Debrecínský vepřový guláš
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové maso si nakrájíme na kousky. Na zhruba 20 g sádla si osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme papriku a za stálého míchání chvilku osmahneme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové maso si nakrájíme na kousky. Na zhruba 20 g sádla si osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme papriku a za stálého míchání chvilku osmahneme…
Anglickou slaninou vyložíme formu na bábovku. Plátky se musí překrývat a nezapomenout i na střed formy. S rozmrazenou sekanou uděláme první vrstvu, pomáhám si lžící a…
Klasickou frankfurtskou polévku zná snad každý z nás, vyzkoušejte ji ale obměnit přidáním fazolí z konzervy. Její chuť tak získá nový rozměr a polévka ještě lépe zasytí…
Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého…
Máte chuť na dobrou polévku, která bude vydatná a pěkně vás zahřeje? Připravte si tedy tuhle čočkovou. Je snadná na přípravu, skvěle zasytí a moc si na ni pochutnáte.…
Vepřovou pečeni převážeme motouzem, tak aby udržela kulatý tvar. Připravíme debrecínské párky, které dáme zmrazit (lépe se tak bude pečeně plnit). Do převázané vepřové…
Tato roláda, ve které nejsou vejce, nepraská a dobře drží tvar. Místo rolády s nádivkou můžete vložit natvrdo vařená vejce, nebo párky ve 2 řadách. Výsledkem bude…
Snadný a rychlý svačinový salát, co zvládnete připravit každý. Uvařené párečky nakrájíme na kolečka, smícháme s kapií a dochutíme. Celé to pak spojíme majonézou, která…
Klasická polévka z párků a brambor ochucená sladkou mletou paprikou je velmi jednoduchá na přípravu. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem, povaříme, scedíme a přidáme párky…
Maso protáhneme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.V kastrole rozehřejeme olej s máslem a opečeme zbytek slaniny, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a…
Šťavnaté špízy z vepřové panenky připravené v troubě jsou ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Kombinace masa, klobásy, barevné zeleniny a slaniny zaručuje…
Máte rádi jídla z jednoho hrnce, kde se tak úžasně propojí všechny chutě? Kdo by také ne. Skvělým příkladem jsou tyto fazole promíchané s cizrnou doplněné opečenou…
Do masa uděláme dlouhým ostrým nožem díry, naplníme je párky, maso osolíme a opepříme. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme papriku a po chvilce zalijeme vodou. Vložíme maso…
Plát listového těsta rozdělíme na čtyři obdélníky. Každý obdélník pomyslně podélně rozdělíme na dvě části, kdy na jedné nožem uděláme zářezy a na druhou položíme párek a…
Listové těsto rozválíme na cca 3-4 mm silný plát. Nakrájíme obdélníky podle toho, jak velké párky budete dávat. Obdélník by měl dostatečně veliký, aby šel párek pěkně…
Párky jsou oblíbenou pochoutkou zejména u dětí. Když k nim ale přidáte alespoň trochu zeleniny, rázem můžete vykouzlit chutný oběd. Cikánské párky připravovaly naše…
V hrnci rozpustíme sádlo a necháme nadrobno nakrájenou cibulku zesklovatět. Přidáme na kolečka nakrájené párky a necháme chvilku osmažit. Zasypeme moukou a paprikou a…
V hrnci dáme rozpustit sádlo a přidáme najemno na krájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, zasypeme hladkou moukou a červenou paprikou. Necelých 30 vteřin ještě restujeme a…
Tortillu nakrájíme na čtvrtky. Lehce potřeme kečupem (ne moc, aby nevytékal) a zabalíme párek. Ten na koncích nakrájíme do kříže. Tortilla pěkně navlhne a přilepí se.…
Vajíčka usmažíme a necháme vychladnout. Párky, cibuli a česnek nameleme. Přidáme vajíčka, pomazánkové máslo, smetanu a hořčici. Vše promícháme, dokořeníme.
Vepřové maso z kýty si nakrájíme na plátky, které rozklepeme na větší a tenčí plátky. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme trochou hořčice a necháme tak…
Vepřová směs na žampionech, někdy označovaná také jako husitská, je směs s vepřového masa, jater, uzeniny a žampionů. Možná vám připomene jídlo ze školní jídelny, kde se…
Čočková polévka je sama o sobě velmi sytá. Přidáme-li do ní ale ještě nakrájenou klobásku a párky, kostičky brambor, a dochutíme ji hořčicí a kořením, hravě zastoupí…