Krakonošův oheň
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a posypeme cayenským pepřem, promícháme na prkénku nebo v misce.Rozpálíme olej a na něm opečeme maso do měkka. Jakmile…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a posypeme cayenským pepřem, promícháme na prkénku nebo v misce.Rozpálíme olej a na něm opečeme maso do měkka. Jakmile…
Koření smícháme v nějaké skleničce a zatím odložíme.Nachystáme 3 druhy paprik (kapií) - červenou, zelenou a žlutou. Já měla jen červenou a oranžovou, víc barev lépe…
Cibuli na oleji necháme zesklovatět, přidáme nakrájené maso, které zprudka orestujeme. K orestovanému masu přidáme česnek, sůl, zázvor, kajenský pepř, kari koření.…
Maso pokrájíme na větší kostky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kostky masa, které zprudka opečeme, posypeme uzenou paprikou, špetkou cayenského pepře, osolíme a…
Milovníci omáček zbystřete. Smetanová omáčka se žampiony, provoněná uzenou paprikou a slaninou se po prvním ochutnání zajisté zařadí do vašeho repertoáru. Omáčku můžete…
Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu.…
Utopenci jsou oblíbená hospodská klasika. Tentokrát je připravíme trochu jinak a místo špekáčků použijeme vídeňské párky, které spolu s cibulí, česnekem a jalapeño…
Kuřecí perkelt je velmi podobný paprikáši, alias kuřeti na paprice, nicméně pár odlišností tam přeci jen najdeme. Uvařte rodině lahodnou omáčku s jemným masem a lehce…
Olej rozohrejeme v hrnci a asi 2 min na ňom opražíme korenie I. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a krátko opražíme. Vložíme na kocky narezané mäso a prudko opečieme…
Maso nakrájejte na 2 – 3 mm vysoké, 10 – 15 mm široké a 50 – 70 mm dlouhé plátky.Zbylé ingredience smíchejte dohromady, v takto vzniklé marinádě důkladně promasírujte…
O tom, že Petr Vok byl roztomilý prostopášník není pochyb, ovšem byl to i milovník dobrého jídla. Vyzkoušejte tedy porce kapra potřeného česnekem, obaleného v mouce a…
Bezlepková kuchyně nemusí být vůbec nudná. Pokud se musíte ze zdravotních důvodů vyhýbat lepku, je polévka podle našeho receptu právě pro vás. Jednoduchá, rychlá, sytá a…
Cibule a plísňový sýr, to je kombinace, která není úplně prvoplánová, přesto vás překvapí osobitou a lahodnou chutí. Připravte pomazánku jako pohoštění pro návštěvu a…
Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…
Polévka z červené čočky je díky rychlé přípravě velmi oblíbená. Zkuste do ní tentokrát přidat řapíkatý celer, mrkev a špetku kajenského pepře. Skvělé chuti docílíte i…
Cibuli nakrájíme na drobno a necháme s česnekem zesklovatět. Přidáme papriku, zázvor a očištěná nakrájená játra. Zprudka orestujeme a přimícháme kokosové mléko.Společně…
Cibuli nakrájíme na kolečka a rozprostřeme na dno pekáčku. Do pekáčku ještě přihodíme 2 stroužky česneku.Prolisujeme 3 stroužky česneku, smícháme se solí a s kajenským…
Slaninu nakrájenou na kousky opečeme do křupava. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a po zesklovatění i papriku. Společně chvíli restujeme.Přisypeme scezené fazole a…
Maso a očištěná játra nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme sádlo a zpěníme cibuli i česnek.Smícháme mouku a kajenský pepř. Kuřecí směs v tom…
Nasekáme cibule a v hrnci je na másle pomalu smažíme, dokud nejsou skoro měkké (cca 10 min). Přidáme rajský protlak, sladkou papriku, cayenský pepř a chvilku mícháme.Do…
Kuře si naporcujeme, opláchneme, vysušíme a osolíme. Pekáček si vytřeme olejem, dáme na něj cibule nakrájené na proužky, dál oloupeme česnek a přidáme na cibuli celé…
1. Smícháme citrónovou šťávu s vodou, přidáme sezamovou pastu, olivový olej a rozmícháme dohladka. 2. Cizrnu scedíme a dáme stranou 1 až 2 PL na ozdobu. 3. Zbývající…
Sojový granulát uvaříme dle návodu v zeleninovém vývaru s oreganem a cayenským pepřem. Poté jej co nejvíce vymačkáme, abychom se zbavili co nejvíce tekutin. Necháme…
Dýni hokkaido nakrájejte, zbavte ji jader a slupky. Slupka bývá hodně tvrdá, takže si připravte ostrý nůž a dávejte pozor, aby vám nůž nesjel po hladkém povrchu. Je to…