Lokše plněné sýrem
Lokše jsou placky z bramborového těsta, které se hodí jako výborná příloha, ale lze je dobře využít i jako samostatné jídlo. Spojení se sýrem je rafinovaná dobrůtka, která bude hrát dohromady třeba se zeleninovým salátem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 7 741 kJ / 1 850 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,28 g |
Tuky | 40,26 g |
Vláknina | 28,00 g |
Cholesterol | 286 mg |
Sodík | 4,16 g |
Sůl | 10,21 g |
Sacharidy | 308,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám svůj starý, ale nápad se sýrem je od Pavla Berky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 6. 2024 21:13
17. 11. 2023 20:32
Bramborové placky děláme z vařených brambor + sůl + mouka a smaží se na tuku.
To, co píšeš ze syrových brambor + koření atd jsou bramboráky, u nás cmunda a různé další regionální názvy (vošouch,.....)
Potom jsou další, Švýcarské bramborové rösti - ze strouhaných syrových brambor jen osolených a opepřených a smažených na tuku.
Samozřejmě existují různé varianty placek, bramboráků i rösti a také různé názvy.
Ty naše br.placky jsou podobné Tvým, jen jsou na slano a smaží se na tuku:
17. 11. 2023 16:21
17. 11. 2023 16:07
Dobře vím, že placky a lokše se poněkud liší, proto jsem do závorky dala, že se nejednalo o lokše, ale o placky. U nás se lokše nikdy nedělaly, ani já je nedělám. I když v těstě žádný rozdíl nevidím, ale hlavně ve způsobu pečení. Placky dělám silnější, lokše jsou tenounké, placky jsou smažené na trošce tuku, proto už se tukem nepotírají.
Do placek nedávám vajíčko, ale ani v jiných receptech na lokše vajíčko není - např.
Výborné lokše
Hodnocení receptu je (16×)
16. 11. 2023 23:14
16. 11. 2023 23:11
14. 11. 2023 22:36
14. 11. 2023 20:39
14. 11. 2023 19:36
14. 11. 2023 09:04
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórkové koláčky se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí prso, lišky a volské oko (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Květákové ragú s čočkou a rajčaty
Přidáno před 3 hodinami
Borůvkové vlnobití
Přidáno před 4 hodinami
Kynutý závin s hruškami a nektarinkami
Přidáno před 4 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem a mandlovými lupínky
Přidáno před 5 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Babiččiny smažené bavorské vdolečky
Vendy-N uvařila před 33 minutami
Panenka s červenou čočkou
Moanka uvařil před 35 minutami
Žampiónová polévka
Moanka uvařil před 1 hodinou
Kaše z ovesných vloček
Nat124 uvařila před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
RenataMaresova uvařila před 1 hodinou
Minutková krůtí játra
Eva_H uvařila před 2 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Surmei uvařila před 2 hodinami
Pikantní masové miniplacičky
Moanka uvařila před 2 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Kristof uvařil před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
gabikka uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zajistit, aby se bramborové knedlíky při vaření nerozpadly: Je nutné použít správnou mouku a vyzkoušet můžeme i trik s octem
Dalibor z Kozojed: Nejznámější vězeň na Pražském hradě měl nárok na hrách s masem k obědu a zelí s masem k večeři
Lososa můžeme uplatnit v mnoha běžných receptech i delikatesách. Jak chutná nejlépe?
Další recepty
Suroviny: brambory, vejce, sůl, mouka polohrubá, mouka, sádlo, sýr
Lokše plněné sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31yQQ
Bramborové placky se švestkami a mákem
mika59
Hodnocení receptu je 5,0 (31×)