Kořenová polévka - pro nejmenší
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev, petržel, pastiňák a celer okrájíme a nastrouháme nahrubo.V kastrolu rozpustíme ghí, přidáme mrkev a jemně ji orestujeme. Přidáme zbylou nastrouhanou zeleninu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev, petržel, pastiňák a celer okrájíme a nastrouháme nahrubo.V kastrolu rozpustíme ghí, přidáme mrkev a jemně ji orestujeme. Přidáme zbylou nastrouhanou zeleninu,…
Na rozpáleném oleji osmažíme pórek a klobásu, zaprášíme hladkou moukou a po zezlátnutí zalijeme vývarem. Do polévky přidáme na kostičky pokrájenou mrkev, brambor,…
Mrkve nastrouháme nahrubo a hodíme do rozpáleného hrnce na chvíli orestovat, poté přidáme rozvonět prolisovaný česnek.Do hrnce vlijeme rajčatové sugo, zcezené všechny 3…
Steak osolíme, opepříme, zprudka opečeme na pánvi, z každé strany 6 minut, a dáme dopéct do trouby na 15 minut na 220°C. Pak zabalíme do alobalu a necháme odpočinout…
Brambory, mrkev a celer okrájíme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka. Brambory uvaříme zvlášť v lehce osolené vodě, mrkev a celer můžeme uvařit dohromady ve vodě…
Tři středně velké mrkve dobře oškrábejte a nakrájejte na dlouhé a tenké plátky. Polovinu mrkve dejte na pánev, posypejte polovinou soli a cukru, přidejte druhou vrstvu…
Pórek nakrájíme nadrobno. Mrkev a batát okrájíme a nakrájíme na kousky.V kastrůlku rozehřejeme ghí a na mírném plameni orestujeme pórek. Přisypeme vločky, promícháme a…
Do kastrolu vložíme omytá vepřová žebírka a do půlky je zalijeme vodou, aby žebra nebyla celá potopená. Přidáme všechno koření, oloupanou mrkev a 45 minut dusíme. Pokud…
Nejprve vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřící prášek, sůl a skořici) a přidejte k vyšlehané…
Jablka neloupeme, jen opatrně odstraníme jádřince a vydlabeme dužinu. Měla by nám vzniknout jakási jablečná "skořápka" silná cca centimetr, kterou budeme plnit zelnou…
Mrkev nastrouháme najemno. V kastrůlku rozehřejeme ghí a mrkev krátce orestujeme.Přidáme vločky, mletý kmín, promíchám a podlijeme vodou.Dusíme cca 10 minut, podle…
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na proužky nakrájené maso, kari, kurkumu, mletý kmín, osolíme, podlijeme trošku vodou a dusíme skoro do měkka.Když je maso téměř…
Do pánve dáme olej a mírně osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na nudličky a necháme zatáhnout. Dále přidáme sójovku, česnek, protlak, koření a dusíme.…
Mrkvu a zeler zvlášť nastrúhame najemno.Na tanier rozložíme polníček a pokvapkáme olivovým olejom.Na polovicu taniera dáme mrkvu, na druhú zeler.Jogurt premiešame s kari…
Okurky nakrajame na kolecka, rozlozime na uterku a posypene hrubou soli. Je to dolezite koli tomu aby sol vytiahla vodu z okuriek, tie budu potom lepsie křupať. Nechame…
Kuskus přelijeme horkým vývarem a přikryjeme pokličkou. Necháme nabobtnat.Na pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu a přidáme cibuli, po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev,…
Zemiaky nakrájame na kocky, pridáme kukuricu, nastrúhanú mrkvu a klíčky. Opatrne premiešame.Olej, šťavu, korenie a soľ prešľaháme a vmiešame do šalátu. Opäť jemne…
Pohanku propláchneme a necháme okapat.Očistíme zeleninu. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme na jemno. Nasekáme rukolu, pórek i…
Očištěnou slepici dáme do 1,5-2 litrů vody, osolíme, přidáme celou cibuli a česnek, přivedeme k varu a při snížené teplotě vaříme 2-3 hodiny do měkka. (Pokud nechceme…
Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na kousky. Brambory použijeme uvařené z předchozího jídla, pokud je nemáme, uvaříme nové a nakrájíme je na kousky.Ghí rozpustíme v…
Kuřecí stehna očistíme a v kloubu rozdělíme, horní stehna vykostíme, paličky jen nakrojíme u kosti. Každý díl osolíme, opepříme a okořeníme kreolským kořením. V hluboké…
Kachní maso očistíme, odřežeme sádlo a přebytečný tuk i s kůží. Sádlo a kůži nakrájíme na kousky a vyškvaříme z něho sádlo. Maso nakrájíme na malé tenké pásky.Očištěný…
Oloupané brambory pokrájíme a dáme do hrnce, přidáme oloupanou, na menší kusy pokrájenou mrkev, osolíme, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Před koncem vaření…
Čočku přebereme a namočíme do studené vody nejméně na 20 minut a pak z ní slijeme téměř veškerou vodu. Všechnu zeleninu pokrájíme, ale nesmícháme, každá má jinou dobu…