Sekaná s sýrem

znamenivah Kuchař: znamenivah

Doba přípravy: 1,5 hodiny 6 porcí Mleté maso 5 názorů

Suroviny

870 g mletého masa mix
320 g mletého uzeného masa
200 g tučné goudy (pokrájené na kostičky cca 1x1 cm)
1 velká cibule
sušený česnek
mletá sladká paprika
mletá uzená paprika
chilli
mletý pepř
drcený kmín
majoránka
sůl
2 vrchovaté pol. lžíce plnotučné hořčice
4 vejce do masa + 1 žloutek na potření sekané
troška strouhanky na zahuštění masové směsi
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme velkou šišku.

  2. Přendáme do pekáče, potřeme žloutkem povrch masa, posypeme kmínem a solí .

  3. Lehce podlijeme vodou, přikryjeme a pozvolna pečeme na 150°C asi 35 minut, aby se maso zatáhlo a šiška nepraskla.
    Pak maso odkryjeme a pečeme na 180 °C.

    Občas podléváme výpekem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Sekaná s sýrem

  • Jana Pá Jana Pá

    Lada Kysilkova: Ale přece o nic nejde, dala jste recept, a my jsme komentovali, tak je vše v pořádku vč. receptu.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Ty jeden casino, asi si trefil na hlavičku, máš pravdu, ale zase moc "nemachruj", dnes to trefil, ale příště uvidíš "zajíci" ! :-K, nemám nic proti receptu, jen jsem vyzkoušela a ...:-? jdu zase po svém ;-), jo šiška je upečená a je to ...jako vždy stejné - sekaná, ale každému chutná něco jiného, tak si píšu :-)

    Odpovědět

  • Lada Kysilkova Lada Kysilkova(neregistrovaná)

    Potiram zloutkem protože máme raději tmavší kurku. Jestli je bílek lepší nebo ne-to je věc chuti, ale jednoznačné to není. Každý to dělá po svem. Omlouvám se za gramatiku, píši přes mobil. :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Jana Pá:
    Bych řekl, že bílek je lepší:yes:
    Někdy použiji vejce (když zbývá) ale bílek je lepší - maso tolik netmavne.
    No a někdy šišku uhladím jen vodou... :-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    to vypadá dobře - viz několik zdejších receptů, takže :-! jen tak, nevím, ale raději sekanou natírám bílkem, i když nevím zda žloutek je lepší ?, no, nic, nechám si poradit ;-) Šiša se už skoro peče, ale pořád to není ono, nevadí, já ai počkám :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: sekaná se syrem sekaná se sýrem recept recept na sekanou se sýrem sekaná ze sýrem čím potřít sekanou sekaná z mletého masa se sýrem hovězí sekaná se sýrem a celerem hovezi sekana se syrem sekaná s mletého masa se sýrem sekana. se. sýrem sekane se sýrem recept sekaná se sýrem hovězí sekaná s celerem a sýrem sekanasesyrem sekaná s sýrem sekana se sxrem sekaná se sýrem recepty sekaná s paprikou sekaná se sýrem sekaná se sýem

Zapomněl/a jsem heslo