Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Boloňské špagety II.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

11. 6. 2009 14:23

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie451 kJ / 108 kcal
Bílkoviny4,01 g
Tuky0,77 g
Vláknina13,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 210 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy15,81 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem kdysi objevila v nějakém časopise a už na něj nedám dopustit, nejlepší boloňská omáčka, co jsem jedla, až na některé výjimečné restaurace.

Nedávám ani česnek ani jiné koření, dle mého ani není potřeba, vínem a zeleninou je omáčka dostatečně ochucená a je výborná tak, jak je, ale kdo má rád, určitě může přidat.

Nejlepší je samozřejmě s parmezánem, ale každý ho nemá rád, moje mamka si dává strouhanou cihlu, ale to už prostě není ono, parmezán to výborně doplní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pavlí

20. 10. 2011 17:44

Zdravím, já se přiznám, že nebyl po ruce celer a parmezán... a víno stálo cca 80Kč ;-) Ale jinak všechno faakt podle postupu. Je možné, že něco z toho je důvod, proč mi výsledek moc nechutnal? :-D

Ondřej

24. 9. 2011 14:41

LOL: Teeda, ragu byste chtěl dělat bez celeru a mrkvičky? V italii je boloňská omáčka hoodně používaná a existuje hoodně variací... Ale žádná není bez celeru a mrkve... a že jsem se v itálii najezdil (a navařil) hodně.

Helča42

17. 8. 2011 09:37

Aneta: Asi jsi někde udělla chybu jako soudruzi z NDR. Já zase potvrzuji, že lepší jsem nejedla, přidala jsem listy čerstvé bazalky jak tu uvádí Rony, dala jsem i silný hovězí vývar a nemá to chybu !!!!!

Ivulisek

5. 4. 2011 19:49

přidala sem česnek a nakonec i oregáno a bylo to vynikající:yes:

Aneta

29. 1. 2011 12:20

Zdravím, dneska jsem je natěšeně dělala a musím říct, že teda horší jsem je nikde nejedla. Bohužel chuť i vůně je otřesná. :-((

Ivča

16. 1. 2011 22:14

Dnes večer jsem dělala, směs je výborná, akorát jsem dala Ryzlink vlašský a přišlo mi to kyselkavé, asi jsem zvolila špatné víno nebo.....?? Jaké víno - značku jste volili vy?
:-?

Janička

7. 1. 2011 17:32

Dnes jsem je dělala a výborné.Ten celer a mrkev tomu dávají šmak :o):yes::-)

Kattie

17. 9. 2010 12:51

Dnes jsem dělala k obědu a musím říct, že s tím celerem a vínem naprosto výtečné. Všichni si šmakovali :-)) Dávám bodík :yes:

cashel

13. 4. 2010 09:46

Včera jsem je dělala a jsou opravdu výborné :yes: Vynechala jsem víno a ze zvyku použila trochu bazalky :-)

Lusinda79

17. 2. 2010 12:03

:yes::-K

bohdana

17. 2. 2010 11:58

Moc dobre,:-8:-K

bara.it bara.it

31. 1. 2010 13:14

LOL Ital tedy nejsem, ale mohu ti potvrdit, ze se v Italii do ragu (cili bolonske omacky) opravdu celer a mrkev spolu s cibuli davaji. Zkus a uvidis, ze nebudes litovat.

LOL

31. 1. 2010 13:09

Uz vidim toho Itala jak dava do bolonsky mrkev a celer :-O

123Rony321 123Rony321

17. 8. 2009 12:09

Tenhle recept je vynikající, výborný. Proběhla tu diskuse nebo spíš polemika o užití celeru. Takže, vážení, ten celer tomu dá skutečně chuť a šmrnc! Použil jsem červené víno a ještě silný hovězí vývar jeden hrneček. Jak píše sama autorka ..... skutečně jsou to nejlepší boloňské špagety, co jsem jedl :yes: Zaslouží si bodík.

Merylas Merylas (moderátorka)

12. 6. 2009 08:39

Dělala jsem trochu jinak, podle tohoto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/339-bolonske-testo... byla tam taky kořenová zelenina a pošmákli jsme si. Takže :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší boloňské špagety nejlepší omáčka na špagety nejlepší špagety jak vařit v parním hrnci nejlepší bolonska omacka těstoviny v parním hrnci bolonské špagety s mrkví boloňské špagety boloňské špagety s vínem nejlepsi parni hrnec bolonské spageti domácí boloňská omáčka bolonská omáčka z čerstvých rajčat bolonske spagety z cerstvych rajcat špagety s parmezánem jak varit spagety nejlepší boloňské špagety s mletým masem recept omáčka na špagety sterilovaná boloňská omáčka sterilovaná těstoviny s parmezánem

Suroviny: maso hovězí mleté, olej, cibule, mrkev, celer, sůl, pepř, mléko, víno bílé, rajče, protlak rajský, těstoviny špagety, parmazán

TopRecepty.cz

Boloňské špagety II.

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5LK