Pomazánka cibulák
Recept ještě nebyl hodnocenTak trochu falešný tatarák z brambor a cibule. Pomazánka je lehce pikantní a má krásnou barvu díky protlaku a koření. Výborně se hodí k opečeným topinkám nebo na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tak trochu falešný tatarák z brambor a cibule. Pomazánka je lehce pikantní a má krásnou barvu díky protlaku a koření. Výborně se hodí k opečeným topinkám nebo na…
Během grilovací sezóny se hodí mít v lednici nachystané předpřipravené suroviny vhodné na gril. Plátky krkovice nebo jiného šťavnatého vepřového masa naložené předem ve…
Čínské placičky jsou křupavé, voňavé a plné chuti. Ideální jako originální předkrm, lehká večeře, nebo pohoštění pro návštěvu. Připravují se z jednoduchého těsta,…
Směs do bramboráku: Nejdříve nakrájím maso na nudličky,osolím, zakapu olejem, sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou a nechám uležet v lednici. Pak maso prudce…
Dobře upečený bůček je lahodné jídlo. Je šťavnatý, měkký, s křupavou a zlatavou kůží. Pivní směs mu dodá ještě lepší chuť. Plátky bůčku podáváme se sladkou kořeněnou…
Kuře obereme a rozmixujeme, přidáme vajíčka, hořčici, nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájený sýr a cibulku a ostatní přísady.Dobře promícháme a necháme v ledničce hodinu…
Maso nejdříve nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem, chilli, kari, kurkumou, paprikou a sušeným česnekem, přidáme kečup, hořčici, pokapeme worcesterem a trochu…
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli.Přidáme na půlkolečka pokrájenou klobásu a chvíli restujeme.Pak přidáváme další zeleninu, od nejtvrdší po nejměkčí.…
Zbojnický salát je druh svačinového salátu, který má ve svém základu měkký salám. K němu přidáme okurky, cibuli a podle našich preferencí také pálivé feferonky nebo…
Vepřové koleno patří mezi levnější kusy masa, ale můžeme z něj připravit skvělou lahůdku. Díky dlouhé přípravě v pomalém hrnci bude maso šťavnaté, měkké a bude se…
Tatarák je oblíbenou součástí pohoštění a zpravidla jej připravujeme z hovězího masa. Vyzkoušet však můžeme i jeho alternativy, třeba z pečeného celeru. K nastrouhanému…
Tajemstvím dokonale křehkého a šťavnatého masa je dobře ochucená marináda a dostatečná doba odležení masa. Krkovice marinovaná ve worcesteru a česneku se krásně rozpadá…
Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a vetřeme pálivou + sladkou papriku. Necháme hodinku odpočinout. V kastrůlku osmahneme pár kousků tuku (já měl z uzené pražské…
Marinádu vytvoříme rozšleháním surovin a do ní poté naložíme naklepané maso na 1 den (hovězí na 3 dny).Smažíme na oleji.
Nakrájíte všechny suroviny, rozpálíme hrnec. Nalijeme olej, přidáme cibuli, žampiony, maso, papriku, pórek, rajčata, nasypeme koření a omáčky, zamícháme a podlijeme…
1. Rozporcovaného králíka dobře omyjeme, z obou stran řádně osolíme a okmínujeme. 2. Přippravené suroviny dobře promícháme a vzniklou směs drobet nalijeme na dno pekáče…
Z omáček, oleje a solamylu ve vhodné nádobě na naložení masa ušleháme marinádu. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na pláty. Ty paličkou na maso rozklepeme a…
Slepici uvaříme na polévku jak jsme zvyklí, vyndáme ji z vývaru a necháme vychladit. Zatím připravíme marinádu z oleje, žloutku, soli (opatrněji, slepice se vařila ve…
Nejprve z medu, sójové omáčky, worcesteru, mleté papriky, citronové šťávy uděláme marinádu-vše smícháme a dáme na moment povařit.Maso nakrájíme na nudličky, dáme ho do…
Plátky vepřového masa připravené se zajímavou pikantní omáčkou určitě potěší chuťové buňky. S vhodnou přílohou budou chutnat a skvěle zasytí. K jídlu podávaný rajčatový…
Ochutnejte tyto bramborové placky, které v sobě ukrývají výtečnou masovou směs z kvalitního masa. V každé z nich se mísí chuť křupavého smaženého povrchu a bohaté,…
Je sice bez masa, ale to neznamená, že musíme nad zeleninovými variantami ohrnovat nos. Jako lehká večeře nebo předkrm nadchnou nejen vegana či vegetariána. Přidáním…
Pod názvem cikánský řízek se skrývají placičky s nudličkami ze směsi vepřového masa, okořeněné pálivou paprikou a kari. Dozlatova usmažené placičky podáváme s vařeným…
Suroviny na marinádu smícháme v misce i s olejem, přidáme nakrájené maso na proužky, nebo kousky, aby byly pod marinádou a dáme do druhého dne do lednice. Pak si dáme na…