Avokádová pomazánka s vejci a rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenZ avokáda odstraníme slupku, vidličkou v misce rozmačkáme a zalijeme citronovou šťávou. Z rajčat odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno.Přidáme nahrubo nastrouhaná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 628 kJ / 628 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 52,00 g |
| – nasycené | 8,00 g |
| – nenasycené | 44,00 g |
| –– mononenasycené | 20,00 g |
| –– polynenasycené | 24,00 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 8,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 116 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 16,00 g |
| – cukry | 1,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Z avokáda odstraníme slupku, vidličkou v misce rozmačkáme a zalijeme citronovou šťávou. Z rajčat odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno.Přidáme nahrubo nastrouhaná…
Arabský cizrnový hummus je velmi chutný a jednoduchý pokrm s bohatým obsahem živin. Podává se tradičně s chlebovou plackou nebo se syrovou zeleninou, kterou se nabírá, a…
Na lžičce másla lehce orestujeme drobně pokrájenou cibuli (nesmí změnit barvu), přidáme posekaný česnek, nové koření, římský kmín, uzenou papriku a necháme rozvonět…
Cizrnu dáme do kastrůlku, přidáme jedlou sodu a necháme ji asi 20 minut povařit doměkka.Scedíme vodu a ještě vlažnou ji nasypeme do mixéru, podlijeme vodou a pomalu…
Mořské plody si jako středoevropané dopřáváme nejčastěji na dovolené u moře, nebo si je můžeme zmrazené pořídit domů. Jednoduše si pak připravíme pochoutku z chapadel…
Hummus je tradičním pokrmem zejména v orientální kuchyni. Svou oblibu získal však po celém světě. Z cizrny, tahini pasty, oleje a citronu připravíme základ, který můžeme…
I když paprika chutná skvěle i čerstvá, pečení její chuť a vůni ještě zvýrazní. Z pečené papriky a cizrny můžeme připravit lahodnou pikantní pomazánku. V jemné variantě…
Cizrnu nasypeme do mixéru a spolu s olivovým olejem ji začneme mixovat. Přidáme sezamovou pastu a znovu rozmixujeme. Pokud se Vám bude zdát hummus moc hustý, můžete ho…
Čočku vypereme, zalijeme 3 hrnky vody a uvaříme do měkká. Necháme vychladnout.Čočku, prolisované stroužky česneku, sezamovou pastu a olivový olej vložíme do food…
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme 2 lžíce sójové omáčky slané, 1 lžíci sladké sójové omáčky, 1 lžíci worcesterové omáčky, drcený pepř, zamícháme a necháme…
Guacamole: Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužninu a vidličkou ji trochu rozmačkáme. Rajče rozpůlíme a odstraníme tekutý vnitřek (můžeme si ho…
Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Mezitím ve velké míse smíchejte sezamovou pastu s pomerančovou šťávou. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a podle chuti i stévii.…
Vše vložíme do mixéru, přilijeme olej a mixujeme co nejvíc dohladka. Dochutíme podle potřeby.Podáváme jako klasický hummus - s pečivem, čerstvou zeleninou a podobně.
Asijské pokrmy jsou plné zajímavých chutí a vůní. Jinak tomu není ani u nudlí dan-dan, které se skládají z dobře okořeněného mletého masa, blanšírované listové zeleniny…
Do mixéru dáme asi 1/4 l vody a nasypeme arašídy. Pokud máme nesolené arašídy, osolíme. Zpočátku mixujeme zvolna, za chvíli rychlost zvýšíme, případně doléváme vodu,…
Babaganoush je tradiční blízkovýchodní pomazánka z pečeného lilku, která vás osloví svou jemnou, kouřovou chutí s dotekem česneku a tahini. Ideální jako lehký předkrm…
Hummus pochází z Blízkého východu, oblibu ale našel po celém světě díky své lahodné chuti a dobré výživové hodnotě. Ke klasickému základu z cizrny a sezamové pasty…
V tomto receptu ochutnáme netradiční kombinaci chřestu, brambor, čočky a vajec. Pečený chřest a brambory podáváme s vařenou čočkou, rozdrobenými vařenými vejci a chuťově…
Najprv pripravíme sezamovú pastu: Na suchej panvici opražíme sezamové semienka. Necháme vychladnúť. Potom ich so štipkou soli mixujeme chvíľu nasucho. Pridáme 5 lyžíc…
V prvním kroku vyrobíme hummus. Rozmixujeme vařenou cizrnu, při mixování přidáme sezamovou pastu tahini a postupně olivový olej tak, abychom získali hladkou kaši. Kaše…
Lilek podélně nakrájíme na tenké plátky. Připravíme těstíčko prošleháním vejce, mouky a soli. Plátky lilku postupně namočíme v těstíčku a osmažíme v rozehřátém oleji.Na…
1. hovädzie mäso si nakrájame na pásiky 2. pridáme 3PL octu 3. pridáme soľ, 1ČL čierneho korenia, poriadne zamiešame a dáme na noc do ladničky 4. po vybratí z…
Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme sladkou paprikou, promícháme, přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a podlijeme půl hrnkem vody. Přisypeme…