Bůček na asijský způsob
Recept ještě nebyl hodnocenV poslední době se asijská kuchyně díky rychlým občerstvením těší veliké oblíbenosti. S receptem na pečený bůček ve výrazné marinádě podniknete cestu na tento kontinent…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 238 kJ / 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,00 g |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
V poslední době se asijská kuchyně díky rychlým občerstvením těší veliké oblíbenosti. S receptem na pečený bůček ve výrazné marinádě podniknete cestu na tento kontinent…
Smíchejte mouku, máslo, parmazán a cayenský pepř s takovým množstvím vody, aby se směs spojila. Těsto prohňeteme do hladka, pak rozválíme a vyložíme koláčovou formu o…
Všichni milujeme recepty z jednoho hrnce či pánve. Je to snadné, rychlé a jednoduché. Vyzkoušejte kuřecí maso s tarhoňou, s vůní česneku a lehkou zeleninou a potěšte…
Smetanová žampionová omáčka nejlépe chutná v kombinaci s kuřecím masem a houskovým knedlíkem. Zajímavou chuť dotváří tmavá sójová omáčka. Zajisté si na ní pochutnáte ať…
Gnocchi jsou čím dál oblíbenější. Můžete si připravit domácí, nebo se snadno dají sehnat chutné i kupované. Tento recept je z vepřového mletého masa, plný barev díky…
Kuřecí perkelt je velmi podobný paprikáši, alias kuřeti na paprice, nicméně pár odlišností tam přeci jen najdeme. Uvařte rodině lahodnou omáčku s jemným masem a lehce…
Velmi jednoduchý recept se zvláštním názvem. Obsahem pokrm připomíná boloňskou omáčku. Název "zbruf" pro tento pokrm se používá v pohraničí s Německem. Ale německé slovo…
Využít na ochucení krůtích plátků čerstvý medvědí česnek je výborný nápad. V jogurtové marinádě zkřehlé maso ochucené jarní bylinkou bude skvělým obědem. S přílohovým…
Pokud rádi připravujete pokrmy z kuřecího masa, rozhodně vyzkoušejte i tento recept. Kuřecí naložené v majonéze je neskutečně křehké a lahodné. Spolu s pikantní omáčkou…
Během grilovací sezóny jistě přijdou vhod nápady na dobré marinády, díky kterým bude maso z grilu chutnat báječně. Vyzkoušíte bylinkovou, pikantní nebo raději exotickou…
Sojový granulát uvaříme dle návodu v zeleninovém vývaru s oreganem a cayenským pepřem. Poté jej co nejvíce vymačkáme, abychom se zbavili co nejvíce tekutin. Necháme…
Nakrájenou a nastrouhanou zeleninu smícháme dohromady, zakápneme olivovým olejem a balzamikovým octem. Sůl a pepř dáme podle chuti.
Bylinkou, která symbolizuje jaro, je bezesporu medvědí česnek. Jeho listy sbíráme než začne kvést, jsou totiž nejšťavnatější. Z medvědího česneku můžete připravit…
Opracované maso a žampiony nakrájíme na větší kostky. Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky.Rozpustíme sádlo, přidáme slaninu a po chvíli cibuli. Vše restujeme do zlaté…
Velkou cibuli oloupeme a ukrojime vrsek, aby mela rovny tvar a spodek, abychom zachovali jako podstavec. Cibuli velmi ostrym nozem nakrojime skoro doprostred a postupne…
Vepřové maso je oblíbené v naší kuchyni a existuje mnoho různých receptů na jeho úpravu. V tomto receptu je maso připraveno na plátky, osmahnuto na cibulkovém základu a…
Porce králíka osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Mezitím smícháme olej, protlak, hořčice a vodu. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a přidáme k marinádě.Králíka…
Smícháme olej, česnek, hořčici, pepř a med. Cibuli nakrájíme na klínky. Maso potřeme ochucenou hořčicí a položíme do pekáčku na cibuli.Podlijeme pivem, přikryjeme a…
Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu.…
Nejdříve si připravíme pastu vindaloo : Zázvor najemno nastrouháme. Hořčičné semínko a koriandr nadrtíme v hmoždíři. Včechny suroviny smícháme dohromady. Cibuli…
Cibuli na oleji necháme zesklovatět, přidáme nakrájené maso, které zprudka orestujeme. K orestovanému masu přidáme česnek, sůl, zázvor, kajenský pepř, kari koření.…
Tento pokrm je ideální pro milovníky lehké a zdravé kuchyně, kteří ocení jednoduchost a rychlost přípravy. Čerstvý chřest dodává těstovinám svěžest a křupavost, zatímco…
1. Smícháme citrónovou šťávu s vodou, přidáme sezamovou pastu, olivový olej a rozmícháme dohladka. 2. Cizrnu scedíme a dáme stranou 1 až 2 PL na ozdobu. 3. Zbývající…
Jemný a delikátní chřest, který je nutné před tepelnou úpravou vždy oloupat, si skvěle rozumí s různými omáčkami, nejen s oblíbenou holandskou. Pokud si na omáčky…