Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem

rejni Kuchařka: rejni

Doba přípravy: 2,5 h 5 - 6 porcí Jiné maso 5 názorů

Suroviny

1 kg kančí kýty
2 pl lžíce sádla
3 cibule
2 mrkve
1 hrst petrželky (kudrnka)
1 pl tymiánu (čerstvý, sušený)
Sůl
Pepř
Bobkový list (já dala 4 sušené)
Nové koření
4 plátky kladenské pečeně na prošpikování
1 x sterilizované brusinky
1 pl švestkových povidel
1,5 dcl červeného vína
1 l vody nebo silného vývaru
Karlovarský knedlík:
7 housek
2 vejce
175 ml mléka
100 g hrubé mouky
2 lžíce nasekané petrželky
2 špetky muškátového květu
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si pekáč s poklicí a troubu si předehřejme na 200°C. Cibule očistíme a nakrájíme na kolečka to samé uděláme i s mrkví.

  2. V pekáči necháme rozpustit sádlo, přidáme cibule, mrkve a petrželku (kudrnku) orestujeme, přidáme maso a ze všech stran opečeme.

  3. Podlijeme vodou či vývarem asi do 2/3 masa, přidáme sůl, pepř, tymián, bobkový list, nové koření a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme pod poklicí 1,5-2 hodiny do měkka.

  4. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Vše v pekáči rozmixujeme a dáme vařit. Přidáme brusinky, švestková povidla a 1,5 dcl červeného vína a krátce vaříme a popřípadě dochutíme solí, pepřem a tymiánem.

  5. Podáváme s karlovarským knedlíkem: pečivo nakrájíme na malé kostičky, nasypeme na plech a necháme oschnout, pokropíme ho 3 lžícemi mléka a promneme. Petrželku nasekáme a přisypeme k pečivu.

  6. Do zvláštní misky nalijeme mléko, přidáme žloutky, rozšleháme a přisypeme hrubou mouku. Vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme a přidáme muškátový květ.

  7. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Všechny suroviny promísíme, aby se spojily a vytvořily tvarovatelnou hmotu; na závěr zlehka přimícháme tuhý sníh. Do velkého kastrolu dáme vařit vodu.

  8. Připravíme si potravinářskou fólii, utěrku či alobal (já použila alobal) a hmotu vytvarujeme do válce a pořádně jej zabalíme. Vyjdou nám cca 3 válečky.

  9. Takto připravené knedlíky dáme do vroucí vody a necháme povařit tak 15 minut. Vytáhneme z hrnce a nakrájíme na tenké plátky.

Poznámka

Recept na karlovarský knedlík má z těchto stránek viz. recept Eliza

http://www.toprecepty.cz/recept/23897-karlovarsky-knedlik-z-televize-okoukany-a-s-uspechem-vyzkouseny/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí pečeně s brusinkovou omáčkou a karlovarský knedlíkem

  • badak badak

    Recept na divočáka je fajn a spolehlivá klasika, karlovarský knedlík též. Naše babička ještě zahusťovala omáčku troškou jemně strouhaného perníku, určitě to nezkazí. :-KPěkné foto a parádní premiera, vítej v klubu! :-K:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tvá povedená dobrůtka se mi líbí:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Hmmm, divočina s ovocnou omáčkou je dobrota :yes:

    Odpovědět

  • rejni rejni(autorka receptu)

    Mockrát děkuji za krásné uvítání :)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Rejni, máš to pěkné, povedlo se a proto 2.:yes:
    Mimo jiné tě vítám v Topácké rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K

    Odpovědět

Tématické fráze: divočák s brusinkovou omáčkou kančí pečeně láďa hruška karlovarský hrníčkový knedlík kančí pečeně se zelím recept maso z divočáka s brusinkovou omáčkou karlovarský knedlík od babičky jak dlouho se peče kančí kýta kančí kýta s brusinkovou omáčkou švestkovo brusinková omáčka brusinková omáčka recepty ládi hrušky kančí recept divočák s brusinkami pečený kančí hřbet se zelím jak dlouho se peče kanči maso kanec s knedlíkem divočina pečené maso z brusinkovou omáčkou kanci s karlovarskymi knedliky recepty kančí pečeně s brusinkami kančí kýta na povidlové omáčce divočina s knedlíkem

Zapomněl/a jsem heslo