Krémová polévka s řapíkatým celerem
Recept ještě nebyl hodnocenKrémová polévka z řapíkatého i bulvového celeru je jemná, voňavá a příjemně zahřeje. Kombinace zeleninového vývaru, mléka a smetany jí dodává sametovou konzistenci,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 188 kJ / 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Krémová polévka z řapíkatého i bulvového celeru je jemná, voňavá a příjemně zahřeje. Kombinace zeleninového vývaru, mléka a smetany jí dodává sametovou konzistenci,…
Typickou českou klasickou omáčkou, kterou podáváme při slavnostních příležitostech, je svíčková. Specifickou chuť smetanové omáčky utváří kořenová zelenina a citrónová…
Nejprve si připravíme křepelky. Očistíme je od případných zbytků peří. Pak ostrým nožem nařízneme podél prsní kosti, obrátíme na hřbet a rukou je přitlačíme, ony se…
Do misky nameleme lžičku černého a lžičku červeného pepře, lžičku sušeného česneku, přidáme 2 lžíce olivového oleje, asi 4 lžíce sójové omáčky, lžičku dijonské hořčice a…
Během grilovací sezóny jistě přijdou vhod nápady na dobré marinády, díky kterým bude maso z grilu chutnat báječně. Vyzkoušíte bylinkovou, pikantní nebo raději exotickou…
Plec opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a stáhneme provázkem, aby držela tvar. Jednu cibuli nakrájíme na kostečky a zbylé dvě na kolečka, jarní cibulku na špalíčky,…
Játra očistíme a nakrájíme. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Necháme rozvonět a přihodíme játra.…
Klasické vepřo-zelo je zde vylepšeno masem ve slaninovém kabátku, zelí ozvláštněno mrkví a vše zasypáno zkaramelizovanou cibulkou s příchutí balzamica. Stačí jen…
Brambory omyjeme, nakrájíme podélně na šestinky či osminky podle velikosti, 10 min. povaříme či 5min. vlníme ve vhodné míse v MT na max.výkona. Tvaroh rozmícháme s 1…
Cibuli a česnek najemno pokrájíme, vložíme do misky, kam přilijeme pivo, vmícháme kečup, cukr, špetku soli, ocet nebo citronovou šťávu, přisypeme podrcený červený pepř a…
Maso nakrájíme na plátky cca 1,5cm široké, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem je opečeme z obou stran, trvá to cca 2 minutky z každé strany. Můžeme i méně, pokud…
V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli nakrájenou na kostičky, oloupaný a na kousky nakrájený zázvor, nadrobno nasekaný česnek a vše opékejte asi pět minut, dokud…
Pappardelle jsou italské těstoviny, nudle široké 2-3 cm. Podáváme je se smetanovou omáčkou, ve které je orestovaná cuketa, šalotka a česnek. Na závěr do omáčky vložíme…
Domácí ochucený olej je skvělým způsobem, jak dodat vašim pokrmům jedinečnou chuť a vůni. Ať už ho připravíte s bylinkami, česnekem, chilli nebo citrusy, tento…
Do hrnce s osolenou vodou dáme skelety, prsa a vaříme na 95 °C cca 20 minut.Přecedíme přes čisté plátýnko do pomalého hrnce, (tak se zbavíme veškerého šumu) maso…
Rýži uvaříme do měkka. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na hrubo a zpěníme na oleji, přidáme Gyros a ostatní koření, zamícháme a přidáme…
Slaninu nakrájíme na kostičky, kapii na širší proužky, česnek na plátky a šalotku na kolečka. Mrkev, celer a bramboru očistíme a nakrájíme na hranolky a jarní cibulku…
Kuřecí prso nakrájíme na nudličky, mírně osolíme a opečeme na pánvi do světlehnědé barvy.Poté přihodíme veškerou zeleninu nakrájenou taktéž na nudličky, přisypeme…
Doménou italské kuchyně jsou zejména těstoviny, připravené na spoustu různých způsobů. Recepty na ně jsou velice snadné a s použitím pár surovin zvládnete vykouzlit…
Líčka opláchneme a osušíme. Pokud je potřeba, ještě je dočistíme, případně překrojíme a malinko paličkou na maso naklepeme. Do hlubší uzavíratelné nádoby dáme suroviny…
Pstruhy omyjeme, osušíme a opatrně je nařízneme několika zářezy po obou bocích.V hmoždíři rozdrtíme několik kuliček červeného pepře. Ryby osolíme zevnitř i zvenku a do…
Smetanu na vaření svaříme s vanilkovým cukrem, vsypeme kostičky čokolády a mícháme či mixujeme dokud se čokoláda nerozpustí. Přidáme vejce které v čokoládě…
Doba grilování přeje vyzkoušeným receptům na naložení masa. Kvalitní pepř a troška aromatického provensálského koření se postará o vynikající chuť kvalitního masa na…
Kotlety na okrajích několikrát nařízneme, rukou naklepeme, osolíme a opepříme mletým pepřem. Dáme do mísy, zakapeme olejem (asi 2PL ) přidáme na měsíčky nakrájenou…