

Rajčatová polévka
Suroviny
- 4 lžíce oleje
- 4 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 kg rajčat
- 1 l vývaru
- sůl
- pepř
- cukr
- 8 lístků bazalky
- snítka tymiánu
- 1 dl smetany
- 5 dkg rýže (vařené)
- hrstka tvrdého sýra (strouhaného)
Postup přípravy receptu
Na oleji osmahneme posekanou cibuli a česnek, přidáme nakrájená rajčata (osobně je loupu), lze použít i konzerva a zalijeme vývarem.
Vaříme 20 minut, přidáme sůl mletý pepř a cukr. Protlačíme přes síto, přidáme snítku tymiánu, smetanu a rýži, povaříme a nakonec přidáme drobně nasekanou bazalku.
Můžeme doplnit kostičkami bílé veky a na talíři zasypat strouhaným sýrem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rajčatová polévka
-
Toto je polévka snů. Nebo se dá říct vzpomínka na školní jídelnu. I moje děti ji milovaly. Díky.
-
Povedla se a byla skvělá. Jen místo rýže jsem dávala písmenka
-
Polévky, to je moje láska a cesta ke štíhlé postavě.
Polévka k obědu a polovina hlavního jídla při nedotčení se přílohy (obsluze ho pochválím, aby nevydedukovala, že nechutnalo
) je nejlepším způsobem, jak se zasytit, pochutnat si a hubnout...
A talíř je vysloveně rozkošný... -
Polévka nám moc chutnala
použila jsem loupaná rajčata v plechovce, které jsem v závěru vaření rozmixovala.... zapomněla jsem posypat sýrem,
, ale i tak byla polévka moc dobrá
+