

Rychlý závin z kynutého těsta - s mákem, ořechy...
Suroviny
- 1 kg hladke mouky
- 6 dl mleka
- 4 lžičky cukru
- 2 lžičky soli
- 2 kostky droždí
- 125 g tuku na pečení
- náplň :
- 1.
- 100 g práškového cukru
- 1 - 1,5 dl mleka
- 250 - 300 g mletého maku
- hrst rozinek
- lžička škorice
- 2.
- 100 g práškoveho cukru
- 1 - 1,5 dl mleka
- 250 - 300 g mletých orechu
Postup přípravy receptu
Zo všetkých prísad vymiesime cesto (kvások nerobíme, droždie nadrobno rozmrvíme a rozmiešame v mlieku) a dobre vypracujeme. Cesto nenechávame kysnúť, ale ho ihneď spracovávame.
Náplň: Mak alebo orechy sparíme vriacim mliekom a krátko za stáleho miešania povaríme (asi 2 minúty). Vmiešame cukor.
1. Cesto vyvaľkáme, naplníme a robíme záviny. 2. Cesto vyvaľkáme, narežeme na štvorce, naplníme a stočíme do rohlíčkov.
Uložíme na plech, potrieme vajíčkom a upečieme. Upečené posypeme práškovým cukrom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlý závin z kynutého těsta - s mákem, ořechy...
-
Výborný, rychlý recept. Dělala moje dcera a zvládla to celé sama
-
michsamant:Ahoj, aby ti neprasklo těsto, zkus těsto před pečením pomazat rozehřátým máslem, mám to vyzkoušené a je to super.
-
Mám hotovo,dnes jsem dělala.Opět VÍÍÍBORNÉ.JO,mák my můžem každý den.Neže ho máme každý den,ale můžeme.Super jako vždy.
-
-
Magdalenka nie, zmäknutý pri iznovej teplote a spracujem ho najprv s múkou, akoby si robila drobenku a potom pridám všetko ostatné a spracujem cesto.
-
Prosím, ten margarín dávaš roztopený a vychladnutý? Podobný "rýchly" závin robievam, ale tam je v ceste olej. Pekný večer!
-
Jako kdybych viděla točenou buchtu mojí babičky
-
Krásné fotka a ten závinek
-
ok, nabuduce skusim vajicko
-
myslis, ze to moze byt aj tym, ze som ho kratko miesila v rukach?? lebo fakt uz neviem, zavin je pre mna zahada, uz som skusila vselico, kto co poradil a vzdy sa mi praskne
-
nie maslom, maslo povrch cesta nezvlhčí dostatočne, rozšľahané vajíčko, pred pečením a počas pečenia ešte 2-3x
-
Miška, potierať...viac neviem poradiť
-
potriem 2x maslom pred pecenim a po upeceni znova 2x maslom
-
aha, teraz citam, ze vajicko nie...este nejake rady ohladom prasknutia? nechavam aj podkysnut pred pecenim a aj pichnem na viacerych miestach..co ine mam este skusit??
-
miška, nemám nový foťák, fotím stále tým istým
Možno cesto málo potieraš a je suché, preto praskne