Jáhly vařené s dušenou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Oloupané brambory nakrájíme po délce na osminky. Dáme do studené vody na 30 minut a osušíme.Vejce rozšleháme se solí, kořením a pepřem. Strouhanku smícháme s paprikou,…
Brambory důkladně omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a vyložíme ji plátky brambor. Prolisovaný česnek, nebo nastrouhaný zázvor, sůl…
Tento recept na tradiční italské těstoviny je zárukou toho, že všem u stolu bude chutnat. Špagety jsou krémové díky spojení žloutků a parmezánu, které doplňuje dokřupava…
Smícháme drobně nakrájenou slaninu, sýr, vejce a zakysanou smetanu.Osolíme a okořeníme.Žampiony oloupeme, osolíme a uvnitř potřeme olivovým olejem.Dáme do pekáčku,…
Domácí finská pomazánka se s tou kupovanou nedá srovnávat. Připravíme ji jednoduše z Nivy, tvarohu a majonézy. Pro zvýraznění chuti můžeme přidat strouhaný parmazán.…
Medvědí česnek se svojí aromatickou vůní láká ke sběru zejména na začátku jara. Můžeme si z něj připravit mnoho různých pokrmů. V tomto receptu připravíme pesto z jeho…
Česnek a cibuli nakrájíme na větší kusy a anglickou slaninu na nudličky.Na rozpáleném olivovém oleji trošku osmažíme cibuli a česnek, po chvilce přidáme anglickou…
Nejprve připravíme kvásek. Do misky dáme droždí (pokud chceme raději čerstvé, stačí půlka kostky) trošku pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka a přidáme lžičku…
Opečená panenka s křehkým a šťavnatým chřestem vařeným s máslem, podlitá smetanovou parmazánovou omáčkou podávaná s pečenými rozmarýnovými brambory potěší nejen vaše…
Těstoviny dáme vařit do osolené vody (většinou kolem 6-7 minut).Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky, osolíme a opepříme.Do pánve dáme rozehřát olej a kuřecí kousky na…
Maso nakrájíme na menší řízečky (lépe se smaží, obal z nich neopadává), zlehka naklepeme, potřeme rozetřeným česnekem a osolíme.Z mléka, vejce, sýru, majoránky a mouky…
Dvě lžíce másla rozehřejeme, minutku v něm obalíme rýži, přidáme vývar a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do změknutí. V případě potřeby podlijeme. Cibulku…
Těsto rozválíme a přeneseme na plech s pečícím papírem.Špenát necháme rozmrazit, krátce podusíme, ochutíme česnekem, solí, pepřem, vmícháme šlehačku, vejce a nastrouhaný…
Sladké koláče má rád snad úplně každý, ale co takhle slané koláče, se sýrovým krémem a náplní z anglické slaniny, šunky a uzeného Eidamu? Jejich chuť vás určitě velice…
Rodina volá po jídle a vy ji chcete co nejdříve pohostit? Stačí mít doma kuřecí prsní řízky a trochu středomořských surovin. Úprava masa "po italsku" je rychlá a velmi…
Každé sousto je dokonalým spojením těstovin s krémovou omáčkou z vajec, sýra Parmigiano-Reggiano, slaniny nebo pancetty a čerstvě mletého pepře.
Z mouky, oleje, soli, kmínu a vody (přidáváme postupně)ručně vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Pórek omyjeme a nakrájíme, rajčata pečlivě vymačkáme od šťávy, sýr …
Na oleji osmahneme cibuli, slaninku a česnek.. Přidáme 5 lžiček bazalkového pesta a krátce orestujeme, zalijeme smetanou, ochutíme solí, pepřem a povaříme. Pokud se nám…
Tyto lahodné bramborové vějířky jsou prostoupeny chutí křupavé slaniny a obloženy česnekem, který jim dodává jedinečnou a intenzivní chuť. Jejich servírování je na…
Rozpálíme si olej a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Počkáme až zesklovatí a přidáme mleté maso. Osmahneme ze všech stran, osolíme, opepříme a přidáme oregáno. Poté si…
Na suché pánvi opečeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, po chvilce přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a opékáme společně.Když se maso zatáhne, osolíme,…
Všechny suroviny na palačinky ušleháme metlou a usmažíme palačinky.Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso nebo uzeninu a papriky, orestujeme a pak…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Přidáme do ní na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a jemně krátce osmahneme, jen tak, aby pustila chuť.Poté…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Oblíbená jídla našich prezidentů: Zeman si dopřával jitrnice, Masaryk knedlíky a Pavel miluje zelňačku se švestkami
Špagety, po kterých zhubnete: Zeleninovou alternativu populárních těstovin musíte ochutnat!
Náhražka kávy, která nemá s kávou nic společného. Cikorka bývala nápojem chudých