Mletá velikonoční jednoduchá roláda
Recept ještě nebyl hodnocenUlehčete si přípravu Velikonoc s jednoduchou mletou velikonoční roládou. Tato lahodná pochoutka spojuje snadnou přípravu s vynikající chutí voňavého uzeného masa, sýru,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ulehčete si přípravu Velikonoc s jednoduchou mletou velikonoční roládou. Tato lahodná pochoutka spojuje snadnou přípravu s vynikající chutí voňavého uzeného masa, sýru,…
Velikonoční nádivku pečeme během jarních svátků. V základu ji tvoří rohlíky, uzené maso, vajíčka a také listy mladých kopřiv. Její příprava je jednoduchá, zabere málo…
Zapečené brambory se škvarky. Vydatný sváteční oběd nebo večeře, podávat je můžeme jako přílohu nebo samotné. Syté jídlo lze odlehčit doplněním o pestrý zeleninový salát…
Velikonoční špenátový koláč s vejci je tradiční pokrm, který spojuje čerstvé přísady se symbolikou Velikonoc. Tento lahodný koláč přináší překvapení ve formě skrytých…
Z vykoledovaných vajíček po Velikonocích je nejčastěji připravována pomazánka. Ale upotřebit je můžeme taky do tohoto pokrmu. Na jíškovém základu orestujeme ředkvičky,…
Připravit domácí špecle není nic složitého, můžete však použít hotový polotovar. K nim si připravíme houbovou směs se zeleninou, do které použijeme hlívu ústřičnou,…
Jidáše jsou tradičním sladkým pečivem v období Velikonoc. Kdo však neholduje vyloženě sladkému pečivu, může si s námi připravit slanou variantu těchto bochánků. S…
Nejdříve oloupeme zeleninu, tu pak nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme vejce, mouku - tu podle hustoty těstíčka, koření, sůl a pepř. To vše promícháme a necháme…
Pod názvem velikonoční placky z Rakús se skrývají smažené placky, plné uzeného masa, petrželky a medvědího česneku. Jsou opravdu vynikající a také nenáročné na přípravu.…
Lilek podélně rozkrojte. Do každé poloviny udělejte ostrým nožem hlubší zářezy do mřížky. Posolte, sůl vetřete i dovnitř. Lilek nechte 20 – 30 minut vybrečet. Tekutinu…
Cuketu podélně nakrájejte na rovnoměrné plátky silné asi 1 cm. Z obou stran potřete lehce olivovým olejem a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a…
Sýry podélně prokrojte. Jednu stranu posypte medvědím česnekem. V sezóně můžete posypat nakrájenými čerstvými listy. Druhou stranu posypte lehce čerstvě mletým pepřem.…
Jarní nádivka je zpravidla plná masa a bylinek. Podle tohoto receptu si připravíme nádivku jednotlivě pečenou v zapékacích mističkách a použijeme do ní uzená kuřecí…
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, napůl vyškvaříme a necháme zchladnout, aby byla vlažná. Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Pekáček 20 x 30 cm…
Ve větším hrnci namočíme na hodinu do 600 ml studené vody sušené hřiby. Po hodině uvedeme do varu. Přidáme koření, sůl, mletý pepř a na kostičky nakrájenou zeleninu.Dále…
Nevíte jakou netradiční a jedlou ozdobu připravit na velikonoční tabuli? Překvapte vaši rodinu velikonočními kuřátky a košíčky, které připravíte z vajec uvařených…
Listové těsto je velmi univerzální surovinou v kuchyni. V tomto receptu do něj zabalíme baby špenát dochucený klasicky česnekem a plátky uvařeného uzeného masa. Takhle…
Zbyly vám pečené brambory z předchozího dne? Zužitkujte je a připravte z nich šťouchané brambory se strouhaným sýrem a ředkvičkami. Tuto vděčnou přílohu využijete ke…
Výbornou sekanou z krůtího masa dochutíme čedarem a osmahnutou zeleninou. Výraznější chuť jí dodává dijonská hořčice a medvědí česnek. Před koncem pečení ji ještě…
Šťavnatá sekaná, ve které se skrývá mrkev. Dochucená je také další zeleninou a bylinkami, třeba medvědím česnekem a petrželkou. Přesně taková se hodí na jarní období a…
Polovinu jogurtu smícháme s uzenou paprikou, prolisovaným česnekem a oreganem. Filety tresky pokrájíme na stejně velké kousky, asi 2 cm široké. Ryby osolíme, opepříme…
Takto pečená roláda může být nejen součástí oběda či večeře, ale můžeme jí servírovat i jako součást studeného pohoštění. Takže pro svoje mnohostranné využití si jí…
Líčka opláchneme, osušíme a po stranách mírně nařízneme. Po obou stranách lehce osolíme, opepříme a v papiňáku (tlakovém hrnci) prudce z obou stran osmažíme. Osmažená…
Další recept na využití skvělého medvědího česneku. Zde není rýže použita jako příloha, ale jako součást pokrmu. Dle chuti proto můžete servírovat s přílohou nebo jen se…