Dýňové gnocchi se špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí gnocchi chutnají mnohem lépe než ty kupované. Jejich chuť navíc obohatí trochu dýně. Gnocchi podáváme se špenátem, který zjemníme ricottou a na závěr je posypeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí gnocchi chutnají mnohem lépe než ty kupované. Jejich chuť navíc obohatí trochu dýně. Gnocchi podáváme se špenátem, který zjemníme ricottou a na závěr je posypeme…
Černý bez, tedy jeho plody a květy, má nejen v kuchyni široké využití. Jednou ze známých pochoutek jsou květy smažené. Tentokrát je připravíme ve sladké verzi. Těstíčko…
Tato jednoduchá pomazánka kombinuje sterilované červené zelí s krémovým základem, který dodá lahodnou chuť. Ideální na pečivo ke snídani, svačině nebo jako originální…
Moučníkem, který zvládnou připravit i začátečníci, je snad všemi oblíbená bábovka. Vláčná bábovka, skládající se ze světlého, kakaového a perníkového těsta, se v ústech…
Slaný koláč, ve kterém voní koření, rajčata a olivy vás přenese do středomoří. Navíc si ho můžete vychutnat v bezlepkové úpravě. Použijte menší pekáček, směs rovnoměrně…
Jihočeské zelňáky z kynutého těsta, ve tvaru obdélníčků, jsou plněné restovaným kysaným zelím na cibulce a uzeným masem. Zelňáky potěší při posezení s přáteli u piva…
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vyložte pečícím papírem. Jablka nastrouhejte nahrubo.V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem a kakaem.Ve větší míse prošlehejte…
Jednoduchý recept na domácí masopustní koblížky. Jsou nadýchané jako pírko, a tak budete mít co dělat, abyste je nesnědli všechny sami a zbylo pár kousků i pro vaše…
Bílkový chlebíček je vděčným moučníkem. Upotřebíte do něj bílky, které zbývají po pečení se žloutky a zároveň do chlebíčku můžete přidat kandované ovoce, oříšky nebo i…
Zapečené těstoviny patří mezi klasická jídla, která připravujeme ve dny, kdy nemáme moc času. Inspirujte se receptem z československých norem, kde jsou suroviny přesně…
Velice snadný na přípravu je tento švestkový koláč. Jemné těsto z polohrubé mouky poklademe půlkami šťavnatých švestek, které doplní mandlové lupínky. Pomyslnou korunou…
Připravte si zdravou a chutnou smetanovou omáčku provoněnou typicky jarními bylinkami, medvědím česnekem a mladými kopřivami. Příprava není nijak složitá a v kombinaci s…
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Vejce a cukr ušleháme do pěny a během šlehání přidáme horkou vodu. Šleháme do zhoustnutí.Přidáme kokos, mouku s kypřicím práškem a kakaem a…
Krupicový trhanec si můžete dopřát k víkendové snídani nebo jako dezert po nedělním obědě. Stačí jen upéct nadýchanou omeletu s krupičkou a roztrhat ji na kousky, které…
Dochází vám nápady a nevíte co připravit pro vás a vaše ratolesti k večeři? Vsaďte na zapečené bramborové gnocchi se šunkou, hojně posypané sýrem. Připravit tento pokrm…
Grilovaný hermelín patří mezi velmi oblíbená jídla. Zkuste ho pro změnu zapéct s bramborovou kaší a skvělý bezmasý oběd je připravený během chvilky. Navíc ho můžete…
Houskové knedlíky jsou oblíbenou přílohou ke spoustě pokrmů, ať už ke guláši nebo rajské. Jejich příprava nemusí být nijak složitá, dle hrnečkového receptu připravíte…
Opravdu šťavnatou sekanou, z vepřových jater a mletého masa, ozvláštněnou mladými kopřivami a pažitkou, můžete připravit k obědu o velikonočních svátcích. Sbíhají se vám…
Tato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem i vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a…
Palačinky jsou vděčným obědem, či večeří. Připravit je můžeme na mnoho různých způsobů, skvěle chutnají i na slano. Vyzkoušejte palačinky, pomazané tvarohovým pažitkovým…
Lasagne se tváří jako náročný recept, pokud však máte kvalitní suroviny, zvládnou jej připravit i ti méně zkušení. Dva druhy omáček střídáme mezi pláty těstovin a povrch…
Knedlíky v jakékoliv podobě jsou v naší kuchyni jednou z nejoblíbenějších příloh. Pokud si zrovna netroufáte na kynuté či karlovarské, připravte hrnkové podle tohoto…
Kdo by nemiloval vůni čerstvě upečeného pečiva? Upečte si doma pivní rohlíky, které se hodí k víkendové snídani a stejně tak k slavnostnímu pohoštění. Pivo v těstě dělá…
Kdo by neznal frgály, tradiční specialitu z Valašska. Jedná se tenké kynuté těsto potřené libovolnými náplněmi a hustě zasypané drobenkou. Mezi nejoblíbenější náplně…