

Cizrnová pomazánka s hořčicí
Suroviny
- asi 150 g sušené cizrny (300 g vařené)
- 1 lžička sezamové pasty tahini
- 1 lžička olivového oleje
- 1/2 lžičky hořčičné mouky (Adveni Medical)
- studená voda dle potřeby
- sůl
- petrželka
Postup přípravy receptu
Cizrnu zalijeme trochou studené vody a rozmixujeme dohladka. Vodu přidáváme podle potřeby, aby vznikla hladká pomazánka. Vmícháme sezamovou pastu, olej a hořčičnou moukou. Osolíme podle chuti. Servírujeme ozdobené petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Místo hořčičné mouky je možné použít pikantní hořčici.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cizrnová pomazánka s hořčicí
-
Johanka128: Záleží, jaké mám zrovna po ruce. Častěji asi to světlé. Ale myslím, že je to dost jedno, zase tak velký chuťový rozdíl mezi nimi není. Minulý týden jsem ochutnávala dokonce černé (z černého sezamu), to už bylo chuťově trošičku jiné, ale ta bílá až hnědá jsou asi použitelná všechna.
-
Peti jakou dáváš Tahini? Světlou nebo tmavou?
-
zuzun: Jasně, je to variace na hummus, ale bála jsem se použít ten název, aby mě někdo nenapadl, že tam chybí "ty správné suroviny". S hořčičnou moukou se musí opatrně, ale v téhle pomazánce je vážně skvělá.
-
Super pomazanka, neco jako lehci hummus, ne? Ta horcicna mouka ma peknej riz, uplne mi padaji oci z dulku
. Jsem cekala chut nasi horcice, ale ono to je spis jako kren
. Pomazanka by mela vydrzet dlouho, horcice se pry nikdy nezkazi. Oleji se vyhybam, ale v tehle pomazankach nesmi chybet. Jeste pridam cernou sul a bude tojako vajickova!
. Dalsi bodik
-
Líbí se mně to
+
-
Péti
-
Jéé, beru, to se mi líbí, to máme rádi všechno