Hrachovka s párkem a hráškem

janek53 Kuchař: janek53

Doba přípravy: 1,5 + 8 hod. máčení hrachu 3-5 porcí Polévky 1 názor

Suroviny

1/4 kg hrachu
1/4 celeru
1 mrkev
1 petržel
2 párky
1,5 l vody
silný vývar z uzeného (používám vlastní mražený)
zelený hrášek čerstvý nebo mražený
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
1 lžíce olivového oleje (extra pannenský)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Namočený hrách slijeme a vaříme v čerstvé vodě. Přidáme vývar a zeleninu. Po změknutí hrachu zeleninu vyjmeme a hrách rozmixujeme dohladka.

  2. Do takto vzniklé řídké kaše přidáme na kostičky krájenou zeleninu, zelený hrášek, utřený česnek, párky na kolečka, olej, koření, podle chuti osolíme a necháme krátce povařit. Kdo chce může si do polévky přidat opečené krutony.

Poznámka

Množství surovin je orientační včetně hustoty, já mám tyto polévky s ozvěnou radši husté. Omlouvám se za prach bídnou mobilní prezentaci, ale až budu veliký tak si určitě pořídím nějaký rozumný foltegraf. Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Hrachovka s párkem a hráškem

Tématické fráze: hrachová kaše z mraženého hrášku hrachovka ze zeleneho hrachu hrách na husto recept hrách na husto hrachová kaše ze zeleného hrašku hracova polevka mražený hrách hrášek s párkem hrachovka z mrazeneho hrachu hrachová polévka s párkem zelený hrách recepty hrachova kase mrazeny hrasek jak dlouho máčet hrach hrachovka hrachovka na husto recepty na cerstvy hrach hrachovka z čerstvého hrachu máčení hrachu mražený hrách recepty hrách mražený

Zapomněl/a jsem heslo