Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kousky kýty, pečené v bůčku a domácí slanině, hlávkové zelí a karamelizovaná cibulka

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Klasické vepřo-zelo je zde vylepšeno masem ve slaninovém kabátku, zelí ozvláštněno mrkví a vše zasypáno zkaramelizovanou cibulkou s příchutí balzamica. Stačí jen zasednout ke stolu a pochutnat si.

Přidat do oblíbených medanek medanek Přečíst komentáře 6

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 241 kJ /
1 970 kcal
Bílkoviny168,39 g
Tuky117,57 g
Vláknina25,04 g
Cholesterol 396 mg
Sodík 2,03 g
Sůl4,75 g
Sacharidy54,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na libovolné kousky, slaninu na tenké plátky, 1 cibuli na kostečky, ostatní na kolečka, bramboru oloupeme a s karotku a zelím nastrouháme, česnek prolisujeme a červený pepř rozdrtíme na hrubo. Krok 2: Kousky masa osolíme, opepříme, obalíme plátkem slaniny a uzeného bůčku. Zajistíme potravinářským provázkem. Krok 3: Do pekáče s trochou sádla a na kolečka nakrájenou 1 cibulí dáme maso, přidáme česnek, lehce podlijeme a přikryté alobalem pečeme cca 20 minut na 200 °C. Krok 4: Potom teplotu stáhneme na 100 °C a pečeme dalších 60 minut. Doba pečení je jen orientační, závisí na každé troubě. Krok 5: Během pečení přelíváme výpekem. Nakonec alobal odstraníme, vyzkoušíme, jak je maso měkké a dopečeme na barvu. Krok 6: Na sádle orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme zelí, osolíme a dusíme. Jakmile začne zelí měknout, přidáme nastrouhanou bramboru, karotku, cukr, citronovou šťávu, nebo ocet. Podlijeme troškou vody a dusíme do změknutí. Krok 7: Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme octem, cukrem a solí. Záleží na každém, jak rád má kyselé zelí. Krok 8: Zbývající cibulku restujeme na lžíci másla do zlatova, osolíme, přidáme třtinový cukr a restujeme, až je cibule zkaramelizovaná a lehce křupavá. Nakonec zakápneme balsamicem. Krok 9: Servírujeme zdobené hrubým červeným pepřem a petrželkou. Krok 10: Jako příloha jsou vhodné krokety.

TIP: Jak připravit zelí jako přílohu

Zveřejněno 2. 6. 2023 20:12

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kousky kýty, pečené v bůčku a domácí slanině, hlávkové zelí a karamelizovaná cibulka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk8AK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Anna Kocikova: Moc děkuji Drahuško, jsi zlatíčko:-K:-K:-*

Ninuško,tady by nemohl nic namítat ani pan Zdeněk Pohlreich;-)Hezky rozepsané,uvařené(upečené) i naservírované:-Q:-K

Marie Svarcova: Maruško moc děkuji i když to není roláda:-D:-D Jen špalíčky masa v plátkách bůčku a slaniny :-K:-K

RubyRom: Moc děkuji Romi:-K:-K

:-)<3:yes::yes: paráda, mám ráda rolády - nikdy nezklamou , líbí se mi :-K

Krásné jako vždy :yes::yes:

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Suroviny:
kýta vepřová, bůček uzený, slanina uzená, zelí hlávkové, brambory, cibule, česnek, cukr třtinový, ocet balsamiko, pepř červený, šťáva citronová, sádlo, máslo, sůl, pepř mletý, karotka, petrželka

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kousky kýty, pečené v bůčku a domácí slanině, hlávkové zelí a karamelizovaná cibulka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk8AK

Přidat fotografie receptu