Hovězí guláš na pivu zahuštěný bramborou
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci na rozpáleném másle společně s olejem orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli (asi 10 min, dokud lehce nezhnědne), pak přidáme na kostky pokrájené hovězí maso a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci na rozpáleném másle společně s olejem orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli (asi 10 min, dokud lehce nezhnědne), pak přidáme na kostky pokrájené hovězí maso a…
Nakrájíme cibuli na hrubá půlkolečka. Rozprostřeme do pekáčku.V misce smícháme vrchovaté lžičky uzené papriky a cukru, rozmačkaný česnek, sůl, pepř a tymián. Přilijeme…
Do větší mísy dáme mražené krevety a studenou vodu, necháme několik minut rozmrazit. Scedíme. V misce smícháme ingredience na marinádu a krevety v ní necháme cca půl…
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Cibuli pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme nahrubo.Smícháme nastrouhané brambory, vejce,…
Postup na žebra: Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med. Žebírka potřete a vložte na 2–4 hodiny marinovat do lednice (ideální nechat marinovat přes…
Uvaříme rýži zvlášť v hrnci.Na cibuli, kterou zpěníme na sádle, případně i s trochou špeku, dáme podusit hlívu ústřičnou, nakrájenou na nudličky. Necháme cca 10 minut…
Smícháme sambal oelek, papriku, kmín, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Do této marinády naložíme na větší kousky nakrájené stehenní řízky. Dobře promícháme, aby…
Troubu zapněte na 230 °C a vložte dovnitř plech. Když je rozpálená, dejte na plech papriku a pečte ji 15 – 20 minut, aby na ní byly velké puchýře. Pak opatrně přendejte…
Bůček a oloupané brambory nakrájíme na větší kousky. Zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme na klínky.Nakrájené maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem…
Kuře potřeme česnekem. Sůl a cukr zalijeme litrem horké vody a necháme rozpustit. Přidáme bobkový list a necháme vychladnout.Dáme kuře do hrnce a zalijeme zchladlou…
Všechny uvedené suroviny dobře smícháme, ochutíme solí, kurkumou, uzenou paprikou a uděláme šišku těsta.Pokud je směs řídká, přisypeme mouku. Mokrou rukou uděláme…
Zdravý a chutný oběd nebo večeře, připravený z letní zeleniny zvládne během chvíle uvařit každý. Zeleninu orestovanou na oleji dusíme společně se žampiony a přidáním…
Žampiony jsou základem pikantní polévky. Je ostrá a voňavá, jen lehce zahuštěná a k tomu doplněná cizrnou. Ta dodá polévce navíc i potřebnou dávku bílkovin. Na talíři ji…
Chcete si dopřát zdravější chuťovku jen tak k filmu, nebo na různé oslavy? Vyzkoušejte tyto kuličky ze sušených rajčat, vonící po uzené paprice a provensálském koření,…
Talíř dobré horké polévky přijde v chladnějších podzimních dnech vždycky vhod. Frankfurtská polévka s párkem je plná zeleniny a příjemně voní po majoránce a libečku.…
Krajové speciality jsou vždy zpestřením jídelníčku. A u této polévky zrovna můžete použít vykoledovaná vařená vejce. Jednoduchý vývar se smetanou, dochucený paprikou a…
Hutná zeleninová polévka, která v zimě zahřeje a v létě zasytí. Červené fazole jsou typické pro ostrou mexickou kuchyni, proto nebude od věci uvařit i tuto polévku v…
Dříve, než začneme vařit polévku, připravíme kořeněnou cizrnu. Zapneme troubu na 220 °C. Slijeme a propláchneme cizrnu, osušíme ji papírovou utěrkou a odstraníme…
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené papriky a brambory, osolíme, opeříme a orestujeme.Zalijeme vývarem, přidáme libeček, mletou papriku, popř. koření Kuchárek a…
Den předem promícháme mleté maso se smetanou, vegetou a kořením a takto upravené necháme do ruhého dne v lednici uležet. Na druhý den do masa vmícháme uzené kostky-0…
Omyté maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zbytek zeleniny na menší kousky, jen celer nastrouháme na hrubo.Rozpustíme sádlo a restujeme…
Hlívu naložíme na 24 hodin do marinády z uvedených surovin.Zapečeme s novým bramborem a rajčátky v rozehřáté troubě pod grilem dozlatova.
Vychladlá vejce nakrájíme s kabanosem na drobné kostičky. Přidáme syrová vejce a mleté maso, veškeré koření a petrželku. Ochutnáme a podle chuti případně dosolíme. …
Cibuli velmi najemno nakrájíme, pažitku nakrájíme nebo nastříháme a všechny suroviny promícháme nebo vyšleháme. Podáváme nejlépe na celozrnném pečivu. (Se solí opatrně,…