Bábovka s čočkou a vločkou
Recept ještě nebyl hodnocenKdo rád experimentuje, zajisté si nenechá ujít příležitost a vyzkouší tento neobvyklý recept. Použití červené čočky společně s ovesnými vločkami ve sladké kuchyni je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kdo rád experimentuje, zajisté si nenechá ujít příležitost a vyzkouší tento neobvyklý recept. Použití červené čočky společně s ovesnými vločkami ve sladké kuchyni je…
Do míchací nádoby dát suroviny v uvedeném pořadí. U mé pekárny je třeba ručně vařečkou vše trochu promíchat, pak vložit nádobu do trouby a zapnout automatický program…
Smícháme jogurt s vejcem a olejem. V jiné míse smícháme cukr s oběma druhy mouky a práškem do pečiva. Sypkou směs postupně vmícháme do jogurtové až vznikne celkem tuhé…
Nejprve uděláme kvásek. Do misky rozdrobíme půlku droždí, posypeme trochou cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Rozmícháme a cca 10 minut necháme ležet, než vzejde…
Troubu předehřejeme na 180°.V míse promícháme ovesné vločky, mouku, kakao, vanilku a semínka.Do mixéru dáme máslo, datle a mléko a rozmixujeme na jemný krém.Datle jdou…
Do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko a lžíci mouky, promícháme a necháme chvíli kynout.Do mísy vyklepneme vejce a metličkou rozšleháme, přidáme…
Na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a česnek, vmícháme mouku, paprikovou pastu, mletou papriku, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vložíme na…
Zamícháme hustší těsto a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.Poklademe půlkami švestek, posypeme skořicovým cukrem. Dále posypeme hustě mletým mákem, smíchaným s…
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme cukr, mouku a zamícháme. Dáme na teplé místo vyběhnout. Do kvásku pak přidáme všechny ingredience – mouku, sůl, rozpuštěné…
Půl oloupaných brambor nahrubo nastrouhat, druhou půlku najemno. Přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto.Na velké nepřilnavé pánvi osmažíme na sádle dozlatova - vyšly 4…
Vejce s cukrem šleháme do bohaté, husté pěny.Přiléváme smetanu a zašleháváme do vaječné pěny.Mouky s práškem do pečiva promícháme, prosejeme a zašleháme do směsi vajec a…
Vejce s cukrem šleháme do bohaté, husté pěny.Přiléváme smetanu a zašleháváme do vaječné pěny.Mouky s práškem do pečiva promícháme, prosejeme a zašleháme do směsi vajec a…
Nakrájíme brambory na kostičky a dáme vařit v osolené vodě tak, aby se poté vešel do hrnce litr mléka. Cibuli oloupeme a vcelku dáme společně s kořením k bramborám…
Do misky dame mouku, cukr, prasek do peciva a skorici. Dobre promichame. Pridame mandle a znovu vse promichame.Do jine misky dame vajicka a vanilku a vyslehame. Pridame…
Večer před pečením připravíme rozkvas. Vezmeme kvásek, dáme do mísy, přidáme 150 g žitné mouky a přidáme stejne množství vody. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme v…
Opilé řezy Izidor nebo také František. Že je ještě neznáte? Tak zde je jejich představení: Nadýchané kakaové těsto, lahodná vrstva oříšků s pořádnou dávkou rumu, máslový…
Křenová omáčka je stálice české tradiční kuchyně. Jemná, smetanová, méně či více štiplavá na jazyku. Výborná k uzenému masu, stejně tak k hovězí nebo vepřové pečeni.…
Máte v zásobách dobrý domácí kečup? Připravte z něj výbornou rajskou omáčku, která voní tymiánem. Díky tlakovému hrnci netrvá příprava této omáčky dlouho. Podávejte ji s…
Hrachová kaše nemusí vždy připomínat školní jídelnu. Hrách povaříme s celerem, zahustíme jíškou, zjemníme smetanou a ochutíme parmazánem. Kaši podáváme posypanou…
Obyčejný chlebík, přiměřeně nadýchaný i pružný. Proč z naší vesnice (dědiny)? Právě pro tu jeho obyčejnost a zemitost – brambory má dnes téměř každý a na vesnici to…
Bezmasou verzi guláše si oblíbíte po jeho rychlou přípravu. Čerstvá zelenina, nejlépe z vlastní zahrádky a koření jako na klasický guláš, vytvoří lahodný chuť. Zahustit…
Šlehačková bábovka s lískovými oříšky je dezert, který spojuje nadýchanou jemnost se svůdnou chutí oříšků. Ty navíc dodávají příjemnou křupavost a nezaměnitelnou vůni,…
Objevte kouzlo tradiční kuchyně s poctivou fazolovou polévkou podle babiččina receptu. Hutná, voňavá a plná chuti, připravená z pečlivě vybraných surovin a s kapkou…
Šťavnatá a kyprá bábovka se základem z mrkve má nejen spousty vitamínů, ale taky skvělou chuť. Spojení vanilkového cukru a citronové šťávy dodává bábovce lehce exotický…