Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnová pomazánka s pečenou paprikou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

I když paprika chutná skvěle i čerstvá, pečení její chuť a vůni ještě zvýrazní. Z pečené papriky a cizrny můžeme připravit lahodnou pikantní pomazánku. V jemné variantě bez chilli s mrkví zachutná i dětem.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 503 kJ /
1 554 kcal
Bílkoviny33,96 g
Tuky94,12 g
Vláknina128,48 g
Cholesterol 93 mg
Sodík 1,87 g
Sůl6,19 g
Sacharidy78,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriky položíme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C. Krok 2: Pečeme zprudka asi 15 minut, až papriky začnou černat. Pak je vložíme na chvíli do sáčku, aby se zapařily. Z paprik poté oloupeme slupku a odstraníme jádřince. Krok 3: Cizrnu slijeme, necháme okapat a vložíme do misky. Osolíme, přilijeme olivový olej, přidáme papriky a sezamovou pastu. Vymačkáme šťávu z limetky a vše rozmixujeme dohladka. Krok 4: Třetinu pomazánky oddělíme pro děti, do zbytku nasekáme malou chilli papričku. Krok 5: Do dětské varianty vmícháme Lučinu a najemno nastrouhanou mrkev.

TIP: Další recepty na pomazánky z cizrny

Zveřejněno 5. 9. 2024 10:00

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnová pomazánka s pečenou paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r2y4

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnová pomazánka s pečenou paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r2y4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
paprika čerstvá červená, cizrna sterilovaná, sůl, olej olivový, pasta sezamová, limetka, chilli paprika čerstvá, lučina, mrkev

Přidat fotografie receptu