Pudink z teffové mouky (bez lepku, mléka a vajec)
Recept ještě nebyl hodnocenV polovině studeného mléka rozmícháme teffovou mouku, druhou polovinu mléka ohřejeme, osladíme a do horkého vmícháme namočenou mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 448 kJ / 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,60 g |
–– mononenasycené | 0,60 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
V polovině studeného mléka rozmícháme teffovou mouku, druhou polovinu mléka ohřejeme, osladíme a do horkého vmícháme namočenou mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu…
Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Na závěr opatrně vmícháme rybíz. Těsto rozdělíme do…
Vejce umícháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu nebo mléko, všechny mouky s kypřícím práškem. Nalijeme na vymazaný plech.Na těsto naskládáme vypeckované švestky, co…
Ze všech surovin zaděláme pevné nelepivé těsto. Vodu přidáváme podle potřeby po lžících tak, aby se suroviny spojily a z těsta šly rukama tvořit hromádky (válečky,…
Teff krátce nasucho opražíme a poté přilijeme vodu a kokosové mléko. Přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme 10 minut. Poté odklopíme, přidáme strouhaný…
Teff odměříme pomocí skleničky nebo hrnečku a zalijeme trojnásobným objemem vody. Přidáme drobně nakrájená rajčata, asi 2/3 připraveného pórku, prolisovaný stroužek…
Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a…
Směs na krekry promícháme s 200 ml vody a necháme 15 minut stát. Poté přisypeme všechny mouky, kypřicí prášek a cukr, přilijeme 150 ml vody a důkladně promícháme…
Teff odměříme pomocí skleničky nebo hrnečku a zalijeme trojnásobným objemem vody. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, tymián, majoránku, sůl a olej a přivedeme k varu.…
Všechny sypké suroviny odměříme do hlubší nádoby a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. To nalijeme na plech vyložený…
Teff krátce nasucho opražíme, poté jen nasypeme do čtyřnásobku vroucí vody či mléka, osladíme, přidáme oblíbené koření (skořici, kardamon, mletý hřebíček…), přiklopíme…
Ze všech surovin umícháme řidší lívancové těsto, které necháme na teplém místě asi 20 minut nakynout. Pánvičku nebo lívanečník lehce potřeme olejem, rozpálíme a smažíme…
Ze všech surovin umícháme řídké palačinkové těsto. Necháme ho alespoň 20 minut odpočinout. Pánvičku lehce vytřeme olejem, rozehřejeme a po celé ploše rozetřeme tenkou…
Teff krátce nasucho opražíme a poté přilijeme vodu a mléko. Přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme 10 minut. Poté odklopíme, přidáme na kostičky nakrájenou…
Ze všech surovin metličkou nebo šlehačem vypracujeme ne příliš řídké těsto. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25 minut. Po upečení…
Nejprve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme citronovou šťávu, olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme. Nakonec vmícháme na malé…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Které potraviny nedávat do mikrovlnky? Nebezpečí hrozí nejen u ohřívaných hub, ohrozit zdraví může i špenát nebo celer
Snadná pomazánka z romaduru je lahůdkou nejen na chlebíčky. Zjemněná tvarohem chutná fantasticky
Liptovské droby: Křupavou klobásku z brambor zjemní škvarky a navoní majoránka. Dobrota z podhůří Tater je jednoduchá, a přitom levná