Vepřový plátek s višněmi a zeleninovou omáčkou s pomazánkovým máslem

Marri Kuchařka: Marri

Pro začátečníky 8 názorů

Suroviny

1 plátek vepřového masa
3 mrkev
2 petržele
1/3 celeru
bobkový list
kuličky nového koření
mletý pepř
tymián
sůl
kmín
máslo dle potřeby
170 g pomazánkového másla
lžička Solamylu
200 ml vývaru (z vepřového masa)
+ višňový kompot
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Plátek masa nasolím a opepřím. Očistím zeleninu a nakrájím ji na malé kostičky.

  2. Plátek masa se zeleninou podusím na másle.

  3. Hotové maso oddělím od zeleniny a zeleninu zaliji vývarem, který mám připravený v mrazáku, můžete samozřejmě udělat rovnou svůj čerstvý. Trochu vývaru si nechám stranou, rozmíchám v něm lžičku Solamylu.

  4. Zeleninu povařím s kořením, které před vmícháním Solamylu vytáhnu (kuličky a bobkový list).

  5. Směs se Solamylem přiliji k vývaru když už bude zelenina měkká a míchám do zhoustnutí.

  6. Směs rozmixuji v mixéru nahrubo, jakmile bude zelenina trošku chladnější, přimixuji pomazánkové máslo a vymíchám omáčku.

  7. Podávám s knedlíkem, ale přílohu lze zvolit dle chutí, třeba kolínka nebo bulgur.

  8. Použila jsem k dochucení višňový kompot, který je domácí a docela dobře ladí s masem, mamka ho dělá takový sladko kyselý, takže to není jak marmeláda.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřový plátek s višněmi a zeleninovou omáčkou s pomazánkovým máslem

  • casino casino

    No, u nás se s pomazánkovým VAŘÍ určitě víc než 30 roků:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Marri: zkus příště to pomazánkové máslo vynechat, předpokládám, že ho tam dáváš proto, že se domníváš, že jinak hladké, chutné kompozice omáčky nedosáhneš. Rozmixuj zeleninu jen s tím máslem a výpekem ze zeleniny. Dochuť vaším oblíbeným kořením, přidej třeba i lžičku hořčice, pepř, sůl, pokud rádi pikantnější třeba i malilinko chilli (ber to ale jen jako můj okamžitý nápad)a navíc k ovoci všeobecně se malinko pálivější chuť náramně hodí.
    Pokud ti tam ale pomazánkové máslo bude chutnat víc, tak si ho tam dávej, nakonec se z něj i peče, i když já i řada jiných ho do teplé kuchyně příliš neužíváme.
    Někdo ti třeba poradí i jinou variantu, je to na tobě. Jo a ještě jednu radu - pokud budeš chtít zkusit různé varianty - doporučuju udělat si 2,3 různé vzorky a po ochutnání strávníky se doma dohodnete, která varianta je pro vás ta nejvhodnější ;-);-);-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Nevím, ale začátečníkům bych nepletla hlavu s nějakou tzv. verzí a´la svíčková. Nechápu spojitost s pomazánkovým máslem mj.

    Odpovědět

  • madlina madlina

    Patla matla;-(

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Myslím, že recepty pro začátečníky by měly psát opravdu zkušené kuchařky. Toto není recept pro začátečníky, ale od začátečnice, což je vidět na první pohled.

    Odpovědět

  • Marri Marri(autorka receptu)

    casino: Dobrý den pane casino, maso je z balene vanicky, cela mela tusim 500g a byly v tom tri nebo ctyri platky masa. Muj otesanek ma rad omacky, jinak tri knedliky a platkem masa se mi pro muze nezdaji mnoho. At si porci kazdy urci prece sam dle hladu a požadavku strávníků. Jinak ano, vyndam maso a pridam vyvar, ktery je studeny, takze s nim varim i tu zeleninu k varu. :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    No, proč ne další maso se svíčkovou bez brusinek, že;-) ale vypadá to jako porce pro Otesánka nebo Koloděje:-D
    ...ááánééébóóó, že by malý talíř? ;-)
    ***
    "1 plátek vepřového masa"
    S ohledem na množství dalších surovin, to vidím tak na minimálně půlkilový plátek masa;-):-*

    "Hotové maso oddělím od zeleniny..."
    Opravdu, když je VEPŘOVÉ maso hotové, tak zeleninu ještě dál vaříte?:-O

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Fotka přímo nabízí ochutnání a my rádi kombinaci masa + ovoce, višně jsou určitě pikantní volbou :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové maso napomazankovem masle svíčková z pomazánkového másla vepřové plátky s zeleninou na másle

Zapomněl/a jsem heslo