Novoroční milionová česnečka
Recept ještě nebyl hodnocenI když je tento popis poplatný speciální příležitosti, můžete si i vy tento postup v upravené podobě s menším množstvím surovin vyzkoušet. Tato oblíbená polévka vás…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
I když je tento popis poplatný speciální příležitosti, můžete si i vy tento postup v upravené podobě s menším množstvím surovin vyzkoušet. Tato oblíbená polévka vás…
Připravíme palačinkové těsto a necháme ho odpočinout. Pak, pokud bude třeba, můžeme konzistenci upravit přidáním trošky mléka.Listy mangoldu opereme a na sítu přelijeme…
Sezona houbaření je s hezkým podzimem v plném proudu. Svůj bohatý úlovek tak můžete zpracovat za doprovodu tohoto receptu, kdy dušené houby orestujete s mletým masem a…
Restované šťavnaté kousky kuřecího masa ve sladkokyselé a lehce pálivé omáčce. Chuť asijské kuchyně je znatelná, osvěžují ji kousky ananasu a pikantnost dodávají chilli…
Uvaříme ve slupce cca tolik brambor, kolik máme matjesového salátu (ale může jich být i víc). Brambory necháme vychladnout a oloupeme. Rozkrájíme na plátky o velikosti …
Fenykl nakrájíme na velmi jemné proužky a cibuli na jemná kolečka.Pomerančovou kůru okrájíme, aby pomeranč na sobě neměl bílou slupku a vykrájíme mezi žebry na měsíčky,…
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Potom k ní přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme do zlatohněda.Pak vložíme osolené a opepřené kuře…
Řepu nakrájíme na kostičky.V misce smícháme olej, med a nálev s pepřem. Prošleháme metličkou, až vznikne emulze.Do misky přidáme řepu a cibuli. Promícháme a necháme…
Křupavý bůček, prosolený a opepřený je pečený spolu s barevnou zeleninou a kousky klobásy. Ideální pokrm na večeři nebo i na posezení s přáteli. Nezapomeňte hlavně na…
Tradiční příprava syrového masa "tatarák" na česnekové topince je luxusní pokrm. Jakmile ho objevíte a přijdete této úpravě na chuť, neodoláte. Vyžaduje samozřejmě…
Toto výborné jídlo z kuřecího masa a zeleniny připravíme během chvilky. Maso orestujeme, ve výpeku orestujeme i česnek, zázvor a zeleninu, a podusíme na skus. Dochutíme…
Křupavé bramboráky ochucené majoránkou a česnekem jsou oblíbenou klasikou. Zkuste tentokrát do těsta přidat kefír a bramborák doplnit o kousek Romaduru. Jistě si…
Osmažíme špek nakrájený na kostičky spolu s cibulkou.Játra nakrájíme, obalíme v hladké mouce, vhodíme ke špeku a cibulce, přidáme kmín, pepř a orestujeme.Po orestování…
Vývar uvedeme k varu, přidáme kmín a kousky brambor. Uvaříme doměkka.Česnek utřeme se solí.Po změknutí brambor vypneme zdroj tepla a do polévky přidáme sádlo, utřený…
Za málo peněz, hodně muziky. Tímto rčením by se dalo označit i toto navenek obyčejné jídlo, které ale dokáže zároveň být pokrmem, po kterém se jen zapráší. Hodí se k…
Jednoduchá smetanová omáčka z pažitkového pesta skvěle doplní dušené nebo pečené maso a vařený brambor. Omáčka není nijak složitá na přípravu, postačí pouhá půlhodinka a…
Bleskurychle připravena bude pomazánka z tvarohu s pórkem a kapií. Nejlépe si ji vychutnáte s čerstvým tmavým pečivem. Ať již na chlebu, či bagetě, je to lehká, zdravá…
Špízy jsou oblíbenou pochoutkou, hlavně proto, že na špejli můžete dát to, na co máte zrovna chuť. Společně s pečenou dýní a lehkým zeleninovým salátem vytvoří ideální…
Předehřejeme troubu na 220 °C. Na plech dáme na malé růžičky rozebraný květák. Pokapeme ho olejem a poprášíme paprikou. Promícháme a přidáme oloupaný česnek. Za…
Jednoduchá, netradiční, ale chutná příloha. Kdo nefandí klasickému bramborovému salátu, může vyzkoušet tuto verzi bez majonézy a zeleniny. K vařeným bramborám přidáme…
Ze všech jater poskytnou ta kuřecí nejjemnější chuť. Uvítají především krátkou a rychlou úpravu. Játra a slanina se skvěle doplňují a skvělou kombinací jsou i dušená…
Maso nakrájíme na nudličky, posypeme kmínem a granulovaným česnekem, osolíme a opepříme.Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky, žampiony na plátky.V kastrolu…
Řízky všichni milujeme, můžeme je připravovat na 100 způsobů a vždy si pochutnáme. Zde jsou navíc plněné vaječnou směsí uzeného, žampionů a hořčice. Přílohu můžete volit…
Pomazánky mají v kuchyni mnohostranné využití. Používají se jako hlavní ingredience pro přípravu chlebíčků a jednohubek, které nesmí chybět na žádné párty či oslavě.…