Kapří karbanátky z Rozkoše
Recept ještě nebyl hodnocenKapr je pro mnohé rybou pouze vánoční. Avšak z jeho masa můžeme vytvořit i další chutná jídla. Příkladem jsou tyto smažené kapří karbanátky s kořením. K podávání se pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapr je pro mnohé rybou pouze vánoční. Avšak z jeho masa můžeme vytvořit i další chutná jídla. Příkladem jsou tyto smažené kapří karbanátky s kořením. K podávání se pak…
Oblíbený tatarák můžete připravit i ve verzi vhodné pro vegetariány. Zeleninový tatarák, kde hraje prim lilek, je příjemně ochucený kapary, worcestrovou a chilli omáčkou…
Špekáčky nemusíme nutně péct jenom na ohni, nebo připravovat na utopence. Dá se z nich připravit i výborný salát s lehce pikantní zálivkou, beraními rohy, feferonkou a…
Kuřecí křídla pro opravdové gurmány. Marináda z jednoduchých a dostupných ingrediencí spolu s kuřecím masem tvoří dokonalou kombinaci chutí a vůní. Můžeme je připravit v…
"Já rád játra, ty rád játra..." Kdo by neznal tento oblíbený dětský jazykolam. Plátky vepřových jater necháme marinovat v pikantní směsi červeného vína, oleje, koření,…
Způsobů jak připravit kuřecí maso existuje opravdu mnoho. Vyzkoušejte tuto jednoduchou úpravu s medovo-hořčičnou omáčkou, dochucenou aromatickým koprem. Šťouchané…
Mnoho z nás si tuto pikantní pomazánku pamatuje už z dětství, většinou namazanou na půlkrajíčcích chleba a servírovanou ke snídani. Zkuste ji ale pro změnu máznout na…
Křehká kachna je jedním z nejoblíbenějších jídel v asijských bufetech. S tímto receptem, který využívá typických omáček, hravě zvládnete tuto pochoutku vykouzlit i v…
Na sádle, anglické slanině a cibuli osmahneme špekáčky - zakápneme Worcesterem, (cibulka jemně do zlatova). Vymažeme sádlem pekáč, navrstvíme na kostičky nakrájené,…
Maso pečené se sterilovanou zeleninou, kdy každá rodina má oblíbenou jinou skladbu zeleniny, ale výsledek je podobný. Ochucené propečené maso ve sladkokyselé až pikantní…
Pikantní zeleninové směsi prodávané pod známou značkou se těší velké oblibě, ale jejich cena je poměrně vysoká. Podle podrobného a srozumitelného receptu připravíte…
S lákavou kombinací jemně upečené rýže a osvěžující zeleniny je tento pokrm nejen lahodný, ale také zdravý. Připravte si ho k obědu nebo k večeři a užijte si každý…
Šťavnatá vepřová žebírka v kořeněné marinádě si můžete připravit u grilu za horkých letních večerů, nebo i za nepříznivého počasí doma v troubě. Pokud jako přílohu…
Jako výbornou svačinu si můžeme dát vlašský salát s kouskem dobrého pečiva. Příprava salátu je jednoduchá a rychlá. Potřebujeme jen vařenou zeleninu, šunku, okurky a…
Zbojnický salát je druh svačinového salátu, který má ve svém základu měkký salám. K němu přidáme okurky, cibuli a podle našich preferencí také pálivé feferonky nebo…
Maso nakrájíme na jemné kostičky, cibuli nakrájíme na hodně jemno, přidáme koření, vejce, sůl, worchester, utřený nebo rozmačkaný česnek a asi 1-2 polévkové lžíce…
Jednoduchý, rychlý a jedinečný, takový je zeleninový tatarák. Je perfektní na klasické topince, ale výborně chutná třeba na celozrnné bagetce. Hodí se jako rychlá…
Obě prsa rozkrojíme na dva tenčí plátky (podle velikosti, jsou-li malá, necháme je vcelku). Lehce je naklepeme, solíme a opepříme.Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a…
Jednoduchý salát vhodný jako přesnídávka nebo lehká večeře. Osvědčená zálivková směs ochutí salám, cibule dodá říz. Přikousněte k misce salátu čerstvý rohlík nebo…
Tatarák je oblíbenou součástí pohoštění a zpravidla jej připravujeme z hovězího masa. Vyzkoušet však můžeme i jeho alternativy, třeba z pečeného celeru. K nastrouhanému…
Pokud máte doma krásný kousek bůčku, rozhodně musíte vyzkoušet náš recept na bezkonkurenční bůček s česnekem a paprikou. Lze ho servírovat jen tak s chlebem k večeři,…
Jako první orestujeme na oleji žampiony nakrájené na čtvrtky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Pozor, ať nerozvaříme. Po orestování odložíme stranou.Maso nakrájíme…