Zeleninová tortilla s dipem
Recept ještě nebyl hodnocenSytá večeře, v podobě zeleninové tortilly s bylinkovým dipem, vám zajisté přijde k chuti. Na její přípravě není nic složitého, postačí pouze orestovat směs zeleniny,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sytá večeře, v podobě zeleninové tortilly s bylinkovým dipem, vám zajisté přijde k chuti. Na její přípravě není nic složitého, postačí pouze orestovat směs zeleniny,…
Voňavé brambory pečené ve slupce obalené solí jsou skvělé jako samostatné jídlo, nebo je můžeme podávat jako přílohu k masu. Podáváme je plněné máslem a ozdobené trochou…
Tvarohová pomazánka s vejci chutná skvěle na čerstvém chlebu, ale i jako náplň do paprikových lusků nebo vydlabaných rajčat. S medvědím česnekem a bylinkami je krásně…
Bramborová kolečka jsou sytý a lahodný pokrm, který propojuje křupavé pečené brambory s výraznou chutí tradiční slovenské bryndzy. Bramborová kolečka se smaží do zlatova…
Křupavé, lehce pikantní ředkvičky, čerstvá zelenina a pečená cherry rajčátka tvoří tento výborný salát. Podáváme ho s opečeným sýrem halloumi, pokapaný jednoduchým…
Batáty jsou brambory, které mají netradiční nasládlou chuť, a tak se dají použít ke slaným i sladkým pokrmům. Připravte si tuto jednoduchou verzi batáty propečené…
Oběd výživný, chutný a rychle hotový, na kterém si pochutnají jak dospělí, tak i děti, to je rybí filé s bramborovým pyré. S tímto receptem klasiku pozvedneme o úroveň…
Skvělá a oblíbená nedělní snídaně, kterou hravě zvládnou připravit vaše děti a vy si můžete ještě poležet. Jednoduchá míchaná vajíčka na slanině posypaná pažitkou…
Brynza, slovenský národní poklad a pomazánka z ní, má svoji typickou a nezaměnitelnou ostřejší chuť. Můžeme ji podávat jako zdravou večeři s pečivem a čerstvou zeleninou…
Říká se, že polévka je grunt. Toto tvrzení je doopravdy pravdivé, talíř horké zeleninové polévky příjemně zasytí a dobře zahřeje v chladnějších dnech. Polévka plná…
Tato svěží salát z kedlubny, šunky, jarní cibulky a Lučiny je ideální jako rychlá večeře či pohoštění pro návštěvu. Spojení jemných chutí a křupavé zeleniny vás mile…
Tento dobrý bramborový salát můžeme podávat například k řízkům. Zajímavou chuť mu dodávají křupavé ředkvičky. Všechny suroviny spojíme majonézou a zakysanou smetanou,…
Šťavnaté pljeskavice z mletého masa v doprovodu voňavého domácího leča přinášejí chuť jihovýchodní Evropy přímo do vaší kuchyně. Tato sytá a barevná kombinace potěší…
Pokud máte rádi holubce, ale nemáte čas na jejich přípravu, připravte jednu velkou holubku. Příprava zabere méně času a výsledek je dokonalý. Omáčka je krásně barevná…
Letní polévka bez přidaného tuku, ve které najdete nudličky mrkve a kedlubny. Díky bramborám vás polévka zasytí, ale zároveň je svěží a lehká. Nezapomeňte přidat…
Kedlubnový mozeček je zajímavou obměnou oblíbeného jídla. Chutná skvěle, skoro nepoznáte rozdíl od klasického květákového receptu. O krémovou texturu se postarají…
Zbylo vám pečené maso od oběda a nevíte co s ním? Připravit z něj můžete masovou haši, kterou perfektně doplní šťouchané brambory s cibulkou. Upotřebíte tak zbytky a…
Karbanátky nemusí být nutně masové. V létě, kdy nám každý soused či příbuzný nabízí cuketu, přijde vhod recept na karbanátky z cuket, žampionů a strouhaného sýra.…
Cuketové koule ve smaženém zlatavém kabátku jsou originální pochoutkou a také skvělý nápad jak zužitkovat letní úrodu cuket. Díky dipu se hodí jako odlehčený oběd, na…
Teplý salát z cukety a hlívy je jednoduchý a přitom chuťově výrazný. Jemně orestovaná zelenina s citronovou zálivkou, česnekem a čerstvou pažitkou chutná nejlépe s…
Pokud máte doma pomalý hrnec, určitě vyzkoušejte tuto variaci na rajskou omáčku. Kromě klasických plněných paprik v ní najdete plněnou cuketu i samostatné masové kuličky…
Chlodnik je tradiční litevská studená polévka, která v létě osvěží lépe než zmrzlina. Její základem je kefír nebo podmáslí, vařená červená řepa a čerstvé bylinky, které…
Lahodné, voňavé a hotové za chvíli – zapékané cuketky plněné směsí žampionů a sýra potěší milovníky zeleniny i ty, kteří hledají lehčí alternativu klasických zapékaných…
Tento koláč z křehkého těsta s mozaikou ze zeleniny na povrchu je opravdu krásný. Barevnost mu dodávají střídavě poskládané plátky cukety a mrkve, chuť zase bešamel plný…