Pečený králík
Recept ještě nebyl hodnocenKrálíka na smetaně nebo na česneku už pravděpodobně znáte. Co jej tentokrát zkusit upéct trochu jinak? A to ve voňavé marinádě s chilli. Pro dokonalé propojení chutí jej…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Králíka na smetaně nebo na česneku už pravděpodobně znáte. Co jej tentokrát zkusit upéct trochu jinak? A to ve voňavé marinádě s chilli. Pro dokonalé propojení chutí jej…
Rajčátka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a necháme pustit šťávu (šťávu z rajčátek použijeme třeba k omáčce na špagety).Cukety a okurky pokrájíme na kostičky, osolíme a…
Základním stavebním kamenem pro křehké a šťavnaté grilované maso, je dobře okořeněná marináda. Vyzkoušejte marinádu kombinující chuť sójové omáčky, worcesteru, medu a…
Kuřecí kousky s cuketou na způsob číny potěší především milovníky pikantních chutí. Směs je plná zeleniny a šmrnc jí dodávají nejen chilli papričky, ale i špetka uzené…
Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky a dáme zpěnit na rozpálený olej. Mezitím maso očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme. Zasypeme kari kořením, nastrouháme trochu…
Steaky se připravují z nejkvalitnějšího masa, tedy z pravé nebo falešné svíčkové. Obvykle se upravují grilováním nebo pečením na pánvi. Na chutný a křehký hovězí steak…
Omáčku typu Stroganoff, kde hovězí maso nahrazují houby ocení především vegetariáni. Je ideálně chuťově vyvážená a pokud jako přílohu zvolíte rýži nebo hranolky, maso…
Kapr je pro mnohé rybou pouze vánoční. Avšak z jeho masa můžeme vytvořit i další chutná jídla. Příkladem jsou tyto smažené kapří karbanátky s kořením. K podávání se pak…
Marinované maso je po přípravě křehké a výborně ochucené. To, že se dá připravit delší dobu dopředu, z něj dělá ideální pokrm pro plánovanou akci s rodinou či přáteli.…
Šťavnatou směsí kuřecího masa a zeleniny, vylepšenou žampiony a podávanou s oblíbenými těstovinami, potěšíte své blízké. Příprava vám nezabere mnoho času, ale výsledek…
Z kotlety nařežeme plát, který rozklepeme, posolíme, opepříme, potřeme worcesterem z obou stran. Nádobu do mikrovlnné trouby podlouhlého tvaru vytřeme olejem,…
Těstíčko na naložení krkovice: v hlubokém talíři vidličkou rozšlehat vajíčka a přidat všechny ostatní ingredience (česnek utřít). Plátky krkovičky mírně naklepneme a…
Na rozpáleném sádle osmahneme lehce cibuli, přidáme játra a dusíme do poloměkka.Opepříme, očesnekujeme a zaprášíme sladkou paprikou. Zalijeme vodou a vaříme.Zakápneme…
Játra očistíme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na velikost soust. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Zeleninovou směs používám vlastní, různé druhy, v této byla…
Jednoduchý, rychlý a jedinečný, takový je zeleninový tatarák. Je perfektní na klasické topince, ale výborně chutná třeba na celozrnné bagetce. Hodí se jako rychlá…
Hovězí maso odblaníme, případný tuk je možno ponechat, na jemno umeleme na masovém strojku a dáme do přiměřené misky pro další zpracování.Do mletého masa přidáme sůl,…
Zálivka - sůl, olej, sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, maggi a ostatní koření promícháme se 2 lžícemi solamylu, 2 vajíčky a na kolečka nakrájenou cibulí. To vše…
Pikantní, kořeněná směs se žampiony, cibulí a česnekem je skvělou variantou tataráčku pro vegetariány. Žampionový tataráček se nebojíme výrazně ochutit a podáváme ho…
Plněné tortilly mohou zasuplovat sytou svačinu, lehký oběd i hodnotnou večeři. Naplnit je můžete podle své chuti, ale zkuste třeba tuto naši variantu s kuřecím masem,…
Jako výbornou svačinu si můžeme dát vlašský salát s kouskem dobrého pečiva. Příprava salátu je jednoduchá a rychlá. Potřebujeme jen vařenou zeleninu, šunku, okurky a…
Šťavnatá kuřecí stehna, marinovaná v dobře ochucené marinádě, upečeme a podáváme se šťouchanými bramborami a smaženou cibulkou podlité výpekem. Tento jednoduchý oběd si…
Nejprve svaříme za stálého míchání v menším kastrólku všechny ingredience na marinádu. Marinádu necháme krátce povařit, pak odstavíme a necháme částečně zchladnout.Během…