Kvašené pikantní zelí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 15 147 kJ / 3 621 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,90 g |
Tuky | 23,98 g |
Vláknina | 313,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 42,22 g |
Sůl | 100,30 g |
Sacharidy | 530,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto zelí je vynikající jako salát, zdravé, plné vitamínu C. Ještě mimo to nakládám zvlášť klasicky 20 kg zelí - pouze kmín, cibule, sůl a koprové semínko - , které pak používám k vaření. Domácí je domácí :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 12. 2016 19:36
Katka: Najděte si recept na kimči ( kimchi )
7. 12. 2016 18:49
Katka: Pokud vim ,tak se nenaklada cinske zeli,ale pekinske zeli.Recept na to jeste nemam,taky zhanim.Kupuji hotove nalozene ve sklenicich,delaji to tady Cinani.Pokud recept sezenu,napisi
7. 12. 2016 18:27
Poradíte,jak naložit pikantní činské zelí?Viděla jsem recept jednou v televizi,ale nenapsala jsem si ho.Jen vím,že se rozkrájelo na polovinu a kažý list se potíral směsí s číli.Pak se ukládalo do sudu jako naše kysanézelí.Díky.
25. 9. 2015 08:43
Chelsea1:Tak to je dobrá vychytávka, díky Nebude se odpařovat jako voda.
25. 9. 2015 08:36
Do žlábku zelnáku místo vody olej.Má to logiku,protože zelí mám na chatě a nemusím tak často kontrolovat.
29. 10. 2013 15:39
srettka:Jojo, odjakživa, ale na 20kg zelí tak max 1PL, moc to tam znát není, ale co kdyby bez něj to příště nebylo ono, že
29. 10. 2013 15:34
andrejs, ty dáváš do klasa zelí koprové semínko? Udělá to nějaký chuťový chvostík?
29. 10. 2013 15:08
1974andrea:teď jsi mě trochu připomněla - babička i mamka dyckY před šlapáním - hele, vomyli jste si haxny? Né, že si je vomyjete vo zelí - tradiční domácí hláška před šlapáním
29. 10. 2013 15:04
magdalenka:Já ten recept mám od manželovo babičky a dělám ho takhle. Je to holt místo soli a je tam i jiné koření, než v klasickém zelí. Ano, přidávám to Deko při promíchání a pak šlapu Ale můžeš dát jenom sůl, pokud chceš, určitě to půjde i bez deka, když ho nepoužíváš
29. 10. 2013 14:56
1974andrea: Prečo tam pridávaš DEKO? Najprv som myslela, že je to kvasené normálne, obyčajným spôsobom, ale Deko konzervuje, nie? (nepoužívam) To Deko nasypeš do zelí počas tlačenia?
30. 10. 2011 13:45
helca:Nevím, ale já to do flašek ještě nezkoušela. Možná bych ho otevřela a znovu hodně zkusila namačkat, až pustí tu šťávu samo
30. 10. 2011 12:09
Anna Kocikova:
.ja to letos delam poprve,nadusala jsem ho do sklenic se sroubovacimi vicky,dala na tacek v kuchyni,jedna flaska evidentne pracuje,tece z ni stava a zeli bubla,druha nedela vubec nic a ve treti bylo mene zeli,tak jsem ji dolila solnych roztokem a take nedela nic.mam dilema,zdali ty nepracujici sklenice otevrit a eventualne jeste dolit roztokem,nebo to mam tak proste nechat a cekat.zeli je ve sklenicich 4 dny.a pokud nezacne kvasit a zustane bile je potom pozivatelne?
diky moc pokud mi nedkdo bude chtit poradit
13. 10. 2011 19:42
+13
a dala bych si hned
13. 10. 2011 12:08
12. 10. 2011 12:17
Děkuji vám za komentáře a poučky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Rybízový koláč se sněhovou čepicí
Přidáno před 2 hodinami

Muffiny se směsí drobného ovoce
Přidáno před 13 hodinami

Kuřecí soté se zeleninou a vlašskými ořechy
Přidáno před 13 hodinami

Panenka v paprikové omáčce
Přidáno před 14 hodinami

Grilovaný rumpsteak v marinádě
Přidáno před 14 hodinami

Jednoduchý čokoládový dort s višněmi
Přidáno 1. 7. 2022 12:17
Právě bylo uvařeno:

Vláčný perník z kefíru
uvařil/a Adris
před 2 minutami

Banánové lívance II.
uvařil/a Jan Nemec
před 38 minutami

Mrkvové kostky-trochu zdravější
uvařil/a Jan Nemec
před 39 minutami

Brusinky z rybízu
uvařil/a Tomybarvaa
před 1 hodinou

Buchta Rafaelo
uvařil/a icecube58
před 1 hodinou

Himaláje buchta
uvařil/a Thums
před 2 hodinami

Pečené kuře
uvařil/a Manelka
před 2 hodinami

Zapečené rolky z mletého masa s mozzarellou
uvařil/a Bohunka123
před 6 hodinami

Peřinková buchta s pudinkem
uvařil/a ZatracenaJesterice
před 6 hodinami

Camping salát
uvařil/a Ivana64
před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kvašené zelí kvašené zelí recept domácí kvašené zelí recept na domácí kvašené zelí recept na kvašené zelí kvaseni zeli kvašené zeli ve sklenici šlapání zelí kvašené červené zelí kvašené zelí recepty zeli kvašene recept kvašené zelí recepty kvašené zelí jak udělat kvašené zelí šlapané zelí kvašené zelí s křenem recepty na kvašené zelí kvasene zeli do sklenic nádoba na kvašení zelí pikantní zelí
Suroviny: zelí bílé, cibule, kapie červená, mrkev, křen, kopr, jablko, deko, kmín celý, sůl, bobkový list, koření nové koření
Kvašené pikantní zelí
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJm6
24 názorů