Závitky z vepřového masa
Recept ještě nebyl hodnocenSamými dobrotami naplněné masové závitky zrovna volají po vidličce a noži. Připravte je třeba již o tomto víkendu své rodině. Přidejte i oblíbenou přílohu, určitě budou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Samými dobrotami naplněné masové závitky zrovna volají po vidličce a noži. Připravte je třeba již o tomto víkendu své rodině. Přidejte i oblíbenou přílohu, určitě budou…
Oblíbená pochoutka kterou můžeme připravit na párty nebo přátelská či rodinná setkání. Použitím různých druhů sýrů nebo přidáním koření do obalovací směsi pohoštění…
Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze…
Guláš z hovězí kližky potřebuje čas, ale odvděčí se vám lahodnou chutí, ve které se spojí chutě restované cibulky, slaniny, masové šťávy a debrecinského párku. Podávejte…
Zajímavá obměna klasické čočkové polévky je tato, s bramborem, rajčaty a sladkou paprikou. Nakonec přidáme ještě nakrájená kolečka párků a sytá a chutná polévka, bohatá…
Čočková polévka patří mezi oblíbené polévky, protože je sytá, chutná a dodá člověku energii. Přijde k chuti jako jeden z chodů oběda nebo jako samostatná svačina či…
Chcete oživit vcelku fádní sekanou novými prvky? Naplňte ji vaječnou směsí, kvalitní uzeninou a kapií. Pak dobře upečte a servírujte s vhodnou přílohou. Práce navíc se…
Sýrová roláda plněná pomazánkovým máslem a šunkou se výborně hodí na všechny rodinné události a oslavy. Je to jednoduché a moc dobré pohoštění. Sýr necháme v troubě…
Uspěchaný způsob života sebou přináší i recepty na maximální úsporu našeho času. Špagety s rajčatovou omáčkou si zvládnete připravit doma ze surovin, které zajisté…
Na dno kastrolu dáme olej, na kostičky nakrájenou slaninu a když zesklovatí, přidáme nakrájenou cibuli a na drobné kostičky nakrájený česnek. Osmahneme a přidáme na…
Kuře vykostíme, rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.Dáme nakrájený česnek a cibuli, poklademe anglickou slaninou, posypeme částí str. sýra.Pak moravankou,…
Vepřovou pečeni převážeme motouzem, tak aby udržela kulatý tvar. Připravíme debrecínské párky, které dáme zmrazit (lépe se tak bude pečeně plnit). Do převázané vepřové…
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme maso pokrájené na kostky, které osmahneme, okořeníme, přidáme protlak a podlijeme vodou. …
Čočková polévka je sama o sobě velmi sytá. Přidáme-li do ní ale ještě nakrájenou klobásku a párky, kostičky brambor, a dochutíme ji hořčicí a kořením, hravě zastoupí…
Párek v rohlíku patří mezi oblíbenou svačinu zejména u dětí. Pro ně tak můžete doma připravit tyto trubičky z listového těsta, ve kterých je zabalen párek. Jistě se…
Frittata je tradiční italský pokrm z vajec, který se připravuje přímo v pánvi a podobá se omeletě. Tato varianta s bylinkami, rajčátky, žampiony a kuřecími párky je…
Tato roláda, ve které nejsou vejce, nepraská a dobře drží tvar. Místo rolády s nádivkou můžete vložit natvrdo vařená vejce, nebo párky ve 2 řadách. Výsledkem bude…
Různé názvy tohoto oblíbeného jídla se liší, většinou se ale nazývá Sloní žrádlo. Rovněž se upravuje přidáváním různých dalších ingrediencí, např. majonézy, okurek,…
Chalupářský guláš je poctivé a syté jídlo z jednoho kastrolu, které nádherně voní cibulkou i kořením. Když se maso dusí pěkně pomalu, cibulka zkaramelizuje. Podáváme s…
Klasickou frankfurtskou polévku zná snad každý z nás, vyzkoušejte ji ale obměnit přidáním fazolí z konzervy. Její chuť tak získá nový rozměr a polévka ještě lépe zasytí…
Šťavnaté špízy z vepřové panenky připravené v troubě jsou ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Kombinace masa, klobásy, barevné zeleniny a slaniny zaručuje…
Díl vepřové plece opláchneme a nakrájíme přes vlákno plátky o příslušné hmotnosti. Plátky rozklepeme doširoka a do středu položíme propláchnuté, okapané a překrájené…
Maso protáhneme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.V kastrole rozehřejeme olej s máslem a opečeme zbytek slaniny, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a…
Španělský ptáček je tradičně plněný plátek masa. V tomto receptu však kousky kuřecího masa dusíme se surovinami, které se jinak skrývají v masovém závitku. Vše spolu…