Čína z vepřového
Recept ještě nebyl hodnocenNenáročná směs z křehkého vepřového masa, barevné zeleniny a hub, takzvaná čína, přijde vždy k chuti a během chvilky provoní vaši kuchyň. Jako přílohu můžete připravit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nenáročná směs z křehkého vepřového masa, barevné zeleniny a hub, takzvaná čína, přijde vždy k chuti a během chvilky provoní vaši kuchyň. Jako přílohu můžete připravit…
S těmihle kuřecími závitky můžete pohostit kohokoliv. Nejenže efektně vypadají, ale jsou šťavnaté a plné zajímavých chutí a barev. Jako přílohu můžete zvolit brambory,…
Červená čočka připravovaná společně s mrkví a kuřecím masem je opravdu velice snadný a sytý pokrm. Čočka je navíc bohatá na vlákninu, která by měla součástí vyváženého…
Kombinace jemného tresčího masa a čočky připravované se zeleninovou směsí na italský způsob, vás překvapí svojí skvělou chutí. Krásně vonící pokrm je nejen sytý, ale…
Jednoduchá a vydatná - přesně taková je polévka minestrone, pocházející z Itálie. V polévce najdete opravdu spoustu zeleniny, například rajčata, celer a fazole. Polévku…
Barevná, bohatá směs s kousky kuřecího masa, sójovou omáčkou, špetkou koření a čerstvou i mraženou zeleninou. Bude z ní skvělý víkendový oběd i pro více strávníků a…
Omrzela vás čočka na kyselo a nevíte co z ní připravit? Vyzkoušejte z ní upéct bezlepkovou sekanou, bohatou na vlákninu. Recept je navíc vhodný pro vegany, ale určitě si…
Pokud máte rádi těstoviny, vyzkoušejte recept na rychlé těstoviny se zeleninou a kuřecím masem. Příprava je velmi jednoduchá a spotřebujete při ní všechny přebytky…
Časově náročnější příprava masa, která se bude hodit ke slavnostnějšímu, třeba velikonočnímu, obědu, vás odmění dokonalou chutí a vůní jehněčí pečeně. Koření, víno a…
Dušená mrkev zůstává stále trochu opomíjená. Přitom s její pomocí snadno a rychle připravíte chutný pokrm, který je výživný a lehký na trávení. Skvěle doplní maso, ale…
Tradiční zdravou pochoutkou je kysané zelí s mrkví, které má zajímavou sladkokyselou chuť. Díky jednoduché přípravě a přirozenému procesu kvašení získá pokrm nejen…
Kuřecí roláda plněná mletým masem je šťavnatý a lahodný pokrm, který spojuje jemnost kuřecího masa s bohatou chutí pikantní náplně. Skvěle se hodí na slavnostní stůl i…
Mrkvové moučníky jsou oblíbenou pochoutkou. Vyzkoušejte tento rychlý a jednoduchý hrníčkový recept. Jemně nastrouhaná mrkev dodá koláči přirozenou sladkost a vláčnost.…
Recept na tuto směs křupavé sterilované sladkokyselé zeleniny pochází z Maďarska, ale velmi rychle zdomácněl i u nás. Základem je zelí, cibule, paprika a mrkev. To vše…
S příchodem chladných podzimních a zimních měsíců nastává čas zvěřiny, která zaujme svou plnou a výraznou chutí. Oblíbenou klasikou je jelení guláš, kde se maso pomalu…
Jednoduchý a rychlý salát, který připravovaly už naše babičky. Mrkvovo-jablečný salát kombinuje sladkost mrkve s kyselostí jablek a tvoří chutný doplněk k rodinnému…
Polévky jsou nenáročnou a nedílnou součástí našich jídelníčků. Jejich příprava je mnohdy na pár minut a talíř teplého pokrmu je na stole. Připravte si třeba tuto…
Pro milovníky zvěřiny přinášíme vynikající recept na daňčí maso restované na bylinkovém másle, přelité cibulovou omáčkou a podávané s bramborovo-mrkvovým pyré. Je sice…
Polévky zpravidla patří mezi nenáročné, ale výživné pokrmy. Uvařte pro celou rodinu tuto báječnou krémovou zeleninovou z mrkve, brambor a pórku. Po rozmixování zjemní…
Bramborový salát patří mezi oblíbené přílohy svátečních obědů. Pokud hledáte nějaký salát bez majonézy, můžete se inspirovat naším receptem. Podle něj připravíte salát…
Brambory, mrkev a celer okrájíme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka. Brambory uvaříme zvlášť v lehce osolené vodě, mrkev a celer můžeme uvařit dohromady ve vodě…
Všetky prísady na cesto spracujeme a cesto dáme do chladničky na 30 minút stuhnúť. Potom ho rozdelíme na polovicu (budeme mať 2 záviny) a každú vyvaľkáme na obdĺžnik…
Brambory, mrkev a červenou řepu uvařím, oloupu a nastrouhám na jemno. Pak smíchám brambory, cibuli na jemno a na kousíčky nakrájenou rybu /matejsy/. Z této směsi udělám…
Brambory a zeleninu uvaříme do měkka. Necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle.Stejně…