Frankfurtská hovězí pečeně II.
Recept ještě nebyl hodnocenDo masa uděláme dlouhým ostrým nožem díry, naplníme je párky, maso osolíme a opepříme. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme papriku a po chvilce zalijeme vodou. Vložíme maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do masa uděláme dlouhým ostrým nožem díry, naplníme je párky, maso osolíme a opepříme. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme papriku a po chvilce zalijeme vodou. Vložíme maso…
Vepřovou pečeni převážeme motouzem, tak aby udržela kulatý tvar. Připravíme debrecínské párky, které dáme zmrazit (lépe se tak bude pečeně plnit). Do převázané vepřové…
V hrnci rozpustíme sádlo a necháme nadrobno nakrájenou cibulku zesklovatět. Přidáme na kolečka nakrájené párky a necháme chvilku osmažit. Zasypeme moukou a paprikou a…
V hrnci dáme rozpustit sádlo a přidáme najemno na krájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, zasypeme hladkou moukou a červenou paprikou. Necelých 30 vteřin ještě restujeme a…
Vajíčka usmažíme a necháme vychladnout. Párky, cibuli a česnek nameleme. Přidáme vajíčka, pomazánkové máslo, smetanu a hořčici. Vše promícháme, dokořeníme.
Maso nakrájejte na plátky (ideální je tak 14x12 cm, na jednu porci jsou tak tři kousky), naklepejte, potřete worcestrovou omáčkou a plnotučnou hořčicí. Až potom osolte a…
Plát listového těsta rozdělíme na čtyři obdélníky. Každý obdélník pomyslně podélně rozdělíme na dvě části, kdy na jedné nožem uděláme zářezy a na druhou položíme párek a…
Chcete-li zužitkovat zbytek pečeného nebo vařeného masa, potom se vám bude hodit recept na výbornou masovou pomazánku. Využijete zbytky z oběda či večeře a navíc…
Studentská rychlovka, která zasytí. Špagety se směsí z párku a orestované cibulky voní česnekem a rajčatovým protlakem. Nezapomeňte posypat strouhaným sýrem a kdo chce,…
Jednoduchý recept na svačinku, kterou jakmile jednou připravíte děti se jí budou dožadovat pravidelně. Párky v listovém těsto využijete i na oslavy a výlety. Přípravu…
Párky jsou oblíbenou pochoutkou zejména u dětí. Když k nim ale přidáte alespoň trochu zeleniny, rázem můžete vykouzlit chutný oběd. Cikánské párky připravovaly naše…
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme maso pokrájené na kostky, které osmahneme, okořeníme, přidáme protlak a podlijeme vodou. …
Kuřecí řízky opatrně rozkrojíme "na motýla" (vznikne krásný velký řízek na závitek) a dáme pozor, abychom je neprořízli. Poté opatrně naklepeme, po obou stranách osolíme…
Dyňu očístíme a nastrúhame na hrubo. Škvarky dáme na panvicu opražiť ( ak sú veľmi suché, pridáme lyžicu masti ) a orestujeme na nej nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme…
Maso protáhneme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.V kastrole rozehřejeme olej s máslem a opečeme zbytek slaniny, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a…
Takto připravené párečky známe většinou obalené v listovém těstě. Toto v lednici kynuté pizzové těsto má tu výhodu, že zůstane déle čerstvé a dodá párečkům ještě další…
Roštěnky s rýží patří mezi klasická česká jídla, která vynikají výraznou omáčkou z výpeku a měkoučkým hovězím masem. V omáčce nechybí ani kousky sterilované okurky a…
Nejprve orestujeme na oleji nebo na sádle drobně nakrájenou cibuli.K ní přidáme maso nakrájené na kostičky, osolíme a opepříme.Salám a okurky nakrájíme na kostičky,…
Přijde vám návštěva a vy přemýšlíte, co udělat jen tak k vínu? Vrstvy nadýchaného těsta proložené pořádnou dávkou česneku se od sebe krásně odlupují a dělají z těchto…
Anglickou slaninou vyložíme formu na bábovku. Plátky se musí překrývat a nezapomenout i na střed formy. S rozmrazenou sekanou uděláme první vrstvu, pomáhám si lžící a…
4 chleby naskládáme do čtverce, obřízneme dle talířku, namažeme pařížským salátem a vrstvíme jednotlivá patra na sebe (přibližně asi 8pater na sebe - záleží, jak kdo ho…
Na tuku si osmahneme cibulku, přidáme párek, trochu osmahneme, pak přidáme zeleninu a osolíme a trošku opepříme. Mezitím si uvaříme rýži a při varu přidáme kari koření,…
Frankfurtská polévka je oblíbená napříč generacemi. Můžete jí připravit pikantnější nebo lahodně jemnou. Přihodit lze více zeleniny, ale nikdy nesmí chybět brambory a…