to, kolem Vánoc, provoní domov plody citrusů. Připravte si z pomerančů teplý nápoj. Dochutí ho nastrouhaný zázvor a typicky zimní koření jako je…
	
			
	
Hledáte inspiraci na pěkné cukroví, kterým potěšíte děti? Připravte tyto roztomilé tající sněhuláky. Jednoduché cukroví potřete cukrovou polevou a ozdobíte falešným…
	
			
	
Vánoce se již pomalu blíží a tak je třeba rozmyslet, kterými druhy všemi milovaného cukroví překvapíme naše blízké. Křehké ořechovo-medové trojhránky, zdobené…
	
			
	
Zajímavá kombinace chutí v tomto lehkém jídle vás jistě nadchne. Šťavnaté a sladké upečené hrušky podávejte s toustem zapečeným s kozím sýrem. Lahodnou chuť dotváří med,…
	
			
	
Voňavý vánoční čaj se skvěle hodí k posezení nad trochou cukroví. Chuť černého čaje doplníme pomerančovým džusem a šťávou z citronu a pomeranče. Pro dospělé můžeme…
	
			
	
Vepřová pečeně je ideální na nedělní oběd. Při správné přípravě jde o chutné, měkké a šťavnaté maso. Přidejme ještě černé pivo a med a výsledkem je opravdová lahůdka.…
	
			
	
Tyto lívance jsou skvělou volbou pro ty, kdo chtějí spojit tradiční chuť s výživnějšími surovinami. Díky použití kvásku jsou nadýchané, jemné a špaldová mouka jim dodá…
	
			
	
Křidélka omyjeme, osušíme, mírně osolíme a vložíme do marinády z uvedených surovin nejméně na 12 hodin.Pak je i s marinádou vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme…
	
			
	
I mlsání může být zdravé, stačí zvolit správné suroviny. Tuto lahodnou kaši připravíme z jáhel, které jsou dobře stravitelné a plné důležitých minerálů a vitamínů.…
	
			
	
Sladké kynuté velikonoční jidáše podáváme na Zelený čtvrtek. Do těsta přidáme majonézu, je pak velmi vláčné a dobře se s ním pracuje. Po vytvarování a upečení jidáše…
	
			
	
Tento lahodný koláč spojuje sladký med a křupavé ořechy. Ty najdeme ve vláčném těstě i v křupavé krustě. Krustu vytvoříme na závěr pečení pomocí hmoty z pražených ořechů…
	
			
	
Tento lahodný koláč spojuje sladký med a křupavé ořechy. Ty najdeme ve vláčném těstě i v křupavé krustě. Krustu vytvoříme na závěr pečení pomocí hmoty z pražených ořechů…
	
			
	
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
	
			
	
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
	
			
	
Bochník: 1000 g. Program: Základní.
	
			
	
Pečená kachní stehna jsou skvělou volbou pro sváteční oběd. Nemusíme je vždy podávat jen se zelím, výborně chutnají i s pestrou směsí podzimní zeleniny, kterou stačí…
	
			
	
Švédské perníčky Pepparkakor jsou podobné jako ty naše, české, jen jsou tenčí a křupavější. I postup přípravy je stejný. Tak neváhejte a vyzkoušejte, ať můžete porovnat,…
	
			
	
Takto pečená roláda může být nejen součástí oběda či večeře, ale můžeme jí servírovat i jako součást studeného pohoštění. Takže pro svoje mnohostranné využití si jí…
	
			
	
Výbornou sekanou z krůtího masa dochutíme čedarem a osmahnutou zeleninou. Výraznější chuť jí dodává dijonská hořčice a medvědí česnek. Před koncem pečení ji ještě…
	
			
	
Chuťovky rádi připravujeme pro návštěvy, na oslavy a nebo jen tak, když máme v plánu televizní večer. Vyzkoušejte kolečka červené řepy ozdobené brynzovou pomazánkou a…
	
			
	
Není lepší způsob, jak upotřebit větší množství cukety, než ji schovat do moučníků. V nich totiž cuketa dodá šťavnatost a vláčnost a zároveň ji tam stěží někdo rozpozná.…
	
			
	
Šťavnaté kuličky z mletého masa, cukety a sýra jsou podávané s výraznou omáčkou z rajčatového protlaku a červeného vína. Skvělé spojení jemné struktury a plné,…
	
			
	
Šťavnaté kuřecí maso v lahodné lepkavé omáčce se zázvorem, česnekem a křehkým pak choi je ideální volbou pro milovníky asijských chutí. Rychlé, voňavé a dokonale…