Šafránové rizoto

distephano Kuchař: distephano

Doba přípravy: 15-20 minut 2 porce Bezmasá jídla 1 názor

Suroviny

1 hrnek rýže (kulatozrnné)
2 dl bílého polosladkého vína
olivový olej
máslo
drůbeží vývar
parmazán
šafrán (1g balení)
šalotka (cibule)
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev dáme olivový olej a nakrájíme na jemno šalotku (cibuli) a dáme do pánve. Až šalotka zesklovatí, přidáme rýži. Nejlépe kulatozrnnou, vhodnou na rizoto, má hodně škrobu a rizoto je pak krásně krémové. Rýži necháme trochu osmažit. Přidáme pepř a sůl.

  2. Potom přidáme 2 dl bílého vína, vyhněte se vínům s přívlastkem. Stačí obyčejné suché nebo polosladké víno.
    Pak přidáme šafrán.
    Až se víno vypaří, začneme podlévat vývarem. Tak dlouho, dokud rýže nebude na povrchu krásně jemná a vláčná a uvnitř lehce křupavá.

  3. Sporák vypneme, přidáme plátek másla a nastrouhaný parmazán. Jemně ho vmícháme a necháme pod pokličkou chvilku odpočinout. Mezitím připravíme talíře.

  4. Rizoto dáme na talíř, lehce ještě pokapeme olivovým olejem, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šafránové rizoto

  • bofinka bofinka

    Doporucuji pridat safran az ke konci pripravy risotta a nechat ho behem samotne pripravy namoceny v trosce tepleho vyvaru. Je totiz chutove termolabilni, nedavame ho jen pro barvu, dulezita je hlavne jeho chut.

    Odpovědět

Tématické fráze: šafránove rizoto šafránové rizoto recept kroupové rizoto se šafránem safránové rizoto s dýní safranove.rizoto rizoto šafranoví polosladké víno do rizota ? šafránové rizot recept šafránové rizoto dynove rizoto se safranem dynove rizoto se safranem safanove rizoto rizoto nejlepsi šafrán

Zapomněl/a jsem heslo