Kuřecí s žampiony a mascarpone

Suroviny

2 kuřecí prsa
4 žampiony
1 stroužek česneku
3 lžíce mascarpone
sůl a pepř
2 lžíce nasekané petržele
1 malá cibule
lžíce strouhaného parmezánu
lžíce másla
lžíce olivového oleje
rýže
solené pistácie

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a zpěníme na něm jemně nasekanou cibulku. Po chvilce přidáme nasekaný česnek a na kousky pokrájené žampiony. Když žampiony zezlátnou, tak přidáme na kostičky pokrájená kuřecí prsa. Směs osolíme, opepříme a asi 5 minut restujeme. Na závěr přidáme petrželku, parmezán, mascarpone a ještě chvilku prohříváme, dokud se mascarpone zcela nerozpustí.

  2. Rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě. Hotovou ji promícháme s nasekanými pistáciemi. Kuřecí směs podáváme s touto přílohou.

Komentáře k receptu Kuřecí s žampiony a mascarpone

K receptu nejsou žádné komentáře.