Domácí jednoduchý medovník
Recept ještě nebyl hodnocenUšleháme Heru, cukr, med a vejce dohromady.Pak přidáme mouku se sodou nebo práškem do pečiva. Zamícháme a rozetřeme na pečící papír. Stejnoměrně na 2 plechy. Dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 347 kJ / 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,00 g |
– nasycené | 5,50 g |
– nenasycené | 2,30 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 55,00 g |
– cukry | 55,00 g |
––– laktóza | 5,00 g |
Ušleháme Heru, cukr, med a vejce dohromady.Pak přidáme mouku se sodou nebo práškem do pečiva. Zamícháme a rozetřeme na pečící papír. Stejnoměrně na 2 plechy. Dáme…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mandlovou esenci a opět šleháme do husté, bílé pěny.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a ušleháme do hladké…
V mixéru dokonale promícháme 25 dkg moučkového cukru a 5 žloutků. Poté pomalu přidáváme kondenzované slazené mléko, vanilkový cukr a pokud je směs hustá a špatně se…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, dáme na plech o velikosti 20 x 25 cm, který jsme vyložili papírem.Pečeme při teplotě 160 do slabě růžova. Nevysušit !Na vychladlé…
Uvaříme si silné espresso a necháme vychladit. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme kávu, mléka a alkohol. Necháme odstát, přecedíme přes sítko a nalijeme do…
Sezóna likérů nepřeberných chutí začíná zpravidla s adventem. Klasický vaječný likér tentokrát můžete vyšperkovat o skvělou chuť pistácií a zelené potravinářské barvivo,…
Tresť, máslo, mléko, cukr dáme do šlehače a šleháme, postupně přisypáváme suš. mléko, nevím přesně kolik, někdy je to krabice někdy více. 1/2 těsta dáme stranou a druhou…
Vejce, cukr, rostlinny tuk, med, sodu a hladkou mouku dame do misy a ve vodni lazni vymichame vlacne testo. Michame, dokud testo nezkaramelizuje (trva chvilku - testo…
Kondenzované mléko svaříme s medem.Po vychladnutí směs smícháme s jogurtem a vyšlehanou smetanou. V zakryté nerezové misce krém vložíme do mrazničky a necháme ztuhnout.…
Korpus: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, za stáleho miešania pridáme vodu, olej a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Upečieme vo vymastenej a múkou…
Tohle dílko vzniklo smotáním třešňových šneků z lístkového těsta, takže ne každý souhlasí s označením "dort". V každém případě tak ovšem vypadá... V tomto případě…
Všechna vejce vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny, Lehce vmícháme prosátou mouku. Hotovou hmotu rozetřeme do pekáčku (s vyšším okrajem) vyloženého pečícím papírem.…
Perníky nastrouháme na struhadle, vmícháme do nich 100 g kokosu, nadrcené piškoty a vlijeme kondenzované mléko.Těsto trochu zpracujeme a vytvarujeme kuličky, které pak…
Lahodné vánoční dortíky skládající se z čokoládové mousse, malinového želé, čokoládového biscuitu a zrcadlové polevy. Na pohled vypadá složitě na přípravu, ale dle…
Těsto: Piškoty rozdrtíme nebo umeleme,přidáme máslo, rum a uděláme těsto.Nakonec přidáme do těsta cukr moučku a kakao a propracujeme. Dále stejný postup jak u vosích…
Důkladě omyté pomeranče nakrájíme na slabé plátky,položíme na plech,posypeme cukrem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 120 stupňů asi 30 minut. Do hrnce nasypeme…
Předehřejeme troubu na 180 °C, rošt dáme o 1 níž, než je střed. Nejprve uděláme těsto na kakaový korpus. Do mísy dáme prosetou mouku, kakao, cukr, jedlou sodu, prášek…
Příprava: Z tohoto možství nám vyjdou dva Mazurki - pečeme na kulatém koláčovém plechu. Nejprve dáme vařit kondenzované mléko. Plechovku s mlékem dáme do kastrolu tak…
Pečení: Vejce krátce prošleháme s cukrem, za postupného přilévání oleje. Poté vmícháme jogurt a prosátou mouku s kypřícím práškem. Vlejeme do libovolné formy (bábovková,…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Máte pocit, že vám to najednou nějak nemyslí? Zařaďte do jídelníčku tyto potraviny!
Tafelspitz aneb jídlo pro císařpána: Slavná rakouská specialita z vařeného hovězího skvěle chutná s českou vejmrdou
Štrůdl jako od babičky: Recepty, se kterými hravě zvládnete jeho sladkou i slanou variantu