Broskvový nebo meruňkový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenPostup: Z přísad vypracujeme křehké těsto (dávám na chvilku do lednice), lehce vyválíme a dáme do dortové formy. Rozkrájíme ovoce na plátky a rozložíme ho na povrch.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Postup: Z přísad vypracujeme křehké těsto (dávám na chvilku do lednice), lehce vyválíme a dáme do dortové formy. Rozkrájíme ovoce na plátky a rozložíme ho na povrch.…
Osvědčené recepty našich babiček patří mezi největší rodinné poklady. Třeba jako tyto bramborové placky, které se promažou sádlem. Uvařte k nim hrnek bílé kávy a jen se…
Plněná vepřová kapsa se žampiony z tohoto receptu je přímá linka k pochvalnému potlesku vašich strávníků. Vymazlený pokrm doplňte porcí vhodné přílohy. Nejlépe se budou…
Kuře na paprice, to je sázka na jistotu, když nevíme co uvařit. Rychlé a snadné na přípravu, prostě vynikající. K měkkému kuřecímu masu, dušenému v cibulovo-paprikovém…
Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky. Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrajenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř. Maso necháme zatahnout, přidáme rajský…
Panenku nakrájíme na medailonky cca 1-1,5 cm silné, osolíme a opepříme.Na velké pánvi rozpálíme olej, dáme medailonky a opékáme několik minut z každé strany, aby byly…
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit…
Bábovek je spousta druhů. Při její přípravě se fantazii meze opravdu nekladou. Bábovka se hodí jako dezert, ať už ve svátek nebo po nedělním obědě, ale také jako náhrada…
Bublaniny s ovocem jsou stálicí mezi moučníky, jsou velmi snadné a rychlé na přípravu a můžeme do nich zužitkovat jakékoliv ovoce. Těsto můžeme vylepšit rozmixovaným…
Jsou sytým a chutným jídlem, které potěší příznivce výrazných chutí. Aromatický česnek dodá spolu s kořením a kapií nezaměnitelnou vůni a chuť. Hodí se k bramborám, rýži…
Nejdříve uděláme korpus. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme sníh. Pak přidáme žloutky, mouku, cukr, olej a kypřící prášek. Nalijeme do…
Tento koláč je ideální volbou pro letní posezení s rodinou a přáteli, protože čerstvé ovoce dodává svěžest a tvarohová náplň zase jemnost a krémovost. Jeho příprava je…
Tento koláč je dokonalým spojením svěžích letních plodů a jemného tvarohu, který vytváří neodolatelně lahodný dezert. Moučník tvoří křehký korpus s krémovou tvarohovou…
Nejdrive dame jatra do misky, zalijeme mlekem a nechame asi 30 minut stat.Mezitim si dame do vetsiho sacku mouku, pepr a sul a dukladne protrepeme.Po 30 minutach…
Bábovka může mít mnoho podob, krom klasické třené, olejové nebo mramorové můžete upéct třeba tuto, z tvarohového těsta. Díky tvarohu je moučník krásně vláčný a nedrobivý…
Jednoduché avšak velmi chutné zpracování vepřových kotlet se smetanovou omáčkou a zeleným pepřem. Tento pokrm zvládnete uvařit ve všední den, ale také jím oslníte hosty…
Tyto řezy tvoří dvě vrstvy tenkého kakaového piškotu naplněné jemnou smetanovo-tvarohovou náplní. Připravíme je jednoduše a rychle a poslouží jako chutný dezert nebo…
Jednodušší dort jste nikdy nepekly, to nám můžete věřit. Kakaový korpus je velmi vláčný díky jablkům a oříšky dodají skvělou chuť a křupavou texturu. Po upečení polijte…
Máte rádi klasickou rumovo-kokosovou tyčinku Margot? Vychutnejte si ji i v tomto výborném dezertu. Těsto polité pudinkovou náplní, po upečení potřené zakysanou smetanou,…
Klasická bábovka bude chutnat ještě lépe, když ji ochutíme čerstvým rybízem. Kuličky červeného rybízu, ukryté v dobrém vláčném těstě, při ochutnání příjemně překvapí…
Do vepřových plátků na houbách můžeme použít zásoby mražených hub, které jsme si v létě nasbírali. Na chuti přidá cibule, která se do základu pečlivě osmaží. Dusit…
Hovězí maso si zaslouží skvělou úpravu a delší péči. Naklepat, orestovat, podusit, dochutit. Nezapomenout na vhodnou přílohu. Finální jídlo se vám odvděčí výbornou chutí…
Plech s vyšším okrajem o rozměrech 30x40 cm vyložíme papírem na pečení. Zapneme troubu a necháme ji předehřát na 180 °C.V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme…
Nadýchané měkké těsto a sladké šťavnaté ovoce - bublanina chutná skvěle a připravíte ji opravdu snadno a rychle. Pokud nemáte rádi příliš sladké moučníky, stačí použít…