Plněná bůčková kapsa

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 3 hodiny 8 porcí Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

cca 1,5-2 kg krásný kus bůčku bez kosti (může být nízký ale dlouhý aby byla kapsa krásně velká a prostorná)
mletý kmín
sušený česnek
kremžská hořčice
sůl
pepř
náplň:
2 kyselé okurky
párky
beraní rohy nebo jakákoliv jiná zeleninka
cibulka
uzený sýr
3 cibule
na zahuštění výpeku:
polévková lžíce hladké mouky
polévková lžíce hořčice
voda
potravinářská nit
1/2 kostky masox nebo podravku
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček si omyjeme a dáme na linku.

  2. Ostrým dlouhým nožem do něj vyřízneme podélně kapsu mezi masem a další vrstvou sádlíčka, nejlépe tam, kde je to měkké a dobře se řeže.

  3. Osolíme, vnitřek vymažeme kremžskou hořčicí.

  4. Vložíme náplň.

  5. Sešijeme potrav. nití.

  6. Do pekáčku nakrájíme na půl kolečka cibulku.

  7. Na ni vložíme bůček tak, aby ten tlustý, tvrdší kus byl nahoře.

  8. Kůži prořežeme- uděláme mřížku, aby se lépe vypékal tuk.

  9. Pokmínujeme, očesnekujeme a podlijeme cca 2 dcl vody. Žádný olej ani jiný tuk nedáváme, bůček má tuku dost.

  10. Pečeme zaklopené cca 1,5 hodiny na 250 °C.

  11. Odklopíme, podlijeme a dopečeme ještě podle potřeby na 200 °C cca 30 minut.

  12. Bůček vyndáme a výpek dáme na plotnu. Podlejime trochou vody a vaříme, přidáme 1/2 kostky masoxu nebo podravku, jak kdo má rád a podle potřeby dosolíme.

  13. Zahustíme moukou, rozmíchanou v troše vody s hořčicí.

  14. Převaříme cca 5 minutek, aby nebyla cítit mouka. Je z toho asi půl litru šťávy.

Poznámka

Podléváme s ní maso. Podáváme s knedlíkem, se zelím, s bramborem, nebo jen tak, s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 472 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněná bůčková kapsa

  • eva hubova eva hubova

    Taky dělám,plním pokaždé něčím jiným:-p:yes:+6

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Já bůček plním mandlovou nádivkou, ale toto vypadá také moc pěkně a k této dobrůtce je bodík na cestě :yes::-p

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já dělávám tuhle kapsu, ale plním ji jinak. Ta náplň je z toho nejlepší;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Ivanko to je tím že vršek masa neprořežeš. Pak je vnitřek krásně pečený a ne jak ty říkáš vařený:-8

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Plněnou bůčkovou kapsu vůbec nedělám, nechutná nám protože nádivka je v bůčku vařená. Já peču nádivku v pekáčku vedle bůčku. Máme ji rádi hezky propečenou. Jinak je mňamózní jídlíčko.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

Tématické fráze: buckova kapsa kapsa z bůčku recept bůčková kapsa s nádivkou nádivka do bůčku bůček kapsa vepřová bůčková kapsa plněná kapsa bůčková kapsa s nádivkou bůčková nádivka bůčková kapsa s nádivkou - recept nádivka do vepřové kapsy kapsa v bůčku plněný bůček houbovou nádivkou babicovy dobroty babicovy dobroty bůček s houbovou nadivkou buček plněná kapsa plněná vepřová kapsa bucekkapsa kapsa z vepřového bůčku vepřová kapsa plněná nádivkou plněná kapsa bůček

Zapomněl/a jsem heslo