Několik grilovacích marinád
Recept ještě nebyl hodnocenBěhem grilovací sezóny jistě přijdou vhod nápady na dobré marinády, díky kterým bude maso z grilu chutnat báječně. Vyzkoušíte bylinkovou, pikantní nebo raději exotickou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 188 kJ / 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Během grilovací sezóny jistě přijdou vhod nápady na dobré marinády, díky kterým bude maso z grilu chutnat báječně. Vyzkoušíte bylinkovou, pikantní nebo raději exotickou…
Typickou českou klasickou omáčkou, kterou podáváme při slavnostních příležitostech, je svíčková. Specifickou chuť smetanové omáčky utváří kořenová zelenina a citrónová…
Klasické vepřo-zelo je zde vylepšeno masem ve slaninovém kabátku, zelí ozvláštněno mrkví a vše zasypáno zkaramelizovanou cibulkou s příchutí balzamica. Stačí jen…
Do misky nameleme lžičku černého a lžičku červeného pepře, lžičku sušeného česneku, přidáme 2 lžíce olivového oleje, asi 4 lžíce sójové omáčky, lžičku dijonské hořčice a…
V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli nakrájenou na kostičky, oloupaný a na kousky nakrájený zázvor, nadrobno nasekaný česnek a vše opékejte asi pět minut, dokud…
Kuřecí prso nakrájíme na nudličky, mírně osolíme a opečeme na pánvi do světlehnědé barvy.Poté přihodíme veškerou zeleninu nakrájenou taktéž na nudličky, přisypeme…
Slaninu nakrájíme na kostičky, kapii na širší proužky, česnek na plátky a šalotku na kolečka. Mrkev, celer a bramboru očistíme a nakrájíme na hranolky a jarní cibulku…
Pstruhy omyjeme, osušíme a opatrně je nařízneme několika zářezy po obou bocích.V hmoždíři rozdrtíme několik kuliček červeného pepře. Ryby osolíme zevnitř i zvenku a do…
Pappardelle jsou italské těstoviny, nudle široké 2-3 cm. Podáváme je se smetanovou omáčkou, ve které je orestovaná cuketa, šalotka a česnek. Na závěr do omáčky vložíme…
Doménou italské kuchyně jsou zejména těstoviny, připravené na spoustu různých způsobů. Recepty na ně jsou velice snadné a s použitím pár surovin zvládnete vykouzlit…
Nejprve si připravíme křepelky. Očistíme je od případných zbytků peří. Pak ostrým nožem nařízneme podél prsní kosti, obrátíme na hřbet a rukou je přitlačíme, ony se…
Domácí ochucený olej je skvělým způsobem, jak dodat vašim pokrmům jedinečnou chuť a vůni. Ať už ho připravíte s bylinkami, česnekem, chilli nebo citrusy, tento…
Jednoduchost přípravy tohoto pokrmu vás nadchne stejně tak jako jeho chuť. Brambory uvařené ve slupce jsou po rozkrojení naplněny lahodnou pomazánkou z másla a slané…
Cibuli a česnek najemno pokrájíme, vložíme do misky, kam přilijeme pivo, vmícháme kečup, cukr, špetku soli, ocet nebo citronovou šťávu, přisypeme podrcený červený pepř a…
Smetanu na vaření svaříme s vanilkovým cukrem, vsypeme kostičky čokolády a mícháme či mixujeme dokud se čokoláda nerozpustí. Přidáme vejce které v čokoládě…
Oba česneky nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme, přidáme vločky a olej, rozetřeme, nebo vložíme do hmoždíře a vytvoříme pastu. Filety pangase osušíme a potřeme z obou…
Doba grilování přeje vyzkoušeným receptům na naložení masa. Kvalitní pepř a troška aromatického provensálského koření se postará o vynikající chuť kvalitního masa na…
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme uležet, nejlépe přes noc, do lednice. V pánvi rozpálíme olej, plátky masa na něm zprudka opečeme a…
Rýži uvaříme do měkka. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na hrubo a zpěníme na oleji, přidáme Gyros a ostatní koření, zamícháme a přidáme…
Směs na sekanou zalijeme 2 dcl vroucí vody, promícháme a necháme odpočinout. Mezitím nasekáme maso na malinké kousky (lze i umlít).Okořeníme, vsypeme houby (bez namáčení…
Do hrnce s osolenou vodou dáme skelety, prsa a vaříme na 95 °C cca 20 minut.Přecedíme přes čisté plátýnko do pomalého hrnce, (tak se zbavíme veškerého šumu) maso…
Maso nakrájíme na plátky cca 1,5cm široké, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem je opečeme z obou stran, trvá to cca 2 minutky z každé strany. Můžeme i méně, pokud…
Kotlety na okrajích několikrát nařízneme, rukou naklepeme, osolíme a opepříme mletým pepřem. Dáme do mísy, zakapeme olejem (asi 2PL ) přidáme na měsíčky nakrájenou…
Čekankový salát je osvěžující a lehký pokrm, který kombinuje jemnou hořkost čekanky s krémovou sladkostí kešu oříšků. Tento salát je nejen zdravý a plný vitamínů, ale…