Krémové rizoto se žampiony a parmezánem

kuhnice Kuchařka: kuhnice

Doba přípravy: 60 min 5 porcí Houby 10 názorů

Suroviny

1,5 l zeleninového vývaru
500 g žampionů
400 g rýže (4 sáčky)
180 g parmezánu
200 g anglické slaniny vcelku
1 cibule
hrst petrželky (nať)
čtvrt kostky másla (60-70 g)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme najemno, slaninu na kostičky, žampiony na plátky.

  2. Do teflonového hrnce nebo hluboké pánve dáme půlku ze čtvrtky másla, přidáme cibuli se slaninou a restujeme 5 minut. Potom přisypeme žampiony a restujeme další 3 minutky. Přisypeme rýži a rychle osmažíme, cca 1 minutku.

  3. Z vývaru, který máme připravený v hrnci vedle, přidáme 1 naběračku k rýži. Stále mícháme, až tekutina zcela vsákne, přidáme další naběračku a takto dokola, dokud není rýže na skus. Trvá to cca 30 minut a spotřebujete téměř celý vývar. Nezapomeňte stále míchat!

  4. Když je rýže na skus, odstavíme a vhodíme zbylé máslo, hrst nastrouhaného parmezánu a hrst petrželky.
    Podáváme posypané parmezánem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krémové rizoto se žampiony a parmezánem

  • hosta hosta

    Já jsem se taky zamyslela :-D - a tak jsem recept upravila. Myslím, že je to lepší, než tápat komentáři;-)

    Odpovědět

  • kuhnice kuhnice(autor receptu)

    Já používám rýži co se normálně vaří 25 min., v tomhle receptu se nevaří tak, že ji hodíte do vody, nejde to tak rychle :-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    1974andrea: to ano, ale jiným směrem :-D

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    bofinka: no ja varim basmati 10 minut .) a dobra zmena je misto anglicke pouzit trosku speku

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Jsem se tez zamyslela a prijde mi, ze varit 30' ryzi na skus, je strasne moc. Ovsem ja jsem zvykla pouzivat ryzi kulatozrnnou (na skus potrebuje asi tak +-15') , tak se mozna zbytecne "zamyslim" :-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    cathleen: Ale já se právě zamyslela ;-):-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    kuhnice: díky :-) takže můžeme pro ty, co se zamyslí jako já, do receptu místo "čtvrtku máska" napsat 60-70 g:-?

    Odpovědět

  • kuhnice kuhnice(autor receptu)

    cathleen: Zdravím, opravdu tím myslím čtvrtku z 250g :-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    cathleen: Ivčo, já myslím, že tahle měrná jednotka (čtvrtka másla, kdy to bylo 1/4 kg), už se nepoužívá. Takže předpokládám, že myslí 1/4 z běžně prodávaného 250g másla.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Oprvdu použiješ celou kostku (čtvrtku) másla?

    Odpovědět

Tématické fráze: krémové rizoto s parmazánem krémové žampionové rizoto zampionove krémové rizoto žampionové rizoto krémové krémové rizoto smetanové rizoto se žampiony rizoto s parmazánem rizoto že žampionů rioto ze žampolny žampionové rizoto recept recept na žampiony žampionová rizoto rizoto se žampiony a parmazánem ryzoto s parmezán žampionové rizoto rizoto a parmezínem krémové žámpionové rizoto recept top kremové risoto žampionové rizoto petrželka parmazan krémové zampionove rozoto