Kuřecí kousky v těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenRozmražené kuře zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na kousky. Potom si připravíme těstíčko. Do misky dáme všechny připravené suroviny, rozšleháme metličkou, podle chuti…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozmražené kuře zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na kousky. Potom si připravíme těstíčko. Do misky dáme všechny připravené suroviny, rozšleháme metličkou, podle chuti…
Pařížský salát s čerstvým rohlíkem byl dříve svačinovou klasikou. Tato skvělá pochutina byla k nalezení v každém lahůdkářství. Zavzpomínejte na staré časy a připravte si…
Krůtí plátky osušíme, jemně naklepeme, a osolíme. Vložíme do marinády připravené z hořčice, oleje, worchestru aspoň na dvě hodiny. (pokud spěcháme . . . není nutno)…
Mleté maso si umícháme se všemi surovinami, rohlík namočíme v mléce a vymačkaný přidáme k masu. Pokud se nám zdá maso řídké, přihustíme polohrubou moukou. Klobásu si…
Do misky dáme mleté maso, přidáme vejce, strouhanku, jemně nasekané obě cibule, rozmačkaný česnek a koření. Vše dobře promícháme a mokrýma rukama utvoříme cca 15-16…
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami jsou bohaté na chuť a dokonalým spojením vepřového masa, aromatických bylinek a šťavnaté slaniny. Tento recept nabízí skvělou…
Játra orestujeme na oleji (místo ol. oleje lze použít máslo), přiklopíme pokličkou a chvilku podusíme, asi 5 min. - NEPODLÉVAT. Necháme vychladnout. Po vychladnutí je…
Křidélka očistíme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pokrájíme je v kloubu na jednotlivé dílky (lépe se to pak okrajuje a okusuje), špičky křidélek můžeme přidat do…
Pikantní masová směs se zeleninou je dochucená worcesterem, kečupem a křenem. Milovníci ostrých jídel mohou přidat ještě nadrobno nakrájenou feferonku. Flamendra…
Vepřové plátky v pikantní zeleninové omáčce s žampiony a smetanou nabízejí plnou chuť, která spojuje jemnost masa s výrazností koření a bylinek. Skvělé jídlo pro ty,…
Maso opláchneme, osušíme na nakrájíme na cca 2 cm silné plátky. Po obou stranách osolíme a opepříme.Očištěné brambory nakrájíme na kostičky a řapíky nadrobno.Oloupanou…
Vepřové řízky z kýty bývají dost suché a proto je dobré je předem naložit do marinády. Pak už stačí jen lehké osmažení na oleji a opravdu si pochutnáme. Jako přílohu si…
Jednoduchý recept, který je možná trochu retro, ale milujeme ho dodnes. Přesně taková je salámová pomazánka se zvláštním názvem Sloní žrádlo. Můžeme ji připravit jen tak…
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí a zalijeme trochou vlahého mléka, do kterého jsme zamíchali moučkový cukr. Necháme vykynout kvásek. Na…
Tataráček z lilku a sušených rajčat je lahodný vegetariánský pokrm plný bohatých chutí a výrazných ingrediencí. Skvělá volba pro předkrm nebo lehkou večeři, která vás…
Maso nakrájíme na kousky, cibuli na obloučky a papriku na proužky. Vložíme do tlakáče bez tuku a mícháme. Maso se zeleninou si samo pustí šťávu.Pak přidáme obě omáčky,…
Mrkev nastrouháme na jemno, plátky debrecínky nakrájíme na tenké nudličky, přidáme pomazánkové máslo, paprikové žervé a majonézu.Pomazánku dochutíme solí, pepřem,…
Krkovici vcelku zprudka osmažíme v pánvi na dvou lžících oleje zcela dozlatova ze všech stran. Maso přendáme do pekáčku a celé potřeme směsí koření. Podlijeme cca 250 ml…
Vaření na chalupě vyžaduje jednoduché, vydatné a samozřejmě i chutné recepty. Kuřecím po chalupářsku potěšíte nejen velké jedlíky, ale i ostatní strávníky. Kombinace…
Měkké a šťavnaté maso, které jde dobře od kosti, skvěle chutná díky dobře ochucené barbecue omáčce. Dlouhá příprava se v tomto případě rozhodně vyplatí. Žebra podáváme s…
Výborný oběd z vepřového masa a zeleniny připravíme během chvilky a zvládnou to i začátečníci. Omáčky dodávají jídlu vyváženou chuť a vepřové maso s pórkem a paprikou…
Šťavnaté plátky srnčího masa plněné nasládlou pikantní náplní tvoří dokonalý pokrm pro slavnostní oběd. Pomalé vaření dodá srnčím závitkům neodolatelnou křehkost a…
Máte chuť na kuřecí řízečky, ale nechce dělat stále dokola klasiku v trojobalu? Zkuste prsa nejdříve nechat odležet v pikantní marinádě a následně je zabalit do těstíčka…
Skvěle ochucená směs šťavnatého kuřecího masa a zeleniny je snadná na přípravu a jídlo je hotové do 30 minut. Chutě v receptu se skvěle doplňují a jistě si pochutnáte.…