Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvašené pikantní zelí

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 10. 2011 11:41

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie14 123 kJ / 3 376 kcal
Bílkoviny165,90 g
Tuky22,78 g
Vláknina283,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 42,18 g
Sůl100,30 g
Sacharidy485,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto zelí je vynikající jako salát, zdravé, plné vitamínu C. Ještě mimo to nakládám zvlášť klasicky 20 kg zelí - pouze kmín, cibule, sůl a koprové semínko - , které pak používám k vaření. Domácí je domácí :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

1974andrea

7. 12. 2016 19:36

Katka: Najděte si recept na kimči ( kimchi ) ;-)

nanny

7. 12. 2016 18:49

Katka: Pokud vim ,tak se nenaklada cinske zeli,ale pekinske zeli.Recept na to jeste nemam,taky zhanim.Kupuji hotove nalozene ve sklenicich,delaji to tady Cinani.Pokud recept sezenu,napisi:-)

Katka

7. 12. 2016 18:27

Poradíte,jak naložit pikantní činské zelí?Viděla jsem recept jednou v televizi,ale nenapsala jsem si ho.Jen vím,že se rozkrájelo na polovinu a kažý list se potíral směsí s číli.Pak se ukládalo do sudu jako naše kysanézelí.Díky.

1974andrea

25. 9. 2015 08:43

Chelsea1:Tak to je dobrá vychytávka, díky :yes: Nebude se odpařovat jako voda.

Chelsea1

25. 9. 2015 08:36

Do žlábku zelnáku místo vody olej.Má to logiku,protože zelí mám na chatě a nemusím tak často kontrolovat.

1974andrea

29. 10. 2013 15:39

srettka:Jojo, odjakživa, ale na 20kg zelí tak max 1PL, moc to tam znát není, ale co kdyby bez něj to příště nebylo ono, že:-D

srettka

29. 10. 2013 15:34

andrejs, ty dáváš do klasa zelí koprové semínko? Udělá to nějaký chuťový chvostík?

spagetka

29. 10. 2013 15:08

1974andrea:teď jsi mě trochu připomněla - babička i mamka dyckY před šlapáním - hele, vomyli jste si haxny? Né, že si je vomyjete vo zelí - tradiční domácí hláška před šlapáním :-D:-D:-D

1974andrea

29. 10. 2013 15:04

magdalenka:Já ten recept mám od manželovo babičky a dělám ho takhle. Je to holt místo soli a je tam i jiné koření, než v klasickém zelí. Ano, přidávám to Deko při promíchání a pak šlapu;-) Ale můžeš dát jenom sůl, pokud chceš, určitě to půjde i bez deka, když ho nepoužíváš;-)

magdalenka

29. 10. 2013 14:56

1974andrea: Prečo tam pridávaš DEKO? Najprv som myslela, že je to kvasené normálne, obyčajným spôsobom, ale Deko konzervuje, nie? (nepoužívam) To Deko nasypeš do zelí počas tlačenia?

1974andrea

30. 10. 2011 13:45

helca:Nevím, ale já to do flašek ještě nezkoušela. Možná bych ho otevřela a znovu hodně zkusila namačkat, až pustí tu šťávu samo

helca

30. 10. 2011 12:09

Anna Kocikova:
.ja to letos delam poprve,nadusala jsem ho do sklenic se sroubovacimi vicky,dala na tacek v kuchyni,jedna flaska evidentne pracuje,tece z ni stava a zeli bubla,druha nedela vubec nic a ve treti bylo mene zeli,tak jsem ji dolila solnych roztokem a take nedela nic.mam dilema,zdali ty nepracujici sklenice otevrit a eventualne jeste dolit roztokem,nebo to mam tak proste nechat a cekat.zeli je ve sklenicich 4 dny.a pokud nezacne kvasit a zustane bile je potom pozivatelne?
diky moc pokud mi nedkdo bude chtit poradit

Anna Kocikova

13. 10. 2011 19:42

:-p+13:yes:a dala bych si hned;-):-))

Ivana Ch

13. 10. 2011 12:08

:-p:-p:yes::yes::yes::-D:-K

1974andrea

12. 10. 2011 12:17

Děkuji vám za komentáře a poučky;-):-K:-8

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: kvašené zelí kvašené zelí recept domácí kvašené zelí recept na domácí kvašené zelí recept na kvašené zelí kvaseni zeli kvašené zeli ve sklenici šlapání zelí kvašené červené zelí kvašené zelí recepty zeli kvašene recept kvašené zelí recepty kvašené zelí jak udělat kvašené zelí šlapané zelí kvašené zelí s křenem recepty na kvašené zelí kvasene zeli do sklenic nádoba na kvašení zelí pikantní zelí

Suroviny: zelí bílé, cibule, kapie červená, mrkev, křen, kopr, jablko, deko, kmín celý, sůl, bobkový list, koření nové koření

TopRecepty.cz

Kvašené pikantní zelí

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJm6