Kynuté řezy s tvarohem a rebarborou
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto je velice snadné – v kefíru s cukrem rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a zavřené v plastovém boxu nebo v míse s víkem ho uložíme kynout na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto je velice snadné – v kefíru s cukrem rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a zavřené v plastovém boxu nebo v míse s víkem ho uložíme kynout na…
Na slavnostní tabuli pro zarputilého masožravce připravte masový dort. Není složitý na přípravu a oslavenci udělá určitě větší radost, než jeho sladká obdoba z cukrárny.…
Jednoduchý a rychlý pokrm z jednoho pekáčku se hodí kdykoliv, když máte málo času. Brambory se před zapékáním šťouchají, takže ve výsledném pokrmu mají příjemnou hladkou…
Ovocný letní koláč s pudinkovou náplní a voňavým ovocem. Výborný ke kávě po obědě, nebo jím můžete potěšit milou návštěvu. Povede se každému, stačí ho zkusit.
Záviny patří mezi klasiku české kuchyně. Dovnitř těsta můžeme zabalit prakticky jakoukoliv náplň, co. máme rádi. Pokud vám nevadí kombinovat více chutí, vyzkoušejte…
Jablečný koláč je zpravidla zárukou šťavnatého moučníku. V tomto případě patří na křehké těsto vrstva jablečného pyré, které doplní jemná smetanová poleva s vanilkovou…
Vláčná kefírová bublanina, plná ovoce, bude chutnat ještě lépe v kombinaci se šálkem dobré kávy. Příprava je velice snadná, bez obav se do přípravy tohoto moučníku mohou…
Závin se strouhanými jablky, rozinkami a skořicí můžeme péct kdykoliv během roku. Stačí mít po ruce vhodná jablíčka a trochu času. I když těsto kyne dvě hodiny,…
Makové řezy s mandlovou drobenkou jsou dokonalým spojením vláčného těsta, makové náplně a křupavé mandlové vrstvy. Tento jednoduchý, ale elegantní dezert osloví…
Makové řezy s mandlovou drobenkou jsou dokonalým spojením vláčného těsta, makové náplně a křupavé mandlové vrstvy. Tento jednoduchý, ale elegantní dezert osloví…
Martinské rohlíčky (podkovy) se tradičně pečou na svátek sv. Martina, kynuté či nekynuté, se sladkou nebo slanou náplní, ale dokonce i neplněné. Tyto podkovy jsou…
Vyzkoušejte pro jednou místo klasické bábovky připravit bábovku kynutou, a to hned s libovolnou náplní, třeba zrovna makovou. Bábovka je díky náplni krásně vláčná a má…
Frgál je tradiční specialita z Valašska. Díky tenkému těstu, bohaté náplni a křupavé drobence je tento kynutý koláč oblíbený po celém Česku. Tentokrát ho připravíme s…
Frgál je tradiční specialita z Valašska. Díky tenkému těstu, bohaté náplni a křupavé drobence je tento kynutý koláč oblíbený po celém Česku. Tentokrát ho připravíme s…
Pokud si s kapustou zatím moc nevíte rady, připravte karbanátky. Šťavnaté a dobře ochucené placičky z kapusty a masa jsou velmi chutné. Můžete je usmažit, nebo ve…
Pláty listového těsta plněné bohatou vrstvou vanilkového pudinku - to je klasický a oblíbený dezert, který je velmi snadné připravit. Povrch dezertu hned po upečení…
Pletenec pečený ve formě nás na řezu zaujme krásnou kresbou náplně. Pro tento moučník jinak řečený "babka" si můžeme zvolit náplň ořechovou, makovou, povidlovou,…
Pletenec pečený ve formě nás na řezu zaujme krásnou kresbou náplně. Pro tento moučník jinak řečený "babka" si můžeme zvolit náplň ořechovou, makovou, povidlovou,…
Lehké ořechové těsto s navrstveným jemným tvarohovo-vanilkovým krémem. Vše ovoněnou rumem a posypáno kombinací ořechů a hořké čokolády. Na svátečním stole bude budit…
Perník patří mezi moučníky, které zvládne připravit i začátečník. Lité těsto doplní nastrouhaná jablka, která zajistí, že moučník bude dokonale vláčný a šťavnatý. S…
Lehké ořechové těsto s navrstveným jemným tvarohovo-vanilkovým krémem. Vše ovoněnou rumem a posypáno kombinací ořechů a hořké čokolády. Na svátečním stole bude budit…
Perník patří mezi moučníky, které zvládne připravit i začátečník. Lité těsto doplní nastrouhaná jablka, která zajistí, že moučník bude dokonale vláčný a šťavnatý. S…
Tento řecký nákyp je obdobou italských lasagní. Vařené těstoviny, lahodná rajčatová omáčka s mletým masem a bešamelová omáčka s vůní muškátového květu. Stačí už jen…