Buchta s chutí koláče
Recept ještě nebyl hodnocenVelmi jednoduchý moučník, který zvládne i naprostý začátečník. Tvarohová náplň těsto zvláční a povidla mu dodají na pikantnosti. Pečení na plechu je velmi rychlé a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velmi jednoduchý moučník, který zvládne i naprostý začátečník. Tvarohová náplň těsto zvláční a povidla mu dodají na pikantnosti. Pečení na plechu je velmi rychlé a…
Brownies jsou velmi oblíbené dezerty plné čokolády a kakaa. Jsou velmi oblíbené v anglosaském světě a své příznivce si nalezly i u nás. Dají se připravit i v čistě…
Plátky jemného a křehkého hovězího masa potřeného hořčicí podusíme a podáváme s omáčkou ochucenou nakládanými okurkami. Toto klasické jídlo české kuchyně bude mít u…
Ať už třešňová, jahodová nebo s rebarborou, klasickou bublaninu zná každý. Pokud ale hledáte novou inspiraci, určitě zkuste recept na bublaninu s kokosem a ostružinami.…
Maminčina je nejlepší - pravda, o které se nepochybuje, zejména pokud jde o recept na svíčkovou. Omáčka plná kořenové zeleniny je zjemněná smetanou a patří mezi národní…
Maminčina je nejlepší - pravda, o které se nepochybuje, zejména pokud jde o recept na svíčkovou. Omáčka plná kořenové zeleniny je zjemněná smetanou a patří mezi národní…
Bábovky jsou oblíbeným moučníkem. Zkuste tentokrát bábovku dochutit mletým mákem. Díky vyšlehanému sněhu v těstě bude bábovka vláčná. Konzistenci těsta vylepší i…
Na hlubší pánvi nebo v kastrolu rozpálíme olej se lžící másla a necháme na něm zpěnit jemně pokrájenou cibuli. Přidáme osolené kuřecí maso, orestujeme ho, zasypeme…
Bábovka je tradiční moučník, který nikdy neomrzí. Upečte ji podle tohoto receptu z těsta ze sněhu, Hery, slazeného kondenzovaného mléka a nasekaných mandlí. Nadýchanou…
Pokud chceme připravovat odpalované těsto, je důležité mít připravené všechny ingredience před tím, než hmotu začneme tvořit, rovněž je vhodné použít kuchyňský robot,…
Jednoduchý recept na úžasnou bublaninu vonící ovocem. Jedná se o velmi snadný pracovní postup, který zvládne i naprostý začátečník. Odměnou vám bude pochoutka, která vám…
Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vejce spolu s cukrem řádně ušlehejte (nejméně 15 min, opravdu to nejde ošidit!) Do směsi přidejte mandle, mouku a…
Hledáte nový moučník k nedělní kávě? Určitě vyzkoušejte lahodný a sladký hruškový koláč, který je plný tvarohu na nadýchaném piškotu a dokonale voní skořicí. Je to…
Tradičním tureckým pokrmem je gözleme, placka, kterou můžete naplnit jak nasladko, tak i naslano. Náš recept nabízí rovnou tři varianty náplní. Příprava není nijak…
Vepřové karé neboli pečeni najdete mezi kýtou a plecí. Jedná se o velmi kvalitní vepřové maso, které nepotřebuje dlouhé dušení ani výrazné koření. Vyzkoušejte ho v této…
Do pánve dáme rozpálit trochu oleje. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Pak maso vložíme do rozpáleného oleje a opékáme z obou stran.Mezitím nakrájíme…
Češi jsou národem houbařů. Houby jsou prostě mimořádné svou jedinečnou chutí! Z pohledu vlivu na naše tělo proto, že houby obsahují minimum kalorií, z větší části jde…
Pokud máte rádi smažený sýr, pak vám jistě zachutnají i tyto sýrové karbanátky. Přípravu zvládne i začátečník, protože je vskutku jednoduchá. Sýr můžete vybrat podle…
Perník je chutná, rychlá a snadná buchta, kterou oceníme, když máme chuť na sladké, ale nemáme moc času. Podle tohoto receptu ji připravíme hrníčkovou metodou, takže ji…
V misce prošleháme vejce s cukrem a solí, přilijeme polovinu mléka. Zašleháme mouku a přidáme postupně zbytek mléka. Necháme těsto odpočinout a zapneme troubu na 200 st…
Nejprve si tukem vymažeme a moukou vysypeme dortovou formu o průměru 26 cm (nebo ji vyložíme pečícím papírem). Troubu si předehřejeme. Do mísy prosijeme mouku a kypřicí…
Mléko lehce ohřejeme a do menší části vlažného mléka dáme lžičku cukru (z odváženého množství), rozdrobíme droždí, překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Do mísy…
Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky. Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrajenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř. Maso necháme zatahnout, přidáme rajský…
S podzimem přichází tradiční sběr jablek, proto využijte úrody a upečte si rychlý štrúdl z listového těsta se skořicí. Pokud máte kupované těsto, bude pečení legrace a…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 25. 5. 2024 19:13
Přidáno 25. 5. 2024 09:41
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Jak připravit nejlepší pečenou zeleninu: Díky snadným tipům získají dýně i červená řepa vynikající chuť
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník