Lilky plněné kuřecím masem

xnisa.deina Kuchařka: xnisa.deina

Doba přípravy: 40 2 porce Zeleninová jídla 8 názorů

Suroviny

2 lilky
2-3 kuřecí prsa
300 g eidamu
cherry rajčátka
česnek
olej
grilovací koření
pepř
sůl
chilli omáčka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilky rozkrojíme, vydlabeme, posolíme a necháme "vyplakat".

  2. Mezitím si nakrájíme na menší kousky kuřecí prsa a vydlabaný lilek. Tyto kousky orestujeme na pánvi na oleji, okořeníme (vybereme si jednu z variant, dle své chuti), přidáme asi 8 rozčtvrcených cherry rajčátek, česnek, trochu chilli (nemusí se dát).

  3. Lilky otřeme papírovým ubrouskem, naplníme přichystanou směsí a dáme péct na střední stupeň asi na 20 minut, poté posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme ještě 10-15 minut. Podáváme s další zeleninkou nebo pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Lilky plněné kuřecím masem

  • Romario Romario

    lilky jsem dělala v sobotu. Nemám ráda teplá rajčata,dala jsem jarní cibulku a sýr půl eidam a půl parmezán. Chilli omáčka je k tomu výborná. Bodík jsem už dala,smůla, že nemůžu ještě jeden. :yes::-p

    Odpovědět

  • xnisa.deina xnisa.deina(autorka receptu)

    Lilky určitě neloupat, mě obvykle nezbyde nic, celá směs vyjde opravdu do všech 4, a když zbyde, není nic jednoduššího než dojíst samotnou, je opravdu chutná :) zvolíte-li grilovací koření (obsahuje ve svém složení sůl), už nedávat sůl.....když vařím jen pro sebe, použiju koření pečené kuře, pro mě je chutnější. Když vařím toto jídlo i pro partnera, dám grilovací, pro něj je zase chutnější toto......jak jsem psala, opravdu záleží na chuti každého z nás:-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Romario::-D:-D:-D:-D:-D díky;-)

    Odpovědět

  • Romario Romario

    pardon...luštila jsem.

    Odpovědět

  • Romario Romario

    Jani, varianty jsou napsané v surovnách,na konci. Taky jsem lušla. Vypadá to dobře. :yes::-p

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Jana Remkova:Určitě neloupat, vnitřek je jako máslo a ta slupka ti to vlastně drží.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    A jaká je tedy ta druhá varianta? Asi jsem natvrdlá:-S, ale vidím jen jednu. Každopádně Deniso, ten recept nemá chybu. Ještě se zeptám, neloupat asi lilek, že? No, každopádně s tím masem se mi to moc líbí:-p A jooo, vítej na Topreceptech!!!:-K:-K

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka

    No a co se dělá s tím, co zbyde :-)??? Do lilku se toho podle mě moc nevejde...:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: lilek plněný kuřecím masem plněný lilek kurecim masem plněný lilek s kuřecím masem lilek s kuřecím masem plněný lilek lilek recepty lilek plněný masem peceny lilek s kurecim masem lilek plněný lilek kuřecím recepty lilek s kuřecím masem plneni lilek zapečený lilek plněný kuřecím masem plněný lilek recepty lilky co obsahuje lilek lilek s kurecim pečený lilek s masem pečený plněný lilek plněný lilek masem

Zapomněl/a jsem heslo