

Pikantní kuskus se sušenými rajčátky a kuřecím masem
Suroviny 4 porce
- 300 g kuskusu
- 480 ml masového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 kuřecí řízek
- 6 sušených rajčat v olivovém oleji, okapaných
- 1/2 svazku čerstvé hladkolisté petrželky
- 1-2 lžičky chilli omáčky (nebo co kdo snese)
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na velmi malé kousíčky a promícháme se solí, pepřem a olejem.
Kuskus připravíme podle návodu na obalu; nebo - syrový kuskus promícháme s olivovým olejem za pomoci vidličky tak, aby jednotlivá zrnka byla obalena.
Zalijeme vařícím vývarem, přikryjeme pokličkou a necháme 6 minut odstát.
Poté přidáme máslo a promísíme.
V mezičase, kdy kuskus odpočívá a nasává tekutinu, zprudka restujeme kousíčky masa a následně přidáme chilli omáčku.
Promícháme s hotovým kuskusem.
Sušená rajčata a čerstvou petrželku nakrájíme na proužky a vmísíme do kuskusu s masem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní kuskus se sušenými rajčátky a kuřecím masem
-
Dostala jsem chuť na kuskus. Hledala jsem nějakou inspiraci a narazila na tvůj recept. Mám ráda recepty, kde není třeba spoustu surovin a jsou rychlé a dobré. Tento všechny mé kritéria splňuje. Moc jsme si pochutnali, proto chválím a přiděluji bodík
-
no tak to je jasný bod. Mám ho moc ráda,a sušená rajčata ještě víc.
-
Nám dávají kuskus někdy jako zavářku do polévky v naší jídelně, je moc dobrý, ale já ho mám ráda i jako přílohu. Můj muž je v tomhle ale asi jako většina chlapů: nechce ho
-
Milujeme kuskus v jakékoliv podobě
,na sladko,na slano,s masem i bez masa,s máslem,vanilkovým cukrem a ovocem atd,atd.Určitě za vyzkoušení stojí
Zrovna včera jsme ho měli jako přílohu k pečenému zavařenému vepřovému masu.
Typická arabsko-česká kombinace
-
Pro mě je kuskus způsob, jak si vždy, rychle a v každém případě pochutnat. I jen tak samotný, s vývarem, olivovým olejem a máslem je velkou pochoutkou.
Bibi, rozhodně vyzkoušej (Otto se asi nedá přemluvit...škoda), věřím, že ho zařadíš do jídelníčku a o jeho nákladnosti či láci už nebudeš uvažovat... Já ho mám v kredenci neustále a je nejjednodušší, nejrychlejší a vděčnou přílohou k čemukoli, když se mi nechce patlat knedle nebo škrábat brambory...
V mém okolí jsou jen dvě osoby, které kuskusu nepřišly na chuť; můj otec a tchán. Oba bříškatí a knedlíkoví, sice gurmáni, ale ne gurmeti - mají pocit újmy, když se nenacpou hutnou přílohou.Nejlépe s ještě hutnější omajdou
.
-
Bibinka: Kuskus není zase tak drahý. Taky jsem váhala, ale když jsem se dočetla, že na jednu porci (jako příloha) stačí dvě polévkové lžíce, tak jsem ho koupila. A je to pravda, úplně to stačí.
-
Kuskus mám moc ráda, nedávno jsem v TV viděla použití kuskusu jako zavářky do kuřecí polévky a musím potvrdit, že je to výborné.
Eli tobě samozřejmě bod za hezký a inspirativní recept.
-
Otíku, já ho taky ještě nedala
,už jsem chtěla a když jsme byli nakoupit viděla jsem pytlíček, množství jako hrnek a tak drahé a teď dilema, co když nám to nebude chutnat, vyhodím prachy, nakonec jsem nekoupila. Recept se mi líbí, ale chuť neznám
-
Sušená rajčata a řízek - super, ale ten kuskus já fakt nedám. Nic méně můj problém
-
Eli to je krása, je tam vše, co máme rádi, určitě vyzkouším
-
pravda..kuskus je
-
Kuskusu není nikdy dost