Dýňové gnocchi se špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí gnocchi chutnají mnohem lépe než ty kupované. Jejich chuť navíc obohatí trochu dýně. Gnocchi podáváme se špenátem, který zjemníme ricottou a na závěr je posypeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí gnocchi chutnají mnohem lépe než ty kupované. Jejich chuť navíc obohatí trochu dýně. Gnocchi podáváme se špenátem, který zjemníme ricottou a na závěr je posypeme…
Černý bez, tedy jeho plody a květy, má nejen v kuchyni široké využití. Jednou ze známých pochoutek jsou květy smažené. Tentokrát je připravíme ve sladké verzi. Těstíčko…
Tato jednoduchá pomazánka kombinuje sterilované červené zelí s krémovým základem, který dodá lahodnou chuť. Ideální na pečivo ke snídani, svačině nebo jako originální…
Moučníkem, který zvládnou připravit i začátečníci, je snad všemi oblíbená bábovka. Vláčná bábovka, skládající se ze světlého, kakaového a perníkového těsta, se v ústech…
Křupavý bramborák naplněný masovou směsí se zeleninou úplně láká k zasednutí ke stolu. Přitom toto jídlo není z nejpracnějších. Můžete využít i zbylé pečené maso a…
Jedna z možností jak zabránit popraskání sekané je pokrýt ji plátky slaniny, nebo zabalit do vepřové síťky, což je tenoučká, průsvitná, tukovými žilkami prorostlá…
Luxusní zákusek z odpalovaného těsta, který má původ pravděpodobně ve Francii, můžete připravit hravě doma. Jeho příprava není zdaleka tak složitá, jak se zdá. V…
Milujete tradiční větrníky, ale odrazuje vás "piplání" s tvarováním a plněním jednotlivých větrníčků? Vyzkoušejte tento recept, který chutná úplně stejně, ale je na celý…
K jarním dnům patří čerstvé zelené bylinky. Jednou z těch v kuchyni nejpoužívanějších je bezesporu pažitka, typická svojí jemně pikantní chutí. Vychutnejte si tvarohovou…
Jednoduchý recept na domácí masopustní koblížky. Jsou nadýchané jako pírko, a tak budete mít co dělat, abyste je nesnědli všechny sami a zbylo pár kousků i pro vaše…
Pokud ještě nevíte, jaký moučník upéct k nedělní kávě, upečte povidlovou bábovku. Štědrá porce povidel, kakaa, kokosu a skořice – to je kombinace, kterou jen tak něco…
Bílkový chlebíček je vděčným moučníkem. Upotřebíte do něj bílky, které zbývají po pečení se žloutky a zároveň do chlebíčku můžete přidat kandované ovoce, oříšky nebo i…
Velice snadný na přípravu je tento švestkový koláč. Jemné těsto z polohrubé mouky poklademe půlkami šťavnatých švestek, které doplní mandlové lupínky. Pomyslnou korunou…
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Vejce a cukr ušleháme do pěny a během šlehání přidáme horkou vodu. Šleháme do zhoustnutí.Přidáme kokos, mouku s kypřicím práškem a kakaem a…
Krupicový trhanec si můžete dopřát k víkendové snídani nebo jako dezert po nedělním obědě. Stačí jen upéct nadýchanou omeletu s krupičkou a roztrhat ji na kousky, které…
Tato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem i vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a…
Zapečené těstoviny jsou oblíbenou klasikou, která chutná nejen dětem, ale také dospělým. Zapečené těstoviny se žampiony, sýrem a šunkou, potěší jako sytý oběd nebo…
Palačinky jsou vděčným obědem, či večeří. Připravit je můžeme na mnoho různých způsobů, skvěle chutnají i na slano. Vyzkoušejte palačinky, pomazané tvarohovým pažitkovým…
Lasagne se tváří jako náročný recept, pokud však máte kvalitní suroviny, zvládnou jej připravit i ti méně zkušení. Dva druhy omáček střídáme mezi pláty těstovin a povrch…
Nádivka se nemusí připravovat jen na velikonoce. Tato voní po čerstvých bylinkách, česneku a slanině. Pochutnáte si na ní jako na příloze k pečenému masu, nebo jen tak…
Knedlíky v jakékoliv podobě jsou v naší kuchyni jednou z nejoblíbenějších příloh. Pokud si zrovna netroufáte na kynuté či karlovarské, připravte hrnkové podle tohoto…
Mechové řezy z mikrovlnky jsou originálním a rychlým dezertem, který zaujme nejen svou svěží zelenou barvou, ale i vláčnou strukturou a jemnou chutí. Díky použití…
Mechové řezy z mikrovlnky jsou originálním a rychlým dezertem, který zaujme nejen svou svěží zelenou barvou, ale i vláčnou strukturou a jemnou chutí. Díky použití…
Kokosové řezy bez lepku vám možná připomenou Eskymo řezy. Příprava je velmi jednoduchá, bílky využijete do těsta a žloutky do krému. Ten je potřeba vyšlehat nad párou,…