Cibule dušená na paprice

mika59 Kuchařka: mika59

Bezmasá jídla 8 názorů

Suroviny

500 g cibule
400-500 g brambor
lžíce másla
lžíce uzené papriky
1-2 lžičky pikantní hořčice
2 lžičky hladké mouky
2 lžičky hnědého cukru
cca 150-200 ml vývaru
200 g zakysané smetany
sůl
pepř
drcený kmín
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory umyjeme a v hodně osolené vodě je uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Rozpustíme máslo a necháme cibuli s kmínem zesklovatět.

  2. Zasypeme cukrem a necháme rozpustit. Přidáme papriku a po chvíli mouku. Zalijeme vývarem, vmícháme hořčici a povaříme cca 10 minut.

  3. Do zakysané smetany dáme trochu cibule a vše vmícháme do omáčky. Cibulovou omáčku dochutíme solí, pepřem případně cukrem.

  4. Uvařené brambory, ještě horké, napíchneme na vidličku a oloupeme. Nakrájíme na kousky do talíře a zalijeme připravenou cibulovou omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cibule dušená na paprice

  • jarda8012 jarda8012

    Vyborny napad,cibuli mam rad,urcite vyzkouším,recept se jmenuje cibule na paprice,tak nechapu proc tam kazdy hleda slepici:-)

    Odpovědět

  • ivet84 ivet84

    Výborný nápad:-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    rihana: Taky máme rádi slepici na paprice. Máme svoje domácí. Ta cibule je zase něco jiného a hlavně rychlého. :-K;-)

    Odpovědět

  • rihana rihana

    mika59: Určitě je to dobré i bez masa, však mě to zaujalo. Já jen, že na paprice mám nejraději slepici, asi vzhledem k vývaru, tomu se žádný jiný (pro mne) nevyrovná. :-8

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Eja57: No pravda..ale na paprice se nedělá jen maso..A dobré to bude s novými bramborami..:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    mika59: bo "na paprice" = "slepice" :-D
    Ale mám to v plánu bez toho ptactva, bude mi to chutnat...:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    rihana: A proč zrovna slepice?.:-K .Tohle je bezmasé jídlo nemusíme u všeho maso. Ale klidně si k tomu dovedu představit vařené hovězí, nebo pečené kuře..;-)

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Vypadá to na fotce pěkně, jako vždy, jen mi tam schází ta slepice. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: cibule na papryce cibule na paprice

Zapomněl/a jsem heslo