Kuřecí roláda s nádivkou, zabalená do listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenZpůsobů přípravy rolád je nepřeberné množství. V tomto receptu vám přinášíme kuřecí maso plněné nádivkou z goudy, šunky nebo moravského uzeného a samozřejmě, rohlíku.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Způsobů přípravy rolád je nepřeberné množství. V tomto receptu vám přinášíme kuřecí maso plněné nádivkou z goudy, šunky nebo moravského uzeného a samozřejmě, rohlíku.…
I v létě je občas chuť na klasické sytější jídlo. Vepřové zasytí. Výpek ochucený cibuli a uzeným bůčkem snese jakoukoliv přílohu. Pro těžce pracujícího nebo sportovce se…
K večernímu posezení u filmu, nebo s přáteli u piva, neodmyslitelně patří slané pochutiny. Pokud však dodržujete dietnější režim, nemusíte být o toto většinou nezdravé…
Vychutnejte si sváteční oběd z vepřového masa a skvělé omáčky. Každá kapsa skrývá vnitřek plný lahodné masové směsi doplněné o šťavnaté žampiony. Jako přílohu můžete…
Játra očistíme a omyjeme. Pokud jsou velká, nakrájíme na tenčí plátky.Kefír smícháme s paprikou, česnekem, solí a pepřem a játra do marinády namočíme. Necháme uležet…
Guláš z drůbežího? Proč ne! Gulášek je rychle hotový a pokud ho výborně dochutíte, ani skalní příznivci vepřového, či hovězího mu neodolají. Podle sebe připravte více,…
Pokud milujete květák, není potřeba ho smažit pouze v trojobale. Vyzkoušejte tento recept na květák v pivním těstíčku. Je to zase něco jiného, není to tak pracné a třeba…
Rajčatová polévka je vždy rychlým a snadným řešením pro náš žaludek. Z kombinace čerstvých rajčat a extra rajčatového protlaku připravíme lahodnou a kořením dochucenou…
Bramborový salát z pečených brambor vás překvapí svou lahodnou chutí. Brambory jsou skvěle okořeněné a díky pečení je jejcih chuť výraznější. Poměr majonézy a zakysané…
Hlíva ústřičná patří mezi oblíbené houby v naší kuchyni. Můžeme ji snadno i pěstovat doma a uvařit si z ní skvělý gulášek. Je rychlý a nenáročný na přípravu. Kousky…
Pečená krkovice s cibulí a loveckým sýrem je jednoduchý pokrm z jednoho pekáčku, který zvládne připravit opravdu každý. Maso se při pečení krásně propeče a sýr vytvoří…
Gulášová polévka patří mezi stálice polévek. Připravit si ji můžete třeba z masa vepřového i hovězího. K němu stačí přidat klasické koření, tedy mletou papriku a…
Maso nakrájíme na kostky a opepříme. Rozehřejeme lžíci oleje a maso prudce orestujeme. Pak maso vyndáme a odložíme stranou. Do hrnce přilijeme lžíci oleje a zpěníme…
Růžičky květáku uvaříme klasicky v osolené vodě nebo v parním hrnci doměkka. Pak je rozmačkáme štouchadlem na brambory, přidáme vejce, krupičku, nadrobno pokrájenou…
Knedlíčky: Dejte šunku do mixéru, přidejte všechny ostatní ingredience a rozmixujte na tvárnou kaši. Pokud se hmota moc lepí, přidejte lupínky. Ze směsi vytvarujte…
Brambory očistíme kartáčkem, pokrájíme na osminky a dáme na 5-7 minut povařit ve slané vodě se špetkou kurkumy.Uvařené a vychladlé brambory potřeme směsí z olivového…
Buřty nakrájíme na drobné kostky. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uzenou papriku a buřty, restujeme. Okořeníme, podlijeme a dusíme asi 25 minut. V…
Vývar po uvaření uzených kostí či masa scedíme, přidáme čočku, fazole i krupky, houby (není třeba namáčet předem, vaří se dostatečně dlouho), vmícháme papriku a podle…
Smícháme sambal oelek, papriku, kmín, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Do této marinády naložíme na větší kousky nakrájené stehenní řízky. Dobře promícháme, aby…
Patizon omyjeme a pokud je slupka slabší, pokrájíme na plátky. Osolíme a necháme vypotit. Směs sýrů, uzenou papriku, jogurty a vejce vyšleháme, přidáme sůl, bylinky …
Ve velké pánvi rozpálíme sádlo, přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Cuketu rozkrojíme podélně napůl a dále krájíme na půlkolečka cca 3 mm silná…
Syrečky nastrouháme na hrubém struhadle a cibulku nakrájíme na drobno. Obě másla, hořčici a syrečky smícháme. Přidáme chilli, papriku a sůl s pepřem.Vše promícháme,…
Hlívu naložíme na 24 hodin do marinády z uvedených surovin.Zapečeme s novým bramborem a rajčátky v rozehřáté troubě pod grilem dozlatova.
Mleté maso smícháme se sýrem, burizony, mlékem, hořčicí a kořením. Pořádně promícháváme, až se vše dokonale spojí. Nejlépe je se směsí párkrát bouchnout o stůl nebo do…