Burákové tyčinky
Recept ještě nebyl hodnocenSypké suroviny smícháme, přidáme vejce a měkkou Heru a zpracujeme těsto. Dáme vychladit nejméně na 2 hodiny.Přichystáme mlýnek na maso s nástavcem na cukroví. Těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sypké suroviny smícháme, přidáme vejce a měkkou Heru a zpracujeme těsto. Dáme vychladit nejméně na 2 hodiny.Přichystáme mlýnek na maso s nástavcem na cukroví. Těsto…
Kuřecí prso si rozřízneme na tenčí plátky a lehce naklepeme. Okořeníme, potřeme trošku olejem a necháme chvíli odležet. Bílek si rozšleháme do pěny. Po odležení maso …
V míse promíchejte ingredience na zálivku.Zeleninu nakrájejte na tenké proužky, mrkev naloupejte škrabkou. Bylinky nasekejte nadrobno. Arašídy rozdrťte. Smíchejte…
Na pánvi (wok) rozehřejeme lžíci oleje a přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Když je cibulka zpěněná, přidáme arašídy, kuřecí maso a nechápe osmahnout.Poté přidáme…
Den předem si nakrájíme bílé tofu na kousky a naložíme ho do sojové omáčky s oblíbeným pálivým kořením (použila jsem směs nasi goreng). Druhý den si tofu krátce…
Smícháme semínka s oříšky a vejce rozšleháme s olejem. Pak tekutou směs smícháme se semínky. Vymažeme olejem srnčí hřbet a dáme tam směs. Uhladíme.Dáme péct na 160…
Mušle zbavte nečistot, odstraňte "vousy", příliš je neproplachujte, ztratily by chuť "moře". Poničené mušle vyhoďte, na otevřené poklepejte. Pokud se mušle uzavře, je v…
Suroviny na těsto smícháme a vlijeme na vymaz. a vysypaný plech, dáme péct.(zkouším spejlí) 170°C cca 20-25 minut. Nejlépe den předem si uvaříme mléko cca 2 hod, které…
Arašídy v mixéru rozmixujeme na hutnou drť, ale ne do konzistence másla.V míse ušleháme cukr, med, máslo, vejce, vanilkový cukr a sůl do kompaktní hmoty a nakonec…
Zpracujeme linecké těsto, necháme odpočinout, vyválíme, vykrajujeme malá kolečka a upečeme. Zpracujeme arašídové těsto, ze kterého vytvoříme malé kuličky přiměřeně…
Maso nakrájíme na menší kousky a smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, paprikou, arašídy, omáčkami a kořením.Dobře promícháme a necháme tak hodinu uležet v lednici…
Nepečené kuličky všeho druhu jsou velmi jednoduché na přípravu, nejjednodušší na servírování a konzumaci a přitom nejoblíbenějším druhem vánočního pečiva. Pro jejich…
Maso uvaříme do měkka a dáme stranou. Vývar použijeme na polévku. Do teplé vody namočíme houby shitake (lze použít i jiné) nebo je uvaříme do měkka. Uvaříme nudle, jaké…
Arašídové řezy plněné žloutkovým krémem připravte na nedělní odpoledne, nebo pro posezení s přáteli. Nejsou složité, jak se může na první pohled zdát, zato jsou výborné…
Kuřecí očištěné maso nakrájíme na kousky, promícháme s nasekaným zázvorem, česnekem, chilli a marinujeme v sojové omáčce a olivovém oleji. Dáme stranou. Nudle uvaříme…
S pomocí výkonného mixéru je příprava těsta na arašídové sušenky velmi jednoduchá a rychlá. Během 3 minut je těsto připravené pro tvarování a pečení. Sušenka, která je v…
Domácí pralinky můžeme použít jako slavnostní mlsání nebo jako krásný dárek, který určitě potěší. Klíčem k úspěchu je temperování čokolády, kterou pak vymažeme do formy…
Vánoce jsou již pomalu za dveřmi a je tak na čase pomalu začít přemýšlet nad tím, jaké druhy cukroví připravíme pro své blízké. Netradičním a zajímavým druhem cukroví…
Věnečky, z těsta vonícího po pomerančích, posypané arašídy a cukrem, krásně křupou v ústech a jejich příjemně sladká pomerančová chuť vám v nich zůstane ještě dlouho po…
Klasické linecké těsto má všestranné využití a neodmyslitelně patří k vánocům. Většinou z těsta vykrájíme požadované tvary a spojíme pikantní marmeládou. V našem receptu…
Malé mléčné čokoládky pro menší děti můžete lehce připravit i doma. Zdobit se dají například želatinovými medvídky, oříšky, menšími lentilkami a i jiným cukrářským…
Zdravější varianta oblíbeného vánočního cukroví. Marokánky v tomto receptu jsou připraveny s rostlinným mlékem, pohankovou moukou a domácí čokoládovou polevou.…
Marokánky jsou jedny z nejoblíbenějších vánočních cukrovinek. Placičky se sušeným ovocem, máčené v čokoládě už rozzářily nejedny dětské oči. Ananasovo-kokosové marokánky…
Marokánky patří mezi klasiku vánočního pečiva. Vyhledávají je hlavně ti, kteří mají rádi křupavé a šťavnatější cukroví. Někdo zdobí klasicky čokoládou spodní stranu…