Brusinkovo-semínkové muffiny

petram Kuchařka: petram

Dietní recepty , Bezlepkové, Muffiny, Veganské 0 názorů

Suroviny

1 balení směsi Adveni Krekry s brusnicí a baobabem (250 g)
75 g mouky z hnědé rýže
75 g rýžové pudrové mouky
50 g teffové mouky
1 kypřicí prášek
80 g cukru
200+150 ml vody
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Směs na krekry promícháme s 200 ml vody a necháme 15 minut stát. Poté přisypeme všechny mouky, kypřicí prášek a cukr, přilijeme 150 ml vody a důkladně promícháme.

  2. Muffinové košíčky naplníme připravenou směsí do 2/3 výšky košíčku. Pečeme při 170 °C asi 25 minut, až se těsto přestane lepit na špejli.

  3. Pokud jsme muffiny pekli v silikonových nebo kovových formičkách, je potřeba je po upečení vyklopit a nechat vychladnout na mřížce, aby se nezapařily.

Poznámka

Směs na krekry obsahuje sušené brusinky, bezlepkové ovesné vločky, semínka (lněná, slunečnicová a sezamová), šáchorovou a amarantovou mouku, panelu (sušenou třtinovou šťávu), baobab, lyofilizovanou citronovou šťávu a sůl. Krekry u nás doma příliš oblíbené nejsou, a tak jsem zkusila ze směsi připravit muffiny. Výsledek byl naprosto perfektní: vláčné a nedrobivé muffiny, sladko-kyselé díky brusinkám, baobabu a citronové šťávě a lehce křupavé díky semínkům. Určitě s touto směsí na krekry budu dále experimentovat.

Směsi na krekry od Adveni můžete koupit v prodejnách zdravé výživy nebo na eshopu

http://www.bezlepkova.com/smesi-na-bezlepkove-peci....

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brusinkovo-semínkové muffiny

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hokaidové karbanátky nejlepsi vlacne muffiny na sladko pečení bez mouky recepty semínkové placky na sladko pečení s brusnicemi recept hokaidové karbanátky