

Pikantní palačinky plněné kuřecím masem se smetanovou omáčkou
Suroviny 3 porce
- Palačinky (cca 6 ks):
- 400 ml mléka
- 160 g hladké mouky
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- 1 lžička sušené bazalky
- špetka chilli
- špetka mleté papriky
- olej na potření pánvičky
- Náplň:
- 4 vykostěná kuřecí stehna
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 1 lžíce sójové omáčky
- špetka chilli
- grilovací koření
- olej a kousek másla
- Na omáčku:
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička másla
- 250 ml smetany - 33%
Postup přípravy receptu
V mléce metlou rozmícháme mouku, vejce, a všechno koření a necháme chvíli odpočinout. Pak na pánvičce vytřené olejem usmažíme tenké palačinky.
Na oleji s máslem orestujeme najemno nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět a přidáme nakrájené maso ze stehen. Osolíme, opepříme, přidáme chilli, sójovou omáčku, grilovací koření a restujeme. Trochu podlijeme vodou. Hotové maso vyjmeme a do výpeku přidáme hořčici, smetanu a lžičku másla.
Na palačinky naklademe směs a pravou a levou stranu ohneme dovnitř a pak stočíme, aby směs nevypadla. Palačinky na talíři přelijeme omáčkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní palačinky plněné kuřecím masem se smetanovou omáčkou
-
magdalenka: Prosím, prosím !
-
magdalenka: To bude vyborne, super!
-
Veronika.Hrozna: ja madarsky recept poznam, ak bude zaujem, napisem.
-
Dajda: Našla jsem na netu Hortobádské , ale to nejsou ty, co dělala tchýně. Uvidíme, snad ten její recept objevím.
-
Dajda: děkuji
-
RubyRom: Já jsem je dělávala podle tohoto receptu https://www.recepty.cz/recept/hortobadske-palacink..., podobný je v podobných (
) Kuřecí perkelt v palačinkách. V té maďarské hospůdce je myslím nezapékali, jen naplnili masem a přelili omáčkou.
-
Dajda: Tento recept je takový můj výmysl protože ráda improvizuji. Ani jsem nevěděla, že je nějaký maďarský recept, musím se po něm podívat, to mě zaujalo a ráda bych ho vyzkoušela.
-
Hledám, ale našla jsem Palačinky Hanság, palačinky z Margita sziget a palačinky Sárvár. Které slané dělala, tak nevím,netuším!
Hortobádské ještě hledám!
-
RubyRom: Já někde recept mám, ale musím hledat. Originální od tchýně. Podívám se po něm.
-
Maďarský způsob těchto palačinek neznám, budu si to muset vyguglit a vyzkoušet, ale i tak to bylo výborné.
-
Dajda: jojo, dělám občas...ale tam byly lepší...
-
Eja57: Nebylo to, ještě trochu zapečené? Moje tchýně dělávala podobné, zřejmě také maďarský recept. Až teď jsem si přečetla, že byly zapečené! Asi ještě spím!
-
Eja57: Hortobáďské palačinky jsou skvělé, taky jsem je ochutnala v Budapešti, a dokonce si pamatuju, že se hospůdka jmenovala U husára!
Není ale složité si je udělat doma, třeba když vám zbyde kuře na paprice.
Tenhle recept mi je taky připomněl, už ho mám uložený.
-
Trochu mi to připomíná palačinky plněné perkeltem a zapečené smetanou, které jsem kdysi jedla v hospůdce v Maďarsku a byly
tohle bude taky