Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boloňské špagety II.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

11. 6. 2009 15:23

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie451 kJ / 108 kcal
Bílkoviny4,01 g
Tuky0,77 g
Vláknina13,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 210 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy15,81 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem kdysi objevila v nějakém časopise a už na něj nedám dopustit, nejlepší boloňská omáčka, co jsem jedla, až na některé výjimečné restaurace.

Nedávám ani česnek ani jiné koření, dle mého ani není potřeba, vínem a zeleninou je omáčka dostatečně ochucená a je výborná tak, jak je, ale kdo má rád, určitě může přidat.

Nejlepší je samozřejmě s parmezánem, ale každý ho nemá rád, moje mamka si dává strouhanou cihlu, ale to už prostě není ono, parmezán to výborně doplní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pavlí

20. 10. 2011 18:44

Zdravím, já se přiznám, že nebyl po ruce celer a parmezán... a víno stálo cca 80Kč ;-) Ale jinak všechno faakt podle postupu. Je možné, že něco z toho je důvod, proč mi výsledek moc nechutnal? :-D

Ondřej

24. 9. 2011 15:41

LOL: Teeda, ragu byste chtěl dělat bez celeru a mrkvičky? V italii je boloňská omáčka hoodně používaná a existuje hoodně variací... Ale žádná není bez celeru a mrkve... a že jsem se v itálii najezdil (a navařil) hodně.

Helča42

17. 8. 2011 10:37

Aneta: Asi jsi někde udělla chybu jako soudruzi z NDR. Já zase potvrzuji, že lepší jsem nejedla, přidala jsem listy čerstvé bazalky jak tu uvádí Rony, dala jsem i silný hovězí vývar a nemá to chybu !!!!!

Ivulisek

5. 4. 2011 20:49

přidala sem česnek a nakonec i oregáno a bylo to vynikající:yes:

Aneta

29. 1. 2011 13:20

Zdravím, dneska jsem je natěšeně dělala a musím říct, že teda horší jsem je nikde nejedla. Bohužel chuť i vůně je otřesná. :-((

Ivča

16. 1. 2011 23:14

Dnes večer jsem dělala, směs je výborná, akorát jsem dala Ryzlink vlašský a přišlo mi to kyselkavé, asi jsem zvolila špatné víno nebo.....?? Jaké víno - značku jste volili vy?
:-?

Janička

7. 1. 2011 18:32

Dnes jsem je dělala a výborné.Ten celer a mrkev tomu dávají šmak :o):yes::-)

Kattie

17. 9. 2010 13:51

Dnes jsem dělala k obědu a musím říct, že s tím celerem a vínem naprosto výtečné. Všichni si šmakovali :-)) Dávám bodík :yes:

cashel

13. 4. 2010 10:46

Včera jsem je dělala a jsou opravdu výborné :yes: Vynechala jsem víno a ze zvyku použila trochu bazalky :-)

Lusinda79

17. 2. 2010 13:03

:yes::-K

bohdana

17. 2. 2010 12:58

Moc dobre,:-8:-K

bara.it bara.it

31. 1. 2010 14:14

LOL Ital tedy nejsem, ale mohu ti potvrdit, ze se v Italii do ragu (cili bolonske omacky) opravdu celer a mrkev spolu s cibuli davaji. Zkus a uvidis, ze nebudes litovat.

LOL

31. 1. 2010 14:09

Uz vidim toho Itala jak dava do bolonsky mrkev a celer :-O

123Rony321 123Rony321

17. 8. 2009 13:09

Tenhle recept je vynikající, výborný. Proběhla tu diskuse nebo spíš polemika o užití celeru. Takže, vážení, ten celer tomu dá skutečně chuť a šmrnc! Použil jsem červené víno a ještě silný hovězí vývar jeden hrneček. Jak píše sama autorka ..... skutečně jsou to nejlepší boloňské špagety, co jsem jedl :yes: Zaslouží si bodík.

Merylas Merylas (moderátorka)

12. 6. 2009 09:39

Dělala jsem trochu jinak, podle tohoto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/339-bolonske-testo... byla tam taky kořenová zelenina a pošmákli jsme si. Takže :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší boloňské špagety nejlepší omáčka na špagety nejlepší špagety jak vařit v parním hrnci nejlepší bolonska omacka těstoviny v parním hrnci bolonské špagety s mrkví boloňské špagety boloňské špagety s vínem nejlepsi parni hrnec bolonské spageti domácí boloňská omáčka bolonská omáčka z čerstvých rajčat bolonske spagety z cerstvych rajcat špagety s parmezánem jak varit spagety nejlepší boloňské špagety s mletým masem recept omáčka na špagety sterilovaná boloňská omáčka sterilovaná těstoviny s parmezánem

Suroviny: maso hovězí mleté, olej, cibule, mrkev, celer, sůl, pepř, mléko, víno bílé, rajče, protlak rajčatový, těstoviny špagety, parmazán

TopRecepty.cz

Boloňské špagety II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5LK